Home EkviperingGrej & grooming Flash Morten og The Old Barber Shop Jewellery

Flash Morten og The Old Barber Shop Jewellery

by Nicolai Klingenberg

Det handler om et nyt smykkebrand. Til ham. Og hende. Kald det bare unisex, selvom det korrekte navn er The Old Barber Shop Jewellery. Manden bag er selv begejstret for udsmykninger – både permanente og aftagelige. Tag godt imod Flash Morten og hans seneste tiltag.

Morten – til hverdag står du bag tattoobiksen The Old Barber Shop, men nu har du også kastet dig over en smykkekollektion. Hvordan kom du på den idé?
– Jeg har altid været glad for pynt, hvilket jo tydeligt ses på min krop, som er pyntet permanent. Jeg er dog også glad for smykker, og da butikken med tiden er begyndt at gå så godt, at det var tid til at kaste sig over nye projekter, kom smykkerne hurtigt op igen. Det har så udviklet sig til min første smykkeserie, som jeg er utrolig stolt af.

TOBS: The Old Barber Shop

TOBS: The Old Barber Shop

Og hvem er smykkerne så til?
– Smykkerne er unisex, så de er til alle, der lide dem. Spørger du mig, klæder de både mænd og damer.

Hvis du skal beskrive stilen, hvordan vil det så lyde?
– Smykkerne hedder The Old Barber Shop Jewellery, og stilen er “elegant rå”. Det vil sige, at det er smykker med kant, meget prangende, men i min optik super elegant og lavet som en hyldest til livet, samt en reminder om at leve det, mens man har det. Der er nogle kranier i serien, som er inspireret af de kulturer, som pynter kranier og fester, netop for at hylde døden som en del af livet. Vi har også vores Peacock ring, som er lavet som en påfugl – en fugl, der kan være prangende, og som kan lide at vise sig frem.

En hyldest til livet...

En hyldest til livet…

Hvordan blev serien til?
– Serien er lavet i samarbejde med undertegnede og en ung dygtig modellør, ved navn Anton. Vi har udviklet idéerne sammen, og disse er så blevet til den konkrete smykkeserie.

Hvordan ser det ud med materialerne”¦?
– Alle smykkerne er lavet af 18 karat guld, diamanterne er top wesselton vvs. Jeg har valgt det bedste, og det var et krav fra min egen side. Smykkerne laves i København af dygtige guldsmede, der er uddannet hos Georg Jensen og Lynggaard.

sdf

Rødguld og kulørte sten vil venstre og gult guld til højre

Hvad rummer kollektion nu?
– Kollektionen består pt. af 13 forskellige designs, men som så kan laves i forskellige variationer af for eksempel rødguld, hvidguld, gult guld samt diamanter i forskellige størrelser og farver. Vi har blandt andet nogle meget detaljerede kranie-ringe, nogle flotte halskæder med et smukt kuglevedhæng og ikke mindst vores signetring med 32 diamanter, som er diskret isat på siden af ringen. I signetringene kan man også få graveret et digt, et vers fra en sangtekst, eller en anden helt personlig hilsen. Det bliver skrevet så småt, at det umiddelbart ligner et bølget mønster, men med den medfølgende lup kan man så læse hilsenen. De fleste kærligheds historier har jo et eller andet sammen, den første dans, kærestebrevet, talen ved brylluppet eller lignende.

Some like it black

Some like it black

Og hvad er tankerne på længere sigt?
– Jo længere vi er kommet i processen, jo mere er det vokset på mig, og nu da det er lykkedes mig at få dem i Klarlund, beviser det for mig, at smykkerne virkeligt kan noget. Nu skal det videre ud i verden, så smykkerne på sigt kan blive et etableret mærke, der løbende lancerer nye designs. Det skal altid være med kant, men jeg håber, at for eksempel signetringen vil blive et  key item i stil med for eksempel Cartiers Love Bracelet.

Nu på display og til salg i Klarlund

Nu på display og til salg i Klarlund

Har du selv en grænse for, hvor mange smykker du vil bære på samme tid?
– Nej, det har jeg faktisk ikke. Så længe det passer til, hvad jeg ellers bærer – jeg er altid rimeligt udsmykket på grund af alle tatoveringerne.

Hvordan har reaktionerne været indtil nu?
– De har været overvældende positive, hvilket jeg er meget taknemmelig for.

df

Masser af sten

Og hvor begynder vi prismæssigt?
– Smykkerne koster fra cirka 20.000 kroner.

Hvilken sag i kollektion er din egen favorit – og hvorfor?
– Jeg er virkeligt glad for alle smykkerne, men signe ringen er virkeligt smuk – og den med det personlige budskab synes jeg enormt godt om.

Tre hurtige til Morten

Hvad byder dit efterår på?
– Masser af arbejde – der er flere projekter i støbeskeen, så der ikke meget tid til at sidde stille. Der skal laves mere tv, og så skal der selvfølgelig være kvalitetstid med børnene, så må jeg hvile, når jeg bliver gammel.

Hvor og med hvem har du sidst spist et mindeværdigt måltid?
– Jeg var i Cannes med min dejlige kone, Hannah, på vores bryllupsdag, i september, hvor vi havde en skøn aften på Baoli, med skøn mad og dejlig champagne.

Hvad drømmer du om for tiden?
– Mit nye hus, som jeg desværre først kan rykke ind i den 1. marts, men mentalt er jeg allerede flyttet.

Tag My Pleasure på den virtuelle ringfinger lige her

 

 

You may also like

1 comment

KimT 11. november 2013 - 15:06

Flotte smykker. For “pyntede” til mig personligt, men godt gået. Jeg er sikker på at kranieringen vil være et stort hit hos min hustru. Nu de sælges hos Klarlund får vi dem vel at se til Klarlund EXPO om et par uger?

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk