Home PindemadderBobler Cheval des Andes, bøffer og polo – 24 timer i London

Cheval des Andes, bøffer og polo – 24 timer i London

by Nicolai Klingenberg

Til hverdag og fest – prøv polo til hest. Nuvel, det er mine egne ord og ikke noget officielt slogan, men der er nogen om hestesports-snakken. Den 22. og 23. juni danner Fælledparken rammen om en kæmpe polo-event. Sådan cirka en måned forinden – altså i maj – tog jeg turen til London for at se polo, smage lidt vin og spise argentinsk”¦

Den er god nok - vi er i London...

Den er god nok – vi er i London… Vejret var nu også ganske londonsk…

Anledningen er sådan set simpel. Vinhuset Cheval des Andes sponserer det argentinske landshold i polo. Vinhuset er ligeledes argentinsk – og med rødder i det franske – og hvilket match kunne så være bedre? Det skulle da lige være, hvis winemakeren Nicolas Audebert selv var polospiller. Og det er han. Han har sågar fået etableret en udendørsbane i området omkring Cheval des Andes.

Så langt så godt. Om end det havde været mest ”klassisk” at se polo under åben himmel, så blev det ikke således, jeg skulle opleve min første – og ikke sidste – polomatch. Men før vi springer til ”the O2 Arena”, skal vi til bords på restaurant Gaucho, som ligger flere steder i London. Temaet er – ta-daa – argentinsk. Og det hele hænger sammen – den londonske HPA Gaucho International Polo turnering – har relationer til den restaurant, vi skulle have frokost på.

Velkommen til Gaucho.

Velkommen til Gaucho.

Vi går til bords – og jeg har fornøjelsen af at sidde ved siden af Gonzalo Carrasco. Han er hverken guitarist eller tangodanser, men derimod winemaker hos Terrazas de los Andes, som er den billige søster(vin) til Cheval des Andes. Ja, undskyld mit sprog, men det er sådan, det hænger sammen.

Winemaker og sidemand

Winemaker og sidemand – Gonzalo jobber for Terrazas de los Andes.

I stedet for kun at spørge ind til glasindholdet, får jeg en god snak om vinen verden i Argentina. Vinen blev for alvor populær i Argentina i 1850’erne lyder det. Omkring samtidigt drog en franskmand mod Argentina, fandt landet og slog sig ned. Han havde bagagen fuld af know how og druer, hvor sidstnævnte fik fat i den argentinske jordbund, og en succes var sået.

Argentinske fristelser

Argentinske fristelser

Et par bøffer størrelse XL kommer til bordet – og dernæst til maven. Velsmagende kød. Rib eye – og uden for mange dikkedarer. Vi lagde i øvrigt ud med “Beef empanada” – et samosa-lignende tiltag, hvor hakket oksekød er pakket ind i dej i selskab med simple grøntsager. Det er muligt, at retterne er simple, men til gengæld er de fulde af smag.

Velsmag i knapt så smuk form.

Velsmag i knapt så smuk form.

Og apropos fuld, så har argentinerne i den grad haft en on-going vinfest. Gonzalo erklærer, at befolkningen i gennemsnit konsumerede 90 liter vin om året i 70’erne. Tungt? Muligvis. Men også festligt. Fra 90’erne og frem ændrede det sig – man begyndte at fokusere langt mere på kvalitet. Det får priserne til at stige, men hovedpinerne til at falde. Således ligger forbruget i dag på 27 liter per person.

Man er tosset med at eksperimentere og forbedre sine vine i Argentina. Man er ej bleg for at eksperimentere, og det er ikke kun på hokus pokus niveau – for eksempel er der en særlig linje på gymnasiet, hvor du kan blive klogere på vindyrkning. Man begynder tidligt, om man vil. Og netop det der med at gøre det lidt anderledes, får vi at føle, da desserten kommer til bordet.

Argentinsk close-up

Argentinsk close-up

En kombi af chokolade, hasselnødder, kumquats og is er i selskab med en rød på cabernet sauvignon. Noter af marmelade og masser af finesse. Wine makeren tilføjer, at der er masser af oceanisk indflydelse, men jeg finder aldrig ud af, hvordan det hænger sammen. Til gengæld er det lidt skævt – men velfungerende – at smage rødvin til en dessert. Det fungerer – og der er også sødme at spore.

Den søde afslutning

Den søde afslutning

Vi skal videre i programmet. Den står på polo i O2 arenaen, hvortil vi ankommer med båd. Vi er her i god tid og entrerer partnerteltet, som synes en anelse tomt. Men bare vent.

Og ind med os...

Og ind med os…

Der gøres klar...

Der gøres klar…

Det er som tidligere nævnt Cheval des Andes, som sponserer det argentinske hold, og vinen er ejet af LVMH gruppen, som også gør sig i talrige champagne brands. Det smitter af i teltet – Veuve Clicquot gear og flasker pryder teltet. Og er man til en tur på mekanisk hest, er det også muligt at springe i sadlen og teste polokundskaberne eller mangel på samme.

Test-hest til fri afbenyttelse

Test-hest til fri afbenyttelse

Løjerne går i gang. Vi er i arenaen. Første møde med polosporten er en realitet, og vi læner os tilbage og gør vores ypperste for at følge med. Der er fart over hovene, der scores, der skiftes hold – og retninger. Kampene er alle pakket ind under sloganet “Polo as you’ve never seen it before”. Det er helt korrekt. Og jeg fint underholdt.

Dyst mellem England og Argentina

Dyst mellem England og Argentina

Øjebliks-moment

Øjebliks-moment

Vi får set tango i pauserne, hentet forfriskninger og så er det tid til at skifte lejr. Vi skal i førnævnte telt, og hvad der før var halvfuldt er nu propfuldt. En diskjockey spiller op, en champagne siger pop, og der trykkes hænder på kryds og tværs. Vi er i London, så jeg spørger høftligt “Where do you summer?”, og svarene er alsidige. Og det er underholdende. Eneste “mangel” var, at jeg ikke fik lejlighed til at smage Cheval des Andes, men det forlyder, at en decideret smagning kræver, at Nicolas Audebert være til stede. Det er fair nok. Til gengæld er jeg blevet begavet med en enkelt flaske, som ikke kræver Mr. Audeberts selskab. Den ser jeg frem til at smage på. Vil du vide mere om vinene, kan du ringe på 32 83 73 60.

"Where do you summer this year?"

“Where do you summer this year?”

Efterfest

Efterfest

Præmieoverrækkelse

Præmieoverrækkelse

 

Poloen er i øvrigt kommet til Danmark – læs artiklen her

 
 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk