Home Rejser Guide til Liverpool – restauranter, shopping, hotel og ure

Guide til Liverpool – restauranter, shopping, hotel og ure

by Nicolai Klingenberg

Turen gik til England. Nærmere bestemt Liverpool. Det handler på ingen måde om fodbold eller The Beatles. Til gengæld handler det om at se bort fra lørdags papillotter på gågaden, med at finde gode udsigter, en kendisrestaurant og andre gode tips til byen, der måske ikke tager hele verden med storm. Men som har mere at byde på, end man lige skulle tro. Hermed en guide til Liverpool!

Skumringstid i docken - hvilken dock, der er tale om, vender jeg tilbage til.

Skumringstid i docken – hvilken dock, der er tale om, vender jeg tilbage til.

Sagen er – eller var – som følger. Norwegian har en rute til Liverpool. Den er særdeles populær, når der er fodbold på tapetet. Men det tapet er ikke mit. Men har byen andet end fodbold og den musikalske arv? Det skulle jeg blandt andet tage rede på, hvorfor jeg tog turen derover. Og lad det være sagt med det samme: Føler du dig stresset i London, vil du have det bedre med Liverpool, for her går tingene noget mere roligt for sig. Bevares – der er længere mellem de velekviperede, men måske kortere mellem de hjælpsomme.

Afgang.

Afgang.

En taxatur fra lufthavnen gjorde mig delvist klogere på byen. I og med industrien ikke fylder, hvad den har gjort, er der ikke længere et hårdt arbejdermiljø. Havneområdet er blevet forfinet. Her finder vi nu både boliger, restauranter og gallerier. Og taxachaufføren mente bestemt, at turismen efterhånden var blevet en ganske fornuftig indtægtskilde for havnebyen.

Spørg bare taxachaufføren - han ved et og andet. Her fra en tilfædig taxa-tur, hvor de nye. drønsmarte boots bliver flashet

Spørg bare taxachaufføren – han ved et og andet. Her fra en tilfædig taxa-tur, hvor de nye. drønsmarte boots bliver flashet

Nå. Der bliver tjekket ind på Hotel Indigo. Kulørt hotel med både bar, fint værelse med endnu finere udsigt. God stor brusekabine, men også vin og minibar på husets regning, da der er tale om et lidt business værelse. Vinflaskerne er dog af en sådan størrelse, som dem, du får serveret på flyet. Til gengæld bliver de udskiftet dagligt, hvis du vel at mærke drikker ud. Det skete. At rejse ud med en flaske champagne fra det toldfrie område (som ret beset ikke er toldfrit, når vi rejser til EU destinationer), er dog blevet en vane, så der bliver mokket lidt ekstra ind i skabet.

Tjek ind på Indigo

Tjek Ind(igo)

Morgenmaden er i buffetform – forvent alt det engelske. Blodpølse og baked beans inklusiv. Og er du er til en kop gå kaffe, så kan du brygge lige så tosset du vil, når du bevæger dig ud.

The Room

The Room

Honey I shrunk the bottle

Honey I shrunk the bottle

 

Fyld selv op

Fyld selv op

Jeg vil undlade at komme ind på de sager, du kan finde i Danmark. Og de helt gængse løjer såsom Starbucks, H&M og lignende. Er du til den slags, finder du dem selv. Men hvad kan vi så kigge på? Vi kan jo passende begynde med lidt ekvipering.

Peter Harland Limited
Skrædderiet fylder ikke al verden i Liverpool, men det lykkedes mig at opstøve en gammel af slagsen. Da turen var kort, og jeg ikke havde behov for et sæt eller at bruge mandens tid, kan jeg ikke komme med det endeligt resultat eller vurdering af hans kunnen, men en hurtig søgning på internettet viser tilfredse kunder.

Kælder-skrædderi

Kælder-skrædderi

Adresse: 6 Stanley Street Liverpool

Metquarter
Et fashionabelt “center”, der ikke bærer præg af junkfood og dorske teenagere. Forvent britiske mærker – og aflæg gerne biksen Allsaints et besøg. Casual workwear i god kvalitet. Og med et godt fokus på fodtøj. Et par sorte læderboots blev indkøbt.

Met

Met

Læg også vejen forbi Gieves & Hawkes samt Jack Wills.

Allsaints

Allsaints

Dekorativt

Dekorativt a la Jack Wills

Mere info www.metquarter.com

Ted Baker
Er du til kulørt og preppy? Så er jeg sikker på, du er til Ted Baker. Der er noget til ham og hende – skjorter, sko, blazere, accessories, poloer og så fremdeles. Gå efter den store forretning på adressen herunder.

Ted Baker

Ted Baker

Pedaler fra Ted Baker

Pedaler fra Ted Baker

Adresse: Baker House, Button St, Liverpool

Footasylum
Den unge engelskmand er glad for gummisko. Og sportstøj. I særdeleshed i Liverpool. Og jeg vil mene, at en gummisko kan klæde enhver M/K, når forholdene er til det. Udvalget er enormt, og priserne små. Vistnok også selv, når der ikke er udsalgsskilte i vinduet og på skoene. Der skulle også være modeller at komme efter, som ikke umiddelbart hænger på træerne eller fylder på de danske hylder.

Et refugium til dine fødder

Et refugium til dine fødder

Gummisko på tilbud

Gummisko på tilbud

Adresser: 46 Bold St, Liverpool og 21 Paradise St. Liverpool

Pretty Green
Liam Gallagher er andet end musikant. Han kan også et og andet med detailhandel. Han står under alle omstændigheder bag forretningerne, Pretty Green, som tilbyder klude med britisk islæt. Ikke gentleman’ish, men mere caual’ish. Brit pop anno 2013 kan man med rette sige. Jeg blev en gul sweater rigere. Og et par tips til et og andet fra ekspedienten ligeså.

Oasis har ringet...

Oasis har ringet…

Liams klæder

Liams klæder

Adresse: Unit 18, 14 Manestys Lane, Liverpool ONE

Flannels
Internationale luksusbrands – og en skrædderafdeling. Og mange pæne sko. Blandt andet fra Tom Ford. Uha – der er nok at falde i svime over – og svinge kortet til. Underetagen tilhører kvinderne, mens du kan tage trappen op og elevatoren ned med favnen fuld af lækkerier. Forvent Etro, McQ Alexander McQueen, Paul Smith i alle afskygninger samt talrige andre brands.

Eksklusive gevandter til ham og hende.

Eksklusive gevandter til ham og hende. Det ser småt ud? Det er det slet ikke.

Højt til loftet og luksuriøse mærker

Højt til loftet og luksuriøse mærker

Adresse: 1 Manesty’s Ln, Liverpool, Merseyside L1 3DL


Ure
Jeg skal være varsom med at påstå, at det står rigtig godt til i Liverpool, for når jeg kan konkludere, at man forhandler Patek via autoriseret forhandler i byen, så må det gå godt. Men altså – tiderne hvor det kun er de helt tunge modeller – eller de mindre attraktive – der pryder vinduerne, er ikke længere aktuelle. En Nautilus med chronograph prydede for eksempel vinduet hos Boodles.

Autoriseret forhandler

Autoriseret forhandler

Patek

Patek

Adresse: Boodles House, 35 Lord St, Liverpool

Hos David M. Robins finder du Rolex og Panerai. Nye endda. Og skulle du lige have skiftet en rem, ligger der en lille uafhængig servicemand dør om dør med biksen.

Panerai og Rolex fans skal være så hjerteligt velkomne!

Panerai og Rolex fans skal være så hjerteligt velkomne!

Liverpool guide-40

Panerai i flere afskygninger

Adresse: 4-6 S John St, Liverpool L1 8BJ

Og så er der noget at komme efter, hvis du er til det brugte. Der er som sådan ikke nogle bikse med vintageure, men pantelånerne lader til at have det aldeles udmærket. Der findes flere af slagsen, og jeg var et smut forbi en af deres afdelinger. Da jeg som sådan ikke var på jagt efter noget, de havde på listen, som du kan få udleveret ved fremmøde, ved jeg ikke, om der kan handles på priserne. Men giv det endelig et skud.

Pantelåneren sælger ud

Pantelåneren sælger ud

Adresse: 71 Church St, City Centre, Liverpool

Lidt kunst
Havneområdet ved Albert Dock lokker med fin spadseretur og kig-ind steder. Hos Unit C19 var en fernisering netop ved at lakke mod enden, men de udstillede værker er stadig tilgængelige. Udstillingen hedder Beautiful Things, og det er naturligvis en smagssag. Jeg spottede dog flere “ku’ godt” værker.

Fernis på dock'en

Fernis på dock’en

Væghængt fristelse

Væghængt fristelse

Adresse: Albert Dock, Liverpool

The Bluecoat er et pudseløjerligt sted. Alle er velkomne, nogle roder med musik i gården, andre med velgørenhedsarbejde, mens andre blot smider penge efter lidt spise. Eller kunst. Og den aktuelle udstilling bød på talrige værker udi fotografi, som jeg blev fascineret af.

En mindre oase...

En mindre oase…

... med frisk fotokunst

… med frisk fotokunst

Galerifirstelser

Det handler vist om idealer

Adresse: School Ln, Liverpool, Merseyside L1 3BX,

Mad
Uha – når gaderne har det med at emme af friture, og de gængse junkfood kæder trækker lange køer, skal der tips til. Og ikke chips. Første aften gik turen til Albert Dock, hvor Miller & Carter diskede op med steaks. Og en drink inden. Altså. Sublim beliggenhed. Ganske udmærket kød, men sløjt tilbehør og den oprigtige, glade betjening var ikke helt at spore. Tiden var dog knap, og havde jeg vist, at der var tale om en kæde (jeg planlægger sjældent alle måltider hjemmefra), så var valget nok ikke faldet ud til stedet. Men altså: Området er hyggeligt, og der ligger talrige andre bud, hvoraf det ene havde en optræden og løjer på tapetet, men først den efterfølgende dag.

Begynd med en drink

Begynd med en drink…

Det kunne være denne. Så lader vi matriklen passe sig selv herfra.

Det kunne være denne. Så lader vi matriklen passe sig selv herfra.

Adresse: Atlantic Pavilion and Anchor Hall, Atlantic Dock, Liverpool L3 4AF,

Frokost. En lørdag. Der blev spankuleret rundt i de populære strøgområder, hvor sidegaderne sjældent byder på de helt store overraskelser. Og nu kommer det der med kæde-fænomenet så igen, men denne gang er det aldeles anderledes. Og svært anbefalelsesværdigt. Der er tale om Jamie’s Italian. Yes, det er Jamie Oliver, og ja, han er også over hele landet. Men stedet leverer varen. Gode vine, godt måltid, god atmosfære og masser af folk. Du fornemmer ikke, at du er på en kæderestaurant (måske hvis du har besøgt stedet før eller gør det efterfølgende).

Stort set alle steder bliver man ført direkte til baren, indtil et bord er ledigt. Meromsætning er vejen frem.

Stort set alle steder bliver man ført direkte til baren, indtil et bord er ledigt. Meromsætning er vejen frem.

Dagens special hos Jamie Oliver

Dagens special hos Jamie Oliver

Der blev vist skinker i charcuterie-afdelingen.

Der blev vist skinker i charcuterie-afdelingen.

Adresse: 45 Paradise Street, Liverpool

Vi skal udenbys med taxa. Eller en tur på omtrent 12 minutter. Væk fra strøgområderne. To-tre lokale tipsede os nemlig til at tage til Castle Street. En lokal gade med gang i den. Både i før og efter drinks, men også i spisesteder. Godt. Fremkommelige mennesker – nogle for fremme i skoene, som sågar kunne indikere seksuelle udskejelser, noget med at snuse noget i næsen samt en let opfordrende viften med nævnerne på en og samme tid. Det foregik fra fortovet og gennem ruden, mens menuen stod på tapas, som… ja, var okay. Ikke noget kulinarisk mesterstykke, men gaden er i den grad et besøg værd.

Caste Street

Caste Street

Tapas tid

Tapas tid

Slå eventuelt vejen forbi barerne, som ligger på stribe. Forvent fine priser, utallige plastichæle og højt humør. The Lodge er et fint bud.

En tilfædig "pub" i Castle Street

En tilfædig “pub” i Castle Street

Pigerne er ude..

Pigerne er ude..

Bare til kanten, tak.

Bare til kanten, tak.

Adresse: Castle Street – det er alt, hvad du behøver at sige til din cab driver.

Vi skal have en frokost mere. Og den med en sublim udsigt. Vi skal over 30. etage, og vi skal have fin service. Dedikerede tjenere, herlige vine og god spise. Panoramic 34 ligger på – godt gættet – 34. etage, og selv på en søndag bør du booke et bord. Og tage pænt tøj på. Det kan ikke afvises, at der er afdæmpet optræden af jazzy karakter.

Søndags lunch med udsigt

Søndags lunch med udsigt

En makrel på 34.

En makrel på 34.

Begynd - igen - med et glas.

Begynd – igen – med et glas.

Adresse: West Tower, 34th Floor, 10 Brook St, Liverpool

Det sidste måltid? Det var en søndagsmiddag. Med et glas champagne og seks østers. Som en begyndelse. Og en uformel, men svært god pizza som hovedret. Sær kombi? Ja, men det fungerede. San Carlo har et celebert kendis c.v., som de er svært stolte af. Det samme er de af deres priser, som de skilter højt og flot med. Men det holder stik. Lækre omgivelser – vi ser lige bort fra heliumballonerne ved bordet samt papirdugen, der dækker den rigtige dug. Tjenerne er venlige, med på et godt grin og knapt så formelle, uden det bliver useriøst. Prøv stedet en fredag eller lørdag – jeg er sikker på, der er smæk på.

Velkommen ind - også sidelæns, hvis du er begyndt med en lille én på værelset.

Velkommen ind – også sidelæns, hvis du er begyndt med en lille én på værelset.

Muntert personalie

Muntert personale

High tech...

High tech…

Østers!

Østers!

Adresse: 41 Castle Street, Liverpool


Det jeg ikke nåede, men som jeg ville gøre en eventuel næste gang

En tur til barberen. Der er en del af dem – og det koster ikke al verden
Katedraler og kirker – arkitekturen skal man ikke tage fejl af. Du finder talrige “listed buildings”, som svarer til “noget særligt” – måske endda bevaringsværdigt
Tate Liverpool – contemporary kunst i Albert Dock

Arkitektur

Arkitektur

Har du inputs til byen? Smid dem endelig i kommentarfeltet.

Følg My-Pleasure.dk på Facebook her

 

 Du er knag M/K, hvis du “liker” indlægget her – så kan der muligvis komme flere guides i spil.

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk