Home Ure Tre nyheder fra TAG Heuer med Monaco islæt

Tre nyheder fra TAG Heuer med Monaco islæt

by Nicolai Klingenberg

Vi skal kigge lidt i historiebøgerne i forbindelse med denne skrivelse. Det handler om urfirmaet TAG Heuer og deres rolle i motorsport. Det handler dog også om tre nye ure, der kan pryde dit håndled, hvis de vel at udløser den famøse “Ku’ godt” følelse. Du får også en video fra Monaco – forvent det gode liv…

Nå. I 1969 skete der noget i motorsporten. Racerkøreren Jo Siffert var den første, der kunne se sig sponseret af et ur-firma, da han fik en kontrakt med TAG Heuer, og to år senere rullede filmen Le Mans med Steve McQueen over biograflærrederne, hvor ur-firmaet også var synligt.

Hr. McQueen. Foto: Solar Productions

Hr. McQueen. Foto: Solar Productions

Siden da har tingene kun udviklet sig, og der er løbende blevet indgået nye aftaler – TAG Heuer var for eksempel også det første ur-firma, der indgik partnerskab med et Grand Prix team. Det var i perioden 1971 til 1979, hvor TAG Heuer og Scuderia Ferrrari lå i ske. Når man ser på regnskabet, er TAG Heuer det ur-brand, der har sponseret flest vindere af Monaco Grand Prixet.

Jack Heuer og Enzo Ferrari i 1974

Jack Heuer og Enzo Ferrari i 1974

Onde tunge vil måske mene, at de mange sejre kunne hænge sammen med, at TAG Heuer også er officiel tidspartner på flere løb, men den tror jeg nu ikke på. Nøjagtigheden er ikke kun noget TAG Heuer slår sig på, når de udvikler ure, men altså også i de forskellige løb. Når der tages tid, kan TAG Heuer til måle ned til 1/10.000 sekund.

Tag Heuer grid girls til Moncao ramasjang

Tag Heuer grid girls til Moncao ramasjang

Det legendariske Monaco ur er med tiden blevet et ikon. Det let genkedelige design og de ditto farver har jeg set på talrige håndled. Og i forskellige afskygninger. Jeg har skævet til modellen flere gange, men den har ikke været på min topliste over drømmeure. Jeg har til gengæld erhvervet mig en gammel Heuer sag med chronograph, som jeg bryder mig bedre om end den gængse Monaco.

Den gamle tikker

Den gamle tikker

Nu er der tre mere i spil. To med det “traditionelle” design, men med nye farver. Og så er det en limiteret rund sag, som vi kigger på først. Carrrera Calibre 16 Chronograph Day-Date Moncaco er lavet i 4.000 eksemplarer – alle med nummerering. Den har en diameter på 43 millimeter og er i stål, og som navnet afslører, er der både chronograph samt visning af ugedag og dato. Der kan vælges mellem stållænke eller en sort gummirem med dækmønster look. Det er altså ikke mig med de der dækmønstre, men stål gør det fint.

Carrera Calibre 16 Chronograph

Carrera Calibre 16 Chronograph

Næste tikkende billede er Moncao Twenty Four. Vi er i den kvadratiske afdeling – sådan da – med både chronograph og dato. Bredden er på 40,5 millimeter, og kassen er i stål. Der er tale om en todelt skive med see through (mums) effekt. Remmen? Alligator med foldespænde og sorte syninger.

Monaco Twenty Four

Monaco Twenty Four

Sidste sag er en anelse mindre. 39 millimeter i bredden og med en kasse, der er sortbehandlet. De sorte ure, har jeg vinket farvel til i en tidligere skrivelse, men altså… Her synes jeg, vi har noget, der fungerer. Hvorfor? Måske fordi, at det traditionelle Monaco design nu har fået et nyt look, så det ikke længere er så… traditionelt. Den sorte læderrem med huller og orange detaljer bryder fint og matcher det yderste på chronograph-viseren. Du får i øvrigt også datoangivelse og foldespænde til remmen.

Monaco Calibre 12 Black Edition

Monaco Calibre 12 Black Edition

Priserne har jeg ikke kunne støve op, men jeg er ganske sikker på, at den sidstnævnte er den billigste. Og i øvrigt min favorit.

Juan Manuel Fangio (ARG), Maserati 250 F6, Peter Collins (GB), Lancia-Ferrari D50 and Stirling Moss (GB), 2.5 Vanwall 4 til Monaco Grand Prix 1957.

I øvrigt blev der i 2011 indgået et samarbejde mellem Automobile Club de Monaco og TAG Heuer – urfirmaet blev leverandør af de officielle ure til det velnok mest legendariske motorløb: Monaco Grand Prix. Det skal fejres med en video!

You may also like

1 comment

Anders Damm Gastromand 15. juli 2013 - 10:17

Din egen tikker er sgu lækrest – kender du til erhvervelsessteder? 🙂

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk