Home Tech Da Bang & Olufsen blev trådløs

Da Bang & Olufsen blev trådløs

by Nicolai Klingenberg

Det er er måske ikke allerførste gang, at nogen – eller B&O – har gjort noget trådløst, men for ganske kort tid siden gik man mere eller mindre all in hos Bang & Olufsen. Hvorledes? Man lancerede tre nyheder på samme tid. Der er tale om højtalere, som benytter en ny teknologi. Resultatet? Det skulle være sublimt.

Måske en anelse klinisk, men nu er det jo også teknikken, der er i fokus...

Måske en anelse klinisk, men nu er det jo også teknikken, der er i fokus…

Der er tale om BeoLab 17, som er en kompakt højttaler med stor lyd. Og så kan den placeres hvor som helst i rummet. Næste nyhed hedder BeoLab 18 og er den seneste version af Bang & Olufsens ikoniske søjlehøjttaler, som kan mokkes på væggen eller stilles på gulvet. Den kvikke vil nok have regnet ud, at den tredje nyhed hedder BeoLab 19. Her er der tale om en subwoofer i ny indpakning, som leverer raffineret og dyb bas. Derudover har man skabt et design, der gør, at man ikke behøver flove sig over sin subwoofers udseende.

BeoLab 19

BeoLab 19 a.k.a. subwoof’eren

Vanligvis ville nyhederne leveres med kabler, men der sker et og andet på den teknologiske front. Man har integreret en WiSA-standard, som gør, at højtalerne nemt integreres med en sender, som kører på WiSA-standarden. Det kan for eksempel være et BeoVision 11 tv-apparat. Er du bange for stråler, så kan du faktisk kable højtalerne på gammeldags vis…

Nå. Det var lidt af det tekniske. En af de fine detaljer, jeg gerne vil fremhæve, ses på BeoLab 18 – er kan man tilkøbe en lamelfront i massig eg (højtalerne kommer med sorte lameller). Det ser svinegodt ud, hvis du spørger mig. Og herligt at se, at alt ikke handler om stål og glas.

Smukt, ikke sandt?

Smukt, ikke sandt?

Priser? Så gerne.
BeoLab 17: 19.990 kroner pr. sæt
BeoLab 18: 33.990 pr. sæt inkl. sorte lamelfronter og gulvfod eller vægbeslag. Lamelfront i massiv eg (pr. sæt) koster 7.990 kroner.
BeoLab 19: 19.995 kroner

BeoLab 17

BeoLab 17

Fra Struer-koncernen oplyser man desuden at: Alle tre højttalere leveres med nye lydmotorer, som omfatter termisk beskyttelse, Adaptive Bass Linearization samt en rumtilpasningsomskifter, så de kan levere krystalklar lyd uanset valg af musik og placering.

Trådløs eller ej – My Pleasure er Facebook lige her

 

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.