Home Automobiler Porsche Macan – ny SUV til asfalt og offroad

Porsche Macan – ny SUV til asfalt og offroad

written by Nicolai Klingenberg 21. november 2013
Pin It

Der er store nyheder i form af en lidt mindre SUV, som netop er blevet lanceret. Porsche er afsenderen. Modellen hedder Macan, hvilket betyder Tiger i Indonesien, mens bilen skal produceres i det mindre eksotiske Leipzig. En konkurrent – på størrelsen – kunne for eksempel hedde BMW X3.

Det er ikke svært at spore storebror Cayenne i fronten...

Det er ikke svært at spore storebror Cayenne i fronten…

Når vognen er klar til levering til april 2014, vil velhavere med et bilbudget fra 1,2 millioner kroner, kunne vælge mellem tre modeller. Macan S er begyndervognen, som byder på en 3,0-liters biturbo V6 med 340 hk, der klarer 0-100 km/t på blot 5,4 sekunder eller 5,2 sekunder med en særlig Sport Chrono-pakke. Nålen stopper ved 254 km/t.

sdf

Ikke noget tosset syn i blå

Den mest forbrugsvenlige Macan, går under navnet Macan S Diesel. En 3,0-liters V6 turbo dieselmotor med 258 hk lover et gennemsnitligt forbrug på 16,3 km/l. Du rammer dog stadig 100 kilometer i timen på lige over seks sekunder – og du kan køre op til 230 kilometer i timen.

Den mest bistre “tiger” hedder Macan Turbo. Forvent en ny 3,6-liters biturbo V6, som byder på 400 hk og en acceleration fra 0-100 km/t på 4,8 sekunder – med den føromtalte Sport Chrono-pakke kan du trække 0,2 sekunder fra den tid. Topfarten hedder 266 km/t, men man lover et “fornuftigt” gennemsnitligt forbrug på 11,2 km/l.

Du kan rulle rundt med fælge på helt op til 21 tommer, mens et særligt dynamisk langt lys gør det muligt at køre med langt lys, uden at genere forankørende eller modkørende trafik. Du kan i øvrigt kende Macan Turbo på en kvadratiske udstødningsrør – på de andre er de runde, men alle modeller har dobbelt udstødning, som kan opgraderes til en mere sportslig sag.

Nu ved du, hvilken model der er tale om her...

Nu ved du, hvilken model der er tale om her…

Titter vi i kabinen, vil føreren kunne sætte sig i lavtplacerede sæder,som skulle give en mere sporty oplevelse. Sportsrattet kan desuden styre talrige funktioner i vognen, og omdrejningstælleren er placeret i hjertet af instrumentbordet. Forvent ligeledes speedometer og en 4,8-tommers info-skærm.

Ud af byen? Macan kan køre offroad, så test du bare løjerne

Ud af byen? Macan kan køre offroad, så test du bare løjerne

Vil du lægge asfalten bag dig og køre offroad, trykker du blot på en knap i midterkonsollen. Det kan også ske, mens vognen er i fart (op til 80 km/t), og tilsat en omgang luftaffjedring, som findes som standard, hæver undervognen sig samtidig 40 millimeter. Det giver en maksimal frihøjde på 230 millimeter og gode offroad forhold.

Vognen rammer som sagt Kongeriget til april og koster fra 1.196.107 kroner.

My Pleasure fås med gratis Turbo på Facebook

 

 

Pin It

You may also like