Home Ure En læser og hans Girard Perregaux

En læser og hans Girard Perregaux

by Nicolai Klingenberg

Vi skal se nærmere på en læser – og hans ur. Det er et mærke, vi ikke ser særlig ofte på dansk jord, men det gør det kun endnu mere spændende. Og så passer læserens ur fantastisk til hans virke. Og han er hverken dykker, pilot eller racerkører.

Bemærk venligst den herlige tekst, der er hængt på skærmens nederste kant...

Bemærk venligst den herlige tekst, der er hængt på skærmens nederste kant…

Anders – du er ejeren af særligt ur fra Girard Perregaux – hvad hedder modellen, og hvad er det særlige ved uret?
– Det er et Girard Perregaux WWTC Financial, ref nr 49805 fra 2009. Det er en world timer, som indikerer business hours på fire større finansielle markeder: London, New York, Hong Kong og Tokyo. Lidt nørdet – indrømmet, men meget passende for mig, da jeg arbejder med institutionel aktiehandel til dagligt. Jeg tænkte, at det var meget passende, at det skulle sidde på min arm.

Nu med vigtige storbyer...

Nu med vigtige storbyer…

Hvordan stødte du på modellen i sin tid?
– Jeg var på udkig efter et nyt ur og talte meget med min daværende sidemand på desken. Han har selv haft meget glæde af en anden GP model og gav mig et heads up på mærket. Jeg lavede lidt research og faldt over denne model”¦

Og hvad gjorde, at du slog til?
– Udover det passende navn og fede features, så synes jeg, at uret er superflot. Jeg er stor fan af æstetik, så det sidste er selvfølgelig også supervigtigt for mig. Uret er klassisk med et twist og har en god passende størrelse på 44mm. Og så synes jeg, der er et fantastisk spil i skiven. Desuden er jeg en sucker for en fed chronograph”¦
Efter at have kigget lidt på nettet, sendte jeg sendte nogle links og billeder til min ur-pusher. Jeg bad ham om at holde øjne og øre åbne,  og bad ham at give mig et praj, hvis han fandt et pænt eksemplar. Der gik cirka to uger, så var han på banen. Og da jeg så det og prøvede det på, var jeg slet ikke i tvivl. Jeg har købt de fleste af mine ure brugte”¦ Min beskedne erfaring fortæller mig, at man kan lave nogle ret gode handler og besparelser ved at købe dem brugt”¦ hvis ellers uret er i god stand selvfølgelig.

Bagside - med herligt vue

Bagside – med herligt vue

Rummer din samling andre ure?
– Ja. Jeg er relativt ny i det her game, men har en beskeden samling bestående af fire ure:
2007 Omega Seamaster Planet Ocean Chronograph
2006 Panerai Daylight Chronograph, PAM196
2009 Girard Perregaux WWTC Financial

Mine ure er købt i den nævnte rækkefølge.

Og så har jeg købt et flot vintage Rolex Datejust med krans i hvidguld på en jubilee lænke og med blå skive til min frue. Det fik hun, efter hun havde født vores søn. Happy wife, happy life.

Er uret “en keeper”?
– Ja bestemt! Har ingen intentioner om at sælge det igen. Jeg er mere køber af ure, end sælger. Har dog lige købt hus, så prioriteterne ligger andre steder lige pt.

Svesken på disken

Svesken på disken

Hvilke reaktioner har du fået på uret?
– Jeg har kun fået positive bemærkninger på det. Der er mange, som ikke kender Girard Perregaux herhjemme, og mit ur er limiteret til 500 stk, hvor mit er nummer 190, hvilket også bekræfter at det ikke er en ”normal” vare.

Hvordan vil du beskrive Girard Perregaux som “brand”?
– Jeg ser GP er et sofistikeret high-end brand, som slet ikke får nok opmærksomhed herhjemme.  Det er et klassisk Schweizisk mærke med høj integritet og kvalitet, som har rødder tilbage til 1791, så ingen ny døgnflue eller et nyt mærke som pludselig er blevet dyrt. Ingen navne/mærker nævnt, men der findes jo andre mærker, som indtil for 15 år siden var et andenrangs brand med tredjerangs værk, indtil de pludselig fordoblede priserne og betalte kendisser og sportsstjerner for at gå med dem. Det lyder umiddelbart som enhver markedsføringskonsulents våde drøm.

Absolut klædeligt - og ikke noget man ser hver dag

Absolut klædeligt – og ikke noget man ser hver dag

Er det et særligt ur, du drømmer om?
– Som sagt er min prioriteter lige pt ikke rettet mod ure pt (er nødt til at være lidt fornuftig), men jeg synes, at den nye Rolex Yachtmaster II i stål/rosegold på 44mm er ret fed. Eller en IWC Big Pilot, perpetual calendar. For mig er størrelsen på uret en vigtig faktor. Jeg synes Rolex har lavet mange fede ure, men i min verden er 40mm for småt. Size matters!

Hvad mener du, at enhver mand bør vide om armbåndsure?
– Jeg synes, der er mange mænd (og deres kvinder), som skal indse, at det er ok at bruge nogle penge på et godt ur. Der er jo mange, som siger, at en glatring og et ur er de eneste smykker, en mand må gå med. Og hvis du samler værdien af din frues smykker, så er er jeg sikker på, at mange mænd kan komme frem til den relative konklusion, at det er ok at købe en klokke til sig selv. Vi skal som mænd passe på med ikke altid at please vores kvinder, og også huske at være gode ved os selv. Der er ikke noget værre end en mand som er en skygge af sig selv, og sin dominerende kvinde!

Og om tiden?
– Det er svært at sige noget, som ikke kommer til at lyde som en klich锦 Bedste råd herfra – Brug den fornuftigt. Og på noget/nogen som betyder noget for dig og dine!

Og lige et skud mere...

Og lige et skud mere…

Tre hurtige til Anders:

Hvad byder dit efterår på?
– Primært at komme på plads i vores nye hus. Ellers ikke det vilde planlagt.

Hvor og med hvem har du sidst spist et mindeværdigt måltid?
– Jeg var på Meyer´s nye restaurant i Lyngby sammen med min frue tidligere på måneden”¦ Ikke noget super fancy, men super hyggeligt og dejligt. Det er ikke hver dag at vi har mulighed for at gå ud og spise, da vi har to små krudtugler derhjemme. Super hyggeligt med lidt alenetid. Vigtigt at sætte pris på det når det så sker.

Hvad drømmer du om for tiden?
– Jeg har engang hørt, at man aldrig skal sige, hvad man ønsker, for så går det ikke i opfyldelse”¦

Klokken slår på Facebook – mød My Pleasure her

 

 

You may also like

3 comments

Christian 20. november 2013 - 11:47

Super fint ur!
Bare lige for god ordens skyld… Saa blev uret (3 x 500 stk.) lanceret 2007 i JP Morgans vault paa Wall street. Desuden maaler uret 43mm.

Reply
nicolaiklingenberg 20. november 2013 - 11:48

Fornemt – tak, Christian.

Reply
Christian 20. november 2013 - 11:53

Stor ros til dig Nicolai, endelig et super spaendende ur!!!

GP er et alt for overset urmaerke.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk