Home Tech Til tæppeløft og lancering af BeoPlay A9 Nordic Sky

Til tæppeløft og lancering af BeoPlay A9 Nordic Sky

by Nicolai Klingenberg

Med kaffe i koppen og lette klæder på kroppen blev der inviteret til tæppeløft i Bang & Olufsen forretningen i den fine ende af Strøget. Her har Struer-koncernen lejet sig ind for et par måneder siden, og nu er mindre skare af skrivende samlet for at se en nyhed. Med vanlig spænding venter vi på, at det sorte klæde bliver løftet af. Men først lidt historiefortælling…

Tæppet bliver løftet lige straks

Tæppet bliver løftet lige straks

Det handler om lys. Vel at mærke naturligt lys fra solen. Det er nemlig en inspiratonskilde til dagens nyhed. Det er dog sommerens sollys. vi skal lade os inspirere af, for det er noget ganske særligt, lyder det. Og det er helt korrekt: De lyse nætter, samt solens op- og nedgang i de lune måneder, skaber et lys, som jeg – og sikkert mange andre – meget nødigt ville være foruden.

Der røg tæppet. Og et PR foto illustrerer ganske fint, at det nordiske lys er i spil

Der røg tæppet. Og et PR foto illustrerer ganske fint, at det nordiske lys er i spil

Det er solens nuancer på vores himmel, der er snuppet og videreført til BeoPlay A9 Nordic Sky, som nyheden er døbt. Og altså – det nye er som sådan ikke højtalersystemet, men mere det “cover”, der er skabt til systemet. Det kan måske virke en smule “over the top” at relancere et eksisterende produkt på grund af tre nye stoffronter og ditto træfødder, men for mit vedkommende kendte jeg faktisk ikke alverden til BeoPlay A9, så jeg blev altså væsentlig klogere.

I baggrunden ses den "normale" og meget røde BeoPlay A9

I baggrunden ses den “normale” og meget røde BeoPlay A9

BeoPlay A9 Nordic Sky befinder sig i B&O Play kategorien, som jeg giver thumbs up – det er “billigere” produkter, der lader flere komme i kontakt med B&Os dna. Her finder vi diverse høretelefoner, dockingsstationer og den mindre BeoPlay A8, som klarer sig bedre til mindre spillejobs. BeoPlay A9 er derimod i stand til at spille en fest i hjemmet op. Du får en kort videostrimmel her:

Jeg husker ikke helt, om apparatet selv tilpasser sig det rum, det står i, eller om der findes en indstilling a la “Jeg er placeret op mod en væg og spiller optimalt til denne stilling”, men A9’eren spiller ikke altid ens – den er intelligent, også selvom det kræver, at du måske lige giver den et praj om dens placering.

De nye "stænger"

De nye “stænger”

De nye træsorter, der er i spil på bentøjet er valnødde-, ege- og ahorntræ, og hvert af disse ben har desuden fået en kulørt sko på. Da BeoPlay A9 i sin tid skulle designes, blev tre designerer budt op til dyst, om man vil. Det blev Øjvind Slaatto, som vandt, og han fik altså stumper og stykker fra B&O, som han så fik samlet endeligt i form af BeoPlay A9. Og den kom på markedet i oktober 2012.

Øjvind SlaattoFoto: Leitorp+Vadskær www.lplusv.dk

Øjvind Slaatto
Foto: Leitorp+Vadskær
www.lplusv.dk

Vi kigger, lytter og føler. Apparatet spiller absolut godt, men også højt nok til en fest, vil jeg mene. Er man ikke til de mere intense farver, som A9 kommer i som standard, så er Nordic Sky et udmærket bud. Er man til matematik, så vil man sikkert genkende mønstret, der gemmer sig bag klædet. Mønstret minder om en solsikke og kan kædes sammen med såkaldte Fibonacci-tal. Jeg røg på Wiki for at blive klogere, men sprang kvikt ud igen, da jeg er sproglig student.

Det matematiske mønter og nye ben. Og dameben.

Det matematiske mønster behøver ikke at være så kedeligt…

Jeg fik dog følgende citat med, som giver fin mening:

Fibonacci-tallene har følgende mærkelige egenskab: Deles et Fibonacci-tal med det foregående i følgen, fremkommer et forhold som nærmer sig det gyldne snit når man bevæger sig frem i følgen. Fibonacci-tallene kan endvidere genfindes i visse naturlige spiralmønstre, f.eks. når man tæller frø i solsikkeblomster, skæl i kogler eller buketter i blomkålshoveder.

Mere teknik

Herlige, runde former

Skulle du hav mod på at væghænge din lydkilde, så er det også en mulighed. Du kan ligeledes streame din musik til BeoPlay A9 modellerne – Nordic Sky edition eller ej – eller blot mokke din lydkilde direkte i apparatet. Prisen? Den koster 14.999 kroner, og er du allerede ejer af en A9, kan du købe et Nordic Sky kit til 1.499 kroner.

Det knapt så smukke teknik del

Det knapt så smukke teknik del

Følg med på Facebook – det er gratis i dagens anledning.

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.