Home Tech Linn Sondek LP12 og Highland Park – en pudseløjerlig alliance

Linn Sondek LP12 og Highland Park – en pudseløjerlig alliance

by Nicolai Klingenberg

Det skulle være så hipt at høre vinylplader. Der er folk, der ser det som en hel seance at sætte en sort skive på grammofonen, føre pick-up’en til et givent spor og dernæst lytte til løjerne. Omend jeg ikke selv ejer en pladespiller, synes jeg godt om dagens nyhed. Den er nemlig tilpas skæv. Og ganske sjovt tænkt. At nyheden koster en formue, kan jeg desværre ikke gøre noget ved.

sfd

Tillykke med de fyrre år. Til begge parter. Som i øvrigt er skotske…

I mit barndomshjem havde vi en pladespiller. Faktisk to. Men ikke på samme tid. Dog stod den mest på radio eller kassettebånd og senere hen compact discs. Men jeg husker alligevel et par momenter, der involverer plader – og også fra min morfars hjem. Jeg faldt dog aldrig personligt for pladespillerens gøren og laden, men er du begejstret for et sådan apparat, så er jeg ganske vis på, at du kender firmaet Linn.

For fire årtier siden kom pladespilleren Linn Sondek LP12 på gaden, og den skulle efter sigende have vakt opsigt i Hi-Fi kredsene. Nuvel. Det skal også nævnes, at firmaet bag er skotsk. Og det samme er Highland Park whisky…

sdf

Og så er hele herligheden selvsagt limiteret

Man har valgt at fejre de fyrre år med en 40 – hverken færre eller flere – pladespillere, der går under navnet Limited Edition Sondek LP12. Træet, der bliver brugt til kabinettet stammer fra den skotske whiskyproducent Highland Park – nærmere bestemt deres egetræsfade. Går musik og en lille én godt sammen? Det skulle jeg mene.

sdf

Her kan man vel for alvor tale om et sæt…

Prisen for spilledåsen i egetræ lyder på lige omtrent 220.000 kroner. Der medfølger ingen plader, men til gengæld får de kommende ejere en specialdesignet flaske Highland Park whisky, hvori indholdet også har 40 år på bagen. Med denne pris vil jeg ikke mene, at hipsterne skulle være i målgruppen, men jeg kan selvsagt tage fejl.

My Pleasure har indfundet sig på Facebook – se selv her

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk