Husker du Jesper Kondo? Det var den gode mand, der tog os med på jagt under vandet for et par indlæg siden. I dag er han på spil igen – og det handler om at tilberede det, der bliver nedlagt på UV-jagt eller undervandsjagt om du vil. Lad mundvandet løbe, og lad inspirationen få frit spil. Take it away, Jesper!
Jeg begynder med en dejlig opskrift, som jeg typisk laver efter hjemkomsten fra Jyllands Vestkyst, hvor jeg fanger hummere og taskekrabber.
Opskrift på “hummerbisque”¨ala Vestkysten”
Til to personer:
1 hummer på ca.800 gram
2 hele taskekrabber
5 cherrytomater
2 små gulerødder
Lille porre
3 mellemstore skalotteløg
3 fed hvidløg
2 deciliter hvidvin
Salt, peber og lidt sukker
Fiskefond frem for vand
Tomatpure

Rigeligt med “havkød”…
HummerbisqueӬala Vestkysten
Opskrift på fiskefond:
½ kg fiskeskrog af multe og havbars
1 gulerod
Et løg
Et bundt bladselleri
En porre
Lidt timian kviste
1 liter vand (ca.)
Flæk hummeren, og fjern kødet’
Fjern kødet krabbeklør fra taskekrabbe og svits grøntsager sammen med hummer skaller og taskekrabberne
Hæld fiskefond på og lad det simre koge.
Herefter blandes tomatpure i og det hele sigtes.
Så smages bisquen til med salt peber og lidt sukker.
Hummerkødet steges på pande eller grilles (inkl. hummerens hale) lige inden anretning.
En af mine ynglingsopskrifter er indbagt pighvar med grøntsager hertil sauce hollandaise:
Til to personer
300 gram friskfanget pighvar
Butterdejs plader (hjemlavet eller købt i supermarked)
1 porre
3 gulerødder
2 skallotteløg
Lidt salt og peber
Svits grøntsagerne i olivenolie.
Herefter rulles butterdejen ud i en størrelse, der passer til, at pighvarren kan pakkes ind i butterdej med de svitsede grøntsager.

Alt godt fra havet! Det skal indrømmes at ikke alle fotos passer helt til opskrifterne, men du forstår det nok alligevel…
Hollandaise sovs:
3 æggeblommer (pasteuriseret)
2 spsk estragoneddike
Salt og friskkværnet peber
Saften fra ½ citron
Lidt revet muskatnød
CEVICHE – Marineret fisk ala sashimi
Med en far, der er født i Japan, er sashimi en del af det japanske køkken og noget, jeg virkelig nyder at spise. Her kommer min version efter en tur på den jyske vestkyst, hvor fangster ofte byder på multer og havbars.
Til to personer
100 gram frisk multe
100 gram frisk havbars
Fileter fisken, og skær den i tynde stykker
Marinade:
1 lime
½ citron
1 spsk. rørsukker
Marinaden hældes ud over fisken, som efterfølgende stilles i køleskabet i en til to timer. Herefter spiser du fisken som sashimi med soja og wasabi , samt eventuelt ris og grøntsager til.

Fyr op i skaldyrene på grillen!