Home Medier med mere Den danske sommer er en (herlig) kliché

Den danske sommer er en (herlig) kliché

by Nicolai Klingenberg

For et par uger siden, blev jeg kontaktet af et magasin. De ville høre, om jeg ikke kunne tænke mig at bidrage med en klumme. Jo, hvorfor ikke, tænkte jeg. Og skrev også således tilbage. En klumme blev til. Det er muligt, det ikke er noget kunstværk, men det er måske noget, du vil se som underholdende læsning. Det handler blandt andet om at stå med bar røv og stundenterhue i Nyhavn…

Det er så ikke min studenterhue, men et foto fra en sommer...

Det er så ikke min studenterhue, men et foto fra en sommer…

Vi krydser fingre hver aften en vejrvært toner frem på skærmen. Eller også beder vi guderne om godt vejr. Særligt om sommeren. Og vejret handler om meget mere end sol og varme. Det handler om, hvordan vi lever livet, når lyset er tæt på konstant. Kludene ryger nemmere af, det samme gør propperne i vinflaskerne, og energiniveauet er helt og aldeles anderledes, når dansken rammes af solfeberen.

Intet slår den danske sommer

Intet slår den danske sommer

Mens vintermånederne minder ligger i en tåget del af hjernebarken, så byder talrige somre på masser af minder. Endda med årtier på bagen.

Eller tæt på. For eksempel findes der et foto af mig med bar røv, studenterhue og en fløjtespillende fremmed mellem mine ben et eller andet sted i Asien. Ganske passende blev fotoet taget foran morgenværtshuset Hong Kong. Udløserknappen blev trykket i bund af en gruppe asiatiske turister, som var tidligt på stikkerne for at se vores smukke hovedstad. Og tilsyneladende tvivlsomme ungdom.

Jeg var ude at spise med en ven for et par dage siden. En mandag. Stemningen var som en fredag. Der blev skålet flittigt, grinet højt (måske med relation til den heftige klinken i glassene), og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at folk blev langt længere end de vanligvis ville. Bestillingerne var sikkert også en anelse flottere end de ville have været på en gråvejrsdag, så uden at kunne pryde C.V.’et med en titel som økonomisk vismand, vil jeg vove den påstand, at det gode vejr er godt for økonomien. Så er der det med duftene. Maven rumler fluks, når naboen fyrer op under grillen, eller parkerne hørmer af engangsgrille med hakket kød i tarm. Eller hvad med den våde asfalt ? For slet ikke at tale om odeuren ved Hellerup, når tangen viser sig fra sin værste side i reservatet.

All in på terrassen. Udskift gerne kop med dåse.

All in på terrassen. Udskift gerne kop med dåse.

Udover lange lyse nætter, så byder sommeren på nærvær. Naboen man vanligvis hilser på gennem en dugget bilrude er pludselig alle tiders, og der bliver klinket i glas eller klonket i dåser, der er hentet syd for grænsen – måske endda på en fælles tur. Eller som minimum med tilskud til benzin og generel slitage på trailer. Vi må heller ikke glemme de famøse picnicture med ukomfortable siddepositioner, MIM (myrer i maden) og fodaftryk i ekskrementer fra dyrelivet. Men det er lige meget. Vi elsker vores sommer. Og taler ikke så gerne om, hvor få gode dage, der egentlig er. Der er ikke noget, der hedder en dårlig sommer – kun en dårlig indstilling.
Og hvor vil jeg hen med denne smøre? – Egentlig ingen steder. Jeg vil blive i Danmark.
Og så ønsker jeg dig en sublim sommer. Fyr op i grillen. Og hinanden.


Hvad magasinet ellers rummer? Det skal jeg sige dig:

Vil du have mere, er det her forsiden du skal kigge efter.

Vil du have mere, er det her forsiden du skal kigge efter.

Interview med Julie Zangenberg – om hvad skuespillet betyder for hende
Portræt af skuespiller Mikkel Boe Følsgaard, kongen fra En kongelig affære
Artikel om Det Danske Grilllandshold, 10 gode råd fra dem samt 3-retters gourmet menu til grillen
Maraton for alle – artikel med interview af en af Danmarks bedste kvindelige løbere
Forvent desuden et par konkurrencer samt 100 siders sommerlæsning til en 30 kroner

Tjek ind på My Pleasures Facebook side her

 

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk