Home Living Heritage Chair CH419 – en klassiker af Frits Henningsen

Heritage Chair CH419 – en klassiker af Frits Henningsen

by Nicolai Klingenberg

Vi skal se på en stol, der oprindelig blev designet i 1930 af Fritz Henningsen. Da stolen blev til, var min farfar teenager, men det er en anden historie. Til gengæld er det en nyhed, at stolen nu er på markedet igen. Der er tale om en øreklapstol, der kan holde lytte-flapperne lune i en kølig tid. Tag godt imod Heritage Chair CH419.

Klædelig knapper og

Klædelig knapper og lette ben.

Vi er ude i de naturlige materialer, når vi skuer til Heritage stolen – her er materialer såsom træ og læder og med lidt god vilje, kan vi også anse stof som “noget naturligt”. Du kan vælge mellem ben i eg og valnød, og har du hang til at smække stængerne op, kan du også erhverve dig en fodskammel, der går under navnet CH420

Garanteret venlig mod ryggen

Garanteret venlig mod ryggen

Stolen er tiltænkt som et oase eller et åndehul, om man vil. Et sted, hvor man kan sætte sig ned, slappe af, måske læse en linje eller en bog eller tage en velfortjent lur. Om vælger at sætte dig i stof eller læder, vælger du selv.

Læderet vil patineres på anden vis end stoffet, men jeg ville enten vælge en lysere farve læder eller en helt mørk

Læderet vil patineres på anden vis end stoffet, men jeg ville enten vælge en lysere farve læder eller en helt mørk

Hvis du troede, at det hele bare handler om at trykke på en knap og vente på, at en maskine spytter en færdig stol ud, må du tro om igen. Beviset finder du i denne herlige strimmel, hvor vi blandt andet bliver fortalt, at det tager omtrent ti timer at polstre stolen.

Skal du have et par ord med på vejen fra direktøren hos Carl Hansen & Søn? Det tænkte jeg nok. Manden hedder Knud Erik Hansen og er den tredje generation i virksomheden, som altså har fået det herlige siddemøbel i stalden. Direktøren fortæller:
– ”Det er noget helt særligt ved, at den møbelmagi som første generation hos Carl Hansen & Søn var med til at frembringe, nu kan genopstå i samarbejdet om at genskabe Heritage Chair. Frits Henningsen var kendt for at stille utroligt høje krav, og det er en fornøjelse for snedkerne hos Carl Hansen & Søn at fremstille endnu en enestående stol efter Frits Henningsens anvisninger.

Nu med fodskammel

Nu med fodskammel

Knud Erik Hansen tilføjer i øvrigt, at der potentiale for et internationalt publikum i stolen – det faktum må tiden be- eller afkræfte. Prisen begynder i øvrigt cirka 26.500 kroner.

Frits Henningsen blev i øvrigt født i 1889 og gik bort som 76-årig i 1965. Som 22-årig blev han færdiguddannet som møbelsnedker, hvorpå turen gik rundt i Europa for at hamstre inspiration og erfaring – han jobbede blandt andet i England, Frankrig og Tyskland. Da han vendte tilbage til Danmark, var der kun to møbelhuse, der fik lov af producere hans kreationer.

Frits

Frits Henningsen himself


Flere artikler om møbler? Besøg Living kategorien her

My Pleasure flytter ind i din stue, hvis vi bliver venner her

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk