Home PindemadderBobler No Bull Syrah og anden vin fra MASH – Arvid Rosengren taler ud

No Bull Syrah og anden vin fra MASH – Arvid Rosengren taler ud

by Nicolai Klingenberg

Dagens indlæg omhandler en vin. Og et form for eventyr. Måske nærmere en forretningsrejse, men det første lyder bedre. Kort fortalt er chefsommelier Arvid Rosengren på agendaen. Han gør os klogere på vinkonceptet hos MASH. Det bliver dog også mere specifik, for vi skal gøres klogere på vinen No Bull Syrah.

Så skænker vi. Og læser dernæst.

Så skænker vi. Og læser dernæst.

Kan du fortælle lidt om vinkonceptet hos MASH?
– Vinen er ekstrem vigtig for os på MASH. Vores brede vinudvalg og kompetente vinservice er helt klart noget, vi fokuserer på for at udmærke os fra andre restauranter i samme niveau og genre. Vi har måske det stærkeste sommelierhold i Europa, og vi har skarp fokus på at overraske vores gæster med en service, som de måske ikke forventer, når de besøger et steakhouse. En del af vinkonceptet hos MASH er også, at vi holder priserne nede og arbejder med en lav marginal, hvilket gør, at vi tiltrækker dem, der elsker og forstår vin.

Hvis vi nu for eksempel kigger på jeres No Bull Syrah…?
– No Bull Syrah er ikke decideret lavet til julen, men den passer dog rigtig godt til den fede julemad. No Bull Syrah er blevet til gennem et samarbejde mellem MASH og Charles Smith, som er en kultforklaret vinmager og en stærk personlighed fra Washington State, USA. Han har tidligere boet her i landet, hvor han i sin tid fik øjnene op for (eller smag for) god vin som stamgæst på Le Sommelier.

Tjener, der er en tyr i min... Never mind.

Tjener, der er en tyr i min… Never mind.

Hvorledes havnede vinen på jeres vinkort?
– Vi fandt vinen sidste år, da vi besøgte Charles. Og det var faktisk ved lidt af et tilfælde. Han havde en enkelt tank af vinen, som han havde tænkt sig at blande med en anden vin. Men netop denne tank havde han behandlet anderledes som et eksperiment; den var lavet på vildgær, hele klaser og lagret på et gammelt fransk egefad. Det gav den langt mere kompleksitet end resten af komponenterne. Vi var så heldige, at vi fik lov til at købe en stor del af vinen. På grund af det gode resultat har Charles efterfølgende lagt en stor del af produktionen om. Det er en mere arbejdskrævende og traditionel måde at arbejde på, som dog har vist sig at give det bedste resultat.

Hvad gjorde, at I faldt for denne smag?
– Vi faldt for No Bull Syrah, fordi det resultat Charles Smith er kommet frem til, giver vinen en slank og elegant stil. En mere ”fransk” stil kan man måske sige, men samtidig med smag af dejlig solmoden amerikansk frugt. Smagen er velegnet til saftige bøffer og til den lidt mere fede mad, som hører julen til.

Vin er mere end druer, etikette og pris - det er også en faktor, der kan samle venner.

Vin er mere end druer, etikette og pris – det er også en faktor, der kan samle venner.

Hvordan ser det ud med prisen”¦?
No Bull Syrah koster 395 kr. pr flaske og er dermed i et prisleje, som de fleste kan være med på. Vi bestræber os på at servere vin, som kan passe til enhver smag og budget. Derfor kan man nyde vin på MASH, med priser der starter fra et par hundrede kroner flasken og op i den mere tunge ende. Det afgørende for os er, at niveauet på vores vin svarer til samme høje niveau som vores mad.

Kan man på nogen vis få fingrene i jeres vine, hvis man er blevet tosset med sagerne efter et besøg?
– No Bull Syrah er lavet eksklusivt til MASH, så vil man have fat i den, må man komme forbi og besøge os på en af vores restauranter.

Hvad mener I, at enhver M/K bør vide om vin?
– Man behøver ikke vide meget om vin. At det smager godt, er jo det vigtigste. Men for dem, der er interesserede i at vide mere om vin, så plejer jeg at sige, at vin som udgangspunkt er lavet af naturen og fortolket af mennesket. Med det mener jeg, at der med hver flaske vin følger et kulturelt/en historisk ”bagage”, og hvis man prøver at forstå historien bag, så får man oftest mere nydelse/ en større smagsoplevelse ud af vinen.

Og lige en sidste gang...

Og lige en sidste udskænkning.


Du kan blive delvist beruset med My Pleasure på Facebook her


You may also like

1 comment

Viggo 30. november 2013 - 14:17

Charles Smiths dejlige vine med sjove navne kan købes hos Sigurd Müllers Vinhandel 🙂

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.