Home EkviperingKluns Efterårs- og vintermode ifølge Mikkel fra Axel.dk

Efterårs- og vintermode ifølge Mikkel fra Axel.dk

by Nicolai Klingenberg

Efteråret er på trapperne, men heldigvis er trappen lang, så der er ingen grund til at vinkel farvel til sommeren endnu. Til gengæld kan vi smugkigge på en række løjer, der er på vej til Axel.dk og de to butikker. Jeg har talt med Mikkel, som har været venlig at svare. Forvent hans input, en “banker gone mental”, men også et par tips til det gode liv.

Mikkel – efterårsvarerne er lige på trapperne. Hvad har vi – bredt set – i vente?
– Gråt, sort og navy er igen i år meget dominerende på jakker, jakkesæt og overtøj, intet nyt der. Vi kommer dog i højere grad til at se kombiprodukter, med det mener jeg f.eks. en frakke hvor skulderpartiet er gråt, men resten af jakken mørkeblå, eller løse uld jakker der har påsyet et nylonpanel på rygstykket. Det kan måske være lidt svært at forestille sig, men det er jo bare et incitament for at komme ind forbi biksen.
På skjorterne så vi allerede i foråret at print bliver mere og mere udbredt. Det kommer i større grad til at dominere på efteråret. Både mere og mindre diskrete mønstre, prikker og blomster under jakken eller strikken kommer til at stå i stedet for skjorte/slips eller -/butterfly. Det kan lyde hysterisk, men det kan tilføje lidt varme og humor til et sæt og idet vi kommer til at se prints på stort set alle “hystadeniveauer” er det jo op til en selv hvor vildt, humoristisk eller personligt du ønsker at gøre det. Det jeg personligt synes er fedt ved det, er, at det i højere grad opfordrer til, at du kan udfordre dine påklædningsnormer, vel at mærke uden du behøver at skifte jakkesættene ud med nederdele – eller hvad vi ellers ser i modebilledet.

Skud fra NN.07's efterårs- og vinterkampagne.

Skud fra NN.07’s efterårs- og vinterkampagne.

Hvad har du selv besluttet dig for at erhverve dig?
– Alt muligt, der er så mange fede ting i år, at jeg bare ved at tænke på det, kan mærke at bankkontoen bliver lænset. Det der nok kommer til at fylde mest er en frakke og et par chelsea boots fra Belstaff jeg har set mig lun på.

Belstaff har højnet kvaliteten endnu engang, og udvidet kollektionen. Hvad har vi i vente?
– Det bliver en blanding af de klassiske Belstaff modeller, som Streetmaster og H.Racer og så nye lidt mere enkle jakker i topklasse kvaliteter, heriblandt den førnævnte frakke og en skindjakke som er svær ikke at holde af. Udover overtøj får vi et par strik, en skjorte og et par støvler. Man kan se og føle, at der er lagt arbejde i alle detaljer og alt er produceret med en lille snært af Belstaff.

Belstaff anno 2013 - i efterårsregi

Belstaff anno 2013 – i efterårsregi

Hvordan ser det ud på skohylderne for de kommende sæsoner?
– Der kommer ligesom i foråret mange flere sneakers end før, men samtidig får vi også mange både sko og støvler med læder og gummisål og sågar nogle fusionsmodeller, der blander det bedste fra begge verdener. Sneakeren kommer til at fylde meget i garderoben de næste par år og kommer til at stå ved siden af de italienske støvler og sko.

Sneaks er på tapetet igen. Her er det fra Danielle Alessandrini

Sneaks er på tapetet igen. Her er det fra Danielle Alessandrini

Hvordan vil en bred beskrivelse af efterårslooket lyde?
– Den er svær. Jeg tænker “Banker gone mental”, for hvis man koger det helt ind, er det i princippet ret traditionelt. MEN den klassiske sorte uldbuks sidder som et par smalle jeans, skoene er skiftet ud med broguesstøvler med rågummisål, den lyseblå skjorte er blevet mørk med cirkelprint, slipset er blevet en charmeklud og jakken er af mørk grå flannel med quiltet mønster på front og ryg, og twillmønstret på ærmer og revers. Ja ok, det er måske lidt overdrevet, men tro mig, det bliver super fedt.

Young banker... Komplet look fra Danielle Alessandrini - et brand på vej ind til forretningerne

Young banker… Komplet look fra Danielle Alessandrini – et brand på vej ind til forretningerne

Hvordan skal vi forholde os til accessories i den kommende sæson?
– Charmekluden tror jeg kommer til at vende tilbage, og så kan vi mærke en stigende mandlig interesse i kvalitets tasker. Store og små, rummelige og flade, sports- og business-, vi mænd er begyndt at gå op i at de tasker, vi bruger i dagligdagen skal være flotte (her taler jeg (næsten) udelukkende om den vi har over skulderen, bevares).

Er der noget, vi skal vende os fra i den nye sæson?
– Hold jer fra skovmandsskjorter. Enklere kan det ikke siges. Skovmandsskjorten er efterhånden kun populær på Dronning Louises Bro og her bliver den faktisk mest brugt som tæppe.

Kan vi blive ved med at holde af opsmøget?
– Jeg kan godt, men det er jo en smagssag. Personligt syntes jeg stadig det er en god måde at tilføje lidt “humør” til det sæt du har på, og så giver det jo god fokus på fodtøjet.

Endnu et skud fra NN.07's efterårs- og vinterkampagne.

Endnu et skud fra NN.07’s efterårs- og vinterkampagne.

Hvilke nye mærker får i ind i efteråret?
– Vi får J. Lindeberg i begge butikker fra efteråret og fremover. Sassetti vil igen være at finde på hylderne, og samtidig har vi taget Danielle Alessandrini, det britiske mærke Baracuta og det amerikanske Rag & Bone ind. Alle tre mærker passer, som vi ser det, perfekt til vores profil og vil hver især give butikken et ekstra pift.

Baracuta - legendarisk brand, som blandt andet Steve McQueen var begejstret for.

Baracuta – legendarisk brand, som blandt andet Steve McQueen var begejstret for.

 

Tre hurtige til Mikkel:

Hvor og med hvem har du sidst spist et godt måltid?
– Det var med min kæreste på restaurant Fleischerei på Schönhauser Allee i Berlin. Deres tatar var noget af det bedste, jeg har fået, bøffen var eminent og chokoladekagen til dessert er en af de ting jeg syntes man bør prøve før man dør. Vi spiste to mennesker – altså sammen – fik tre retter med vin og det hele, for omkring 1.200 kroner – et røverkøb kvaliteten taget i betragtning.

Hvad drømmer du om for tiden?
– Jeg drømmer om min kommende sommerferie i Miami, og så har jeg lige set billeder af det hus mine forældre har lejet til hele familien næste sommer i Italien mellem Firenze og Perugia. DET har sat gang i dagdrømmeriet.

Hvilken superheltekræft ville du helst være i besiddelse af?
– Jeg ville gerne kunne flyve, måske ville det at kunne læse folks tanker være lidt mere anvendeligt, men det er jo på ingen måde lige så sejt som at kunne flyve.

Mikkel fra Axel. Foto: Alesya Gulevich

Mikkel fra Axel. Foto: Alesya Gulevich


Følg med på Facebook her

 

 

You may also like

1 comment

Steffen 21. juli 2013 - 22:04

Sneakers har været mode siden 80’erne, hvis ikke før og tvivler på, at de kommer til, at forsvinde eller blive “af mode”, da der findes en til alle lige fra spraglet Asics til high end læder sneakers fra Buttero, Balenciaga, Common Projects, MMM, Lanvin etc.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk