Home Tech Samsung Galaxy Tab3 – et lynhurtigt kig på en tablet

Samsung Galaxy Tab3 – et lynhurtigt kig på en tablet

by Nicolai Klingenberg

Godaften. Det er blevet tid til at se nærmere på et stykke elektronik, som har været i rotation blandt en række onlinemedier. Herunder My Pleasure. Omend tiden var knap, så fik jeg dannet mig et nogenlunde indtryk af apparaturet, og der blev sågar også skudt et par fotos af den nye Samsung Galaxy Tab3. Lad os fluks komme videre.

Nyheden havde i sig selv været større, hvis tablet-fænomenet var nyt, men sådan er det af gode grunde ikke. Jeg var selv en late-bloomer på dette marked, og jeg ser frem til den dag, hvor jeg får alvor bliver en af dem, der bruger min tablet flittigere endnu nu. Kombinationen af en smartphone og en let – men hurtig – laptop fungerer nemlig fint for mig. Der er dog episoder, hvor tablet’en kommer i spil – det være sig i sengen, hvis der skal læses noget lidt længere eller surfes brugtmarkeder for biler og ure. Dermed er en tablet ikke længere et overflødigt element, men måske mere en luksuriøs mellemvej mellem laptop og smartphone. Og det hele er da også mere overskueligt med en tablet. Og læsevenligt. Samsung Galaxy Tab3 er en anelse mindre end en vanlig iPad – den ligger fint mellem hænderne, og et besøg på en vilkårlig (…) hjemmeside, formår også at give et behageligt overblik.

Jeg læste en anden test, hvor der blev skrevet, at apparaturets hastighed ikke var tilfredsstillende. Med de besøg jeg foretog, var der dog ingen vanskeligheder, og jeg fandt den ikke langsom. Til gengæld fandt jeg et herligt tiltag – der er mulighed for at smide et memorykort i Tab3, hvilket kan være en fordel. Det kræver selvsagt at du enten har en kort adaptor til micro-kort, men blot det, at du har mulighed for at trække for eksempel fotos og film ind fra et memorykort, gør apparatet mere fleksibelt.

Du skal heller ikke snydes for et videoklip, hvor Awolnation med nummeret Sail strømmer ud af de små højtalere.

I øvrigt findes der en picture-in-picture funktion, der gør, at nummeret spiller videre, mens du kan søge efter andre numre eller klip.

Tablet’en har desuden en teknologi, der holder øje. Med dine øjne. Er der ingen kontakt eller bevægelse at spore, går skærmen på stand-by. Hvor meget strøm, der spares, skal jeg ikke kunne sige, men det fungerer. Det er også muligt at forvandle apparatet til en fjernbetjening, så du kan styre for eksempel (Samsung) fjernsynet fra din tablet. Fikst. Lyden strømmer ud fra to små højtalere – eller ud via det vanlige stik til hovedtelefonerne.

For mit vedkommende er en af de vigtigste funktioner i tablet såvel som mobil kameraet. Med et nogenlunde ordentligt kamera i en mobiltelefon, kan jeg klare skud til her-og-nu opdateringer. Og i øvrigt også fotos til det tilbagevendende indlæg, Ugen, der gik. Skyder man på afstand, er kvaliteten fin nok.

Makro-funktionen er desværre håbløs. Jeg forsøgte med talrige skud, men ingen formåede at skabe skarpe skud. Og hænderne var helt rolige.
Det integrerede tastatur fungerer til gengæld fint, og der er kvik respons, når du taster løs, og en ordbog, der fungerer bedre end Apples er også værd at fremhæve. Bluetooth funktionen skal nok fungere, men det er som om, at Apple og Samsung modarbejder hinanden. Jeg fik ikke funktionen til at arbejde sammen mellem de to “brands”. Hvem der er synderen af de to, ved jeg dog ikke.

Samsung har i øvrigt sit eget App-center med applikationer, som er tiltænkt brugerne – for eksempel findes der demoer og testskud fra Samsungs kamera-division, men også andre apps, der formår at få Samsung apparater til at arbejde sammen bedste muligt. Andre apps hentes hos Google Play.

Der findes faktisk flere størrelser og varianter af Samsung Galaxy TAB3 – læs mere her

Indlæget er sponseret af Samsung.

My Pleasure kan besøges via hvilken tablet som helst på Facebook. Klik her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk