Home Gæstebloggere Hotel Alter Meierhof – tysk luksus med havudsigt

Hotel Alter Meierhof – tysk luksus med havudsigt

by Nicolai Klingenberg

Vi skal syd for grænsen. Altså til Tyskland. Den velskrivende Pernille Christiansen har været på velvære ophold på Alter Meierhof, og den oplevelse skulle deles. Tak til Pernille, som tager over herfra.

Er man til gastronomi i topklasse, naturskønne omgivelser og orientalsk wellness, finder man alt, hvad man søger blot et stenkast fra den tyske grænse. Jeg tjekkede ind på Hotel Alter Meierhof, kørte helt ned i første gear og lod sanserne forkæle.

Alter Meierhof har forenet hyggelig tysk charme med luksus og god service. I haven kan man nyde sig kaffe i et af de retroinspirerede strandmøbler.

Alter Meierhof har forenet hyggelig tysk charme med luksus og god service. I haven kan man nyde sig kaffe i et af de retroinspirerede strandmøbler.

Lige ned til Flensborg Fjord ligger en rekreativ perle. Omkranset af høje egetræer og opført i hvid sandsten med bindingsværk. Det femstjernede Hotel Alter Meierhof er indbegrebet af ro, så her kan man lade pulsen falde, glemme tiden og overgive sig til den tyske gæstfrihed.

Billedtekst: Jeg var kørt ned i første gear og helt klar til ultimativ afslapning, da jeg tjekkede ind på Hotel Altermeierhof.

Jeg var kørt ned i første gear og helt klar til ultimativ afslapning, da jeg tjekkede ind på Hotel Altermeierhof.

En pause fra hverdagen
Døren går op til mit værelse, og en idyllisk udsigt åbenbarer sig bag panoramavinduet ned gennem haven og videre ud over fjorden. På stuebordet står en kølig flaske kildevand ved siden af et fad med dugfriske frugter. Den frotterede housecoat er lagt frem på sengen og badetøflerne står klar på gulvtæppet. Jeg har slukket mobilen, ladet løbeskoene stå hjemme og trukket computerstikket ud, for denne weekend står i rekreationens tegn.

Billedtekst: Der er 180 graders havudsigt fra Alter Meierhof. Her går natur, wellness og gastronomi op i en højere enhed.

Der er 180 graders havudsigt fra Alter Meierhof. Her går natur, wellness og gastronomi op i en højere enhed.

En fornem gæsteliste
Hotel Alter Meierhof slog dørene op i 1999, og rygtet om et nyt kurhotel spredte sig hurtigt. Prominente gæster som Grevinde Alexandra og den tyske forbundskansler Gerard Schröder har for længst fundet vej til hotellet, men også almindelige dødelige med smag for luksuriøs velvære ynder at komme her. Og da jeg selv tjekker ind på hotellet, bemærker jeg da også øjeblikkeligt den høje livsnyderfaktor, der hænger i luften: På parkeringspladsen holder sportsvognene side om side, i lobbyen har et ægtepar parkeret deres golfbags og nyder morgenkaffen, inden de skal gå dagens 18 huller, og i haven har nogle gæster slænget sig i de 60’er inspirerede strandstole med indbygget markise og tebord.

Billedtekst: I den store have lige ned til vandet kan man slænge sig i bolsjefarvede strandmøbler.

I den store have lige ned til vandet kan man slænge sig i bolsjefarvede strandmøbler.

1001 nats eventyr
Jeg når kun lige at stille kufferten fra mig på værelset, inden jeg igen er på vej ud af døren iført housecoat og slippers. På nederste etage går elevatordøren op til et overflødighedshorn af et wellnessområde, og jeg befinder mig i et seriøst dilemma: Hvor skal jeg starte? Mine ømme muskler trækker mig i retningen af den finske sauna, duften af eukalyptus lokker mig mod den tyrkiske hammam, mens min nysgerrighed vækkes af hø-aromabadet.

Der et noget 1001 nats eventyr over wellnessområdet i kælderetagen. En tur i hammamen efterfulgt af en kold drink i liggestolen tager da også de fleste til en anden verden. Fotograf: Pepe Lange

Der et noget 1001 nats eventyr over wellnessområdet i kælderetagen. En tur i hammamen efterfulgt af en kold drink i liggestolen tager da også de fleste til en anden verden. Fotograf: Pepe Lange

Jeg er ikke i stand til at vælge, så jeg lader være og hopper i stedet i den opvarmede pool. I det mørkeblå loft over bassinet hænger en stjernehimmel af små dioder, som skaber en nærmest orientalsk 1001 nats stemning. I et hjørne strømmer masserende bobler op til overfladen, og ved endevæggen glider en glasdør op, da jeg nærmer mig. Jeg svømmer gennem åbningen og havner i det udendørs bassin med direkte udkig ned til vandet, som jeg næsten kan række ud og nå. Ikke en vind rør sig, og den spejlblanke fjord kruser kun ganske let, da en lystyacht sejler forbi.

Billedtekst: Den indendørs og udendørs pool er forbundet af en glasdør, der glider til siden, når man nærmer sig.

Den indendørs og udendørs pool er forbundet af en glasdør, der glider til siden, når man nærmer sig.

Personaliseret velvære
Tilbage i det indendørs spaområde beslutter jeg mig for at nyde en af hotellets behandlinger. Men igen har jeg svært ved at vælge. Skal jeg forsøge mig med et mælkebad, en tyrkisk hammam inklusiv peeling eller en hot stone-massage? Jeg vælge den lette løsning og booker tid til en såkaldt unik-behandling, hvor jeg i samarbejde med behandleren finder ud af, hvad min krop har brug for.

Billedtekst: Når først man har sat foden inden for i hotellets wellnessområde kan man godt regne med at blive hængende et par timer, for udbuddet af behandlinger får en hver livsnyder til at tage for sig af retterne.

Når først man har sat foden inden for i hotellets wellnessområde kan man godt regne med at blive hængende et par timer, for udbuddet af behandlinger får en hver livsnyder til at tage for sig af retterne.

Behandlingen indledes med et udrensende fodbad og en konsultation om krop og sjæl. Så jeg lader fødderne glide ned i det varme vand og sætter alt lige fra mit energiniveau til min kropsfornemmelse og mit personlige velvære på en skala fra et til ti. Hernæst ryger jeg under en maskine, der med et lup er i stand til at forstørre min hud 29 gange og dermed fremhæve eventuelle skader, der skal rettes op på.

Alter Meierhof emmer af afslapning, som er lige til at dykke ned i og suge til sig. Jeg fik i hvert fald fyldt alle energidepoterne op.

Alter Meierhof emmer af afslapning, som er lige til at dykke ned i og suge til sig. Jeg fik i hvert fald fyldt alle energidepoterne op.

Dehydreret hud og anspændt hovedbund lyder diagnosen. Løsningen er en ansigtsbehandling med fugtgivende produkter fra det japanske kosmetikmærke Shiseido. Faktisk rummer Alter Meierhof verdens næststørste Shiseido-klinik med hele 12 behandlere, og håbefulde kosmetologer fra hele Tyskland strømmer hertil for at blive uddannet i at bruge de japanske produkter. Jeg ryger i hænderne på klinikkens manager, der selv er uddannet i Japan, og som med sine rolige strøg og afslappende ansigtsmassage får mig til at glemme alt om omverdenen.

Er man ikke til behandlinger, kan man nøjes med at hoppe i poolen og flyde frem og tilbage mellem den indendørs og den udendørs halvdel.

Er man ikke til behandlinger, kan man nøjes med at hoppe i poolen og flyde frem og tilbage mellem den indendørs og den udendørs halvdel.

To-stjernet middag
Selv om dagen har budt på et minimum af anstrengelser, og mit aktivitetsniveau har været helt i bund, er det med stor fornøjelse, at jeg om aftenen sætter mig til bords for at få energidepoterne fyldt op. Dette gøres naturligvis med stil på hotellets to-stjernede Michelin-restaurant Meierei Dirk Luther, der i 2011 blev kåret til den bedste hotelrestaurant i Tyskland. Her fusioneres fransk og moderne gastronomi i puristiske omgivelser med 180 graders udsigt over haven og fjorden.

Selvom maden bestemt fortjener mange rosende ord, var det udsigten ud over Flensborg Fjord, der fuldendte min aften på restauranten Meierei Dirk Luther.

Selvom maden bestemt fortjener mange rosende ord, var det udsigten ud over Flensborg Fjord, der fuldendte min aften på restauranten Meierei Dirk Luther.

Denne aften står menuen blandt andet på fisk og skalddyr, så jeg skyder festlighederne i gang med veltilberedte kammuslinger, hernæst fortaber jeg mig i en jomfruhummer, inden jeg runder det hele af med en frosset rosenvandscreme. Det hele skyldes ned med en kølig Chablis, masser af velvære og en behagelig fornemmelse af luksus.

Der er bestemt noget topgastronomisk over de retter, der bliver stillet foran mig på hotellets to stjernede Michelin-restaurant.

Der er bestemt noget topgastronomisk over de retter, der bliver stillet foran mig på hotellets to stjernede Michelin-restaurant.

Fakta:
Hjemmeside: www.alter-meierhof.de
Priser: Fra 119 til 329 euro

 

 

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.