Home Karismatiske mænd Spies & Glistrup – Pilou Asbæk taler ud om sin rolle. Og definerer en ven.

Spies & Glistrup – Pilou Asbæk taler ud om sin rolle. Og definerer en ven.

by Nicolai Klingenberg

Der er ganske kort tid til, at filmen Spies og Glistrup ruller over de danske biograflærreder. Der er tale om en film, som jeg skal se – og som jeg har store forventninger til grundet de stærke personligheder, som portrætteres i filmen, men også på grund af den fascinerende tid, som handlingen foregår i. Jeg fik mulighed for at stille Pilou Asbæk nogle spørgsmål, som får i dagens artikel. Endda sammen med hans svar.

Fantastisk stemningsfuldt foto af to venner

Fantastisk stemningsfuldt foto af to venner. © Framegrab

Pilou – premiere er lige om hjørnet. Hvad har vi i vente med dine egne ord?
– Der venter publikum en fascinerende historie om to af Danmarkshistoriens mest karismatiske personligheder: To mænd som på hver deres måde brændte for en ide og en idealisme. Umiddelbart er det en historie om rejsekongen og politikeren, men det er mest af alt historien om et venskab, – et helt unikt et af slagsen.

En verdensmand holder møde

En verdensmand holder møde. © Framegrab

Du spiller en af vor tids mest karismatiske mænd – hvordan griber man sådan en opgave an?
– Man går til opgaven med den største ydmyghed til og respekt for originalen. Der er tale om måneders intensiv forsøg på at finde sin egen version af figuren, uden risiko for at lave platte efterligninger eller gøre sig forhåbninger om, at man nogensinde kan blive bedre end den person, som man skal forsøge at genskabe. I mit tilfælde kæmpede jeg med at finde stemmen, denne særlige gnækkende og fistel-agtige stemme, som stadig er kendt og genkendt af danskerne. Mit helt personlige redskab blev mange timers lydoptagelse af en radioserie ‘Spørg bare’, som mest af alt er datidens svar på ‘Mads & Monpolet’. Jeg lyttede til det i mange-mange timer og forsøgte at tilnærme mig Simons karakteristiske lyd og på ét eller andet tidspunkt, nåede jeg punktet: Et tidspunkt, hvor jeg syntes, at jeg var tæt på originalen, men alligevel stadig havde lidt Pilou i rollen. For det er netop dét, som det hele handler om: At spille en anden person men alligevel stadig have sig selv (skuespilleren) med i rollen! For jeg ER ikke Simon, jeg SPILLER Simon – det er en væsentlig forskel!

sdf

Globus og sjus. © Framegrab

Har du lært noget om Simon Spies, som du ikke vidste?
– Jeg er blevet MEGET klogere på Simon, en mand som jeg desværre ikke kendte personligt, og som jeg heller aldrig har haft en chance for at møde. Jeg har naturligvis læst tonsvis af bøger, interviews og artikler, set tv-interviews og programudsendelser i timevis, så umiddelbart er jeg nået til et punkt, hvor der skal meget til for at overraske mig. Men jeg må indrømme, at der gang på gang dukker historier og hændelser op, som er så rystende, at jeg har svært ved at tro på, at Simon er en del af dem. Min lære om Simon er, at han var et sammensat menneske, som stillede store krav til sine omgivelser.

sdf

Endnu engang i godt selskab. © Framegrab

Hvad har du lært om den tid, filmen foregår i?
– Det synes som om, at der var højere til loftet dengang. Det har slået mig, at journalister igen og igen spørger mig om mine nøgenscener i filmen, som om det var det eneste, de husker fra filmen. Hvad er der sket med danskerne, journalisterne og de danske medier? Det har slået mig, at vi er blevet ramt af bornerthed og puritanisme i forhold til dengang – det er skræmmende.

Morgen...fest

Morgen…fest. © Framegrab

Et umage par og et interessant venskab fylder også en del i filmen. Hvilke paralleller har du kunne trække til egne relationer?
– Jeg synes faktisk at filmen afmonterer den gamle skrøne: Lige børn leger bedst!

Panton æra. © Framegrab

Panton æra. © Framegrab

Din definition af en ven?
– Et menneske som man deler sin fortrolighed med!

Venner anno gamle dage- Pilou Asbæk og Nicolas Bro som Spies og Glistrup. © Framegrab

Venner anno gamle dage- Pilou Asbæk og Nicolas Bro som Spies og Glistrup. © Framegrab

Med det kendskab du har fået til Spies-tiden, hvad ville du så helst overføre til nutiden?
– Jeg ville hæve overlæggeren, hvis jeg kunne!

© Framegrab

Hæv den bare, Pilou. © Framegrab

Slutteligt – hvorfor synes du, at vi skal se filmen?
– For at blive klogere på tiden, historien og menneskene, – og slutteligt for at blive UNDERHOLDT!

© Framegrab

Gode stunder i sengen. © Framegrab

Tre hurtige til Pilou:

Hvad har du brugt din sommer på?
– Jeg har holdt ferie med min fantastiske kæreste og jordens smukkeste barn, mit eget!

Hvor og med hvem har du sidst spist et mindeværdigt måltid?
– Jeg mindes med glæde flere gode måltider, – ét af dem var med min lille familie en dejlig aften på Mallorca denne sommer.

Hvad drømmer du om for tiden?
– Ikke alle drømme skal fortælles til andre!

© Framegrab

Smut forbi din bio, og se mere til de to.  © Framegrab


Følg My Pleasure på Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk