Home PindemadderBobler Diageo World Class – de tre sidste danske gutter

Diageo World Class – de tre sidste danske gutter

by Nicolai Klingenberg

Der var faktisk gutter nok til en tredje runde. Men det skulle så også være de sidste. Det handler om Diageo World Class, og om kort tid begynder flokken at blive mindre. Undrer du dig over yacheten herunder? Det behøver du ikke – sidste års finale løb nemlig af stablen på det herlige krydstogtskib.

Azamara Journey er navnet på skuden. Foto: Ian Gavan/Getty Images for Diageo

Azamara Journey er navnet på skuden. Foto: Ian Gavan/Getty Images for Diageo

Fulde navn:
– Rasmus Yang Bjelke

Hvor er du bartender?
– Sidebar i Aarhus

Hvordan og hvornår fandt du ud af, at du ville være bartender?
– Jeg startede som afrydder på en café i min hjemby (Esbjerg) og fik hurtigt smag for det at arbejde i branchen. På baggrund af min arbejdsmoral og det medfølgende engagement kom jeg på et tidspunkt ind bag baren, og siden da er det kun gået en vej. For et par måneder siden så jeg en udsendelse på DR2, hvor Michael Thouber og Jørgen Leth sammen forsøger at finde meningen med livet. En interessant dialog, hvor meningen med livet ifølge Hr. Leth var det ’at gøre sig umage’. Et sympatisk og ydmygt statement, som egentlig passer meget godt på min tilgang til livet og dét at være bartender.

Du er udvalgt til at være med i World Class – hvad kommer det til at betyde for dig?
– Det er inspirerende og en enorm udfordring at deltage i World Class blandt verdens bedste i branchen. Det er dog først og fremmest et stort skulderklap fra min chef på Sidebar, som har opfordret mig til at stille op, selvom jeg aldrig tidligere har deltaget til cocktailkonkurrencer. Men som han sagde med sit amerikansk-klingende engelsk: ”There is no time like the present”.

Kan du beskrive det perfekte cocktail moment?
– Det perfekte cocktailøjeblik, for mig, er selve ’rejsen’, man sammen med gæsten ofte påbegynder. Jeg elsker at have en dialog med gæsten, hvorfra man sammen finder frem til en drink, som forhåbentlig falder i vedkommendes smag. Skulle det være tilfældet, at vi sammen finder frem til lige præcis den smagsvariation, som falder i gæstens smag (og måske endda overgår den) – ja, så er jeg glad og tilfreds.

Hvor ligger din stærke side i World Class?
– Jeg er forholdsvis ny i faget og ung (20 år), så jeg suger alt til mig i øjeblikket; alt lige fra de historiske elementer til kendskab til barens portefølje af gode flasker. Uden at lyde for akademisk, vil jeg dog mene, at mit studie (BA in Marketing and Management Communication) ved siden af jobbet komplementerer det kommunikative aspekt, af det at være bartender, ret godt.

Og din egen foretrukne cocktail?
– Old Fashioned

Slutteligt: Hvad skal enhver M/K vide om dit job?
– At bartenderens job ikke kun er at servere cocktails. Det handler mindst lige så meget om at være en god vært, der får gæsten til at føle sig værdsat og hjemme. Det føler jeg, vi har et stort fokus på nede på Sidebar, hvor det, at byde gæsterne velkommen og interagerer med dem i løbet af aftenen, er mindst lige så vigtigt som at opfylde vedkommendes ønsker mht. valg af cocktails. Det er helhedsoplevelsen, der skaber loyale gæster.

Rasmus

Rasmus

Tre hurtige:

Hvor og med hvem har du sidst nyt en mindeværdig cocktail?
– På Bar Immertreu i Berlin med min kæreste i foråret. En autentisk oplevelse, hvor bartenderen i sandhed var ekspert i ’hospitality’.

Hvad byder dit efterår på?
– At få arbejdet, studiet og alt det ved siden af til at hænge nogenlunde sammen.

Hvad drømmer du om for tiden?
– 25 timer i døgnet”¦

 

Fulde navn:
– Nicolas Skovgaard

Hvor er du bartender?
– Pier 5, Hotel Marriott, København.

Hvordan og hvornår fandt du ud af, at du ville være bartender?
– Det var meget tilfældigt! Jeg flyttede til København for at læse, men ankom uden for studiestart og manglede noget at rive i. Min ven anbefalede mig at kigge ind på det nyåbnede Hotel Skt. Petri, da jeg havde stået i baren på det lokale Værtshus på Bornholm. Det var i 2003 og cocktails var lige begyndt at komme tilbage til København – bang jeg var solgt!

Du er udvalgt til at være med i World Class – hvad kommer det til at betyde for dig?
Jeg har været væk fra baren i en kort periode, og World Class er en fantastisk mulighed for at komme op på beatet igen. Den gamle cirkushest lugter savsmuld. Derudover så forventer jeg at få en masse god inspiration med mig. Hvis det samtidig kan få lidt opmærksomhed på Pier 5 så vil det også være fantastisk!

Kan du beskrive det perfekte cocktail moment?
– For mig som modtager vil det være at nyde den perfekte drink til tidspunktet, i det helt rigtige selskab det helt rigtige sted. Det kan være på den famøse Artesian, eller det kan være efter arbejde, hvor man laver en Dark & Stormy med gutterne ud fra en flamingo-tønde. Fra bartenderens synspunkt vil jeg sige, at jeg elsker de tidspunkter, hvor man tager fusen på gæsten, og lærer dem at drikke noget, de ikke troede at de kunne lide. Altså åbner et nyt kapitel i deres oplevelses-bog.

Hvor ligger din stærke side i World Class?
– Min erfaring, samt det faktum at jeg er sulten! 😉

Og din egen foretrukne cocktail?
– Det kommer helt an på tid og sted, men hvis jeg endelig skal vælge en”¦ Så må det være en Negroni. Eller en Sweet Manhattan. Eller”¦. Generelt noget klassisk i udtrykket og gerne ret tung på alkohol.

Slutteligt: Hvad skal enhver M/K vide om dit job?
– Hvor meget bartendere egentlig gør rent! Og hvor dygtige alle mine branche-kolleger egentlig er! For rigtig mange er det et kald og ikke ”bare” et studiejob, som det var for mange for nogle år siden, og de kan måle sig med de bedste professionelle derude.

Nicolai

Nicolai

Tre hurtige:

Hvor og med hvem har du sidst nyt en mindeværdig cocktail?
– Med min bedste ven Martin på Nola i London. Vi fejrede hans fødselsdag med Michelin-mad, en række verdensklasse-barer og sluttede på Nola’s veranda med en fantastisk cocktail og en cigar.

Hvad byder dit efterår på?
– At lære at være far for min nyfødte søn, World Class og at rykke Pier 5 ind i folks bevidsthed.

Hvad drømmer du om for tiden?
– Se ovenstående svar!

Fulde navn:
– Martin Fischer

Hvor er du bartender?
– Sidebar!

Hvordan og hvornår fandt du ud af, at du ville være bartender?
– Da jeg arbejdede som barback på Sidebar, blev jeg meget interesseret i drinks og spiritus, interessen udviklede sig.

Du er udvalgt til at være med i World Class – hvad kommer det til at betyde for dig?
– Personlig udvikling igennem konkurrencen og møde nye kollegaer.

Kan du beskrive det perfekte cocktail moment?
– En fuld bar med glade gæster, hvor det hele kører flydende.

Hvor ligger din stærke side i World Class?
– Jeg har en god forståelse for ingredienssammensætninger og er ikke bange for at bruge fantasien.

Og din egen foretrukne cocktail?
– Det kommer meget an på tidspunktet og mit humør. Bloody mary tidligt på dagen, Martini ved eftermiddagstid og Manhattan til aften.

Slutteligt: Hvad skal enhver M/K vide om dit job?
– At det er mere end at hælde shots og fadøl op. Der ligger meget arbejde og tanke bagved det, vi laver. Vi tager os af folk, vi drikker dem ikke bare fulde.

Martin Fischer

Martin Fischer

Tre hurtige:

Hvor og med hvem har du sidst nyt en mindeværdig cocktail?
– Med seks kollegaer i Italien. Det var aftenen inden vi splittedes hver især for at rejse tilbage til vores hjemlande.

Hvad byder dit efterår på?
– Arbejde,konkurrence og gode drinks..

Hvad drømmer du om for tiden?
– At komme ud og rejse og opleve barer i hele verden.

Smut forbi Facebook, hvor My Pleasure også holder til

 

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk