Home PindemadderBobler Cigarguide – det kan du nyde på årets sidste aften

Cigarguide – det kan du nyde på årets sidste aften

by Nicolai Klingenberg

I dag skal vi blive klogere på nytårscigaren. Det handler også om, hvad kvinder kan nyde, når det kommer til røgen og årets sidste aften. Bliv også klogere på, hvordan cigaren skal tændes, og få ryddet misforståelserne af vejen. Eksperten hedder Ulrik – fyr op i lidt røg, og bliv klogere herunder via en lille cigarguide.

Manden der gør os klogere i dag hedder Ulrik, og han er at finde i Silkegade 23, 1113 Kbh K

Manden der gør os klogere i dag hedder Ulrik, og han er at finde i Silkegade 23, 1113 Kbh K

Ulrik – du ved et og andet om cigarer. Hvad skal vi nyde på årets sidste år?
– Som med mange andre ting er det altid et spørgsmål om smag. Når det så er sagt, skal man kigge lidt på erfaring, og på hvad man drikker til. Er man slet ikke vant til at ryge hverken cigarer eller cigaretter, så bør man nok vende hovedet mod det milde, f.eks en dominikansk cigar. Det kunne være en Macanudo eller en Davidoff. Mange vil gerne give den hele armen nytårsaften og har hørt, at den bedste cigar er Cohiba. Indrømmet – det ER en god cigar, men det er også en stærk cigar, og er man ikke vant til at ryge, er det nok lige voldsomt, man risikerer at få for meget nikotin, og så er aftenen slut, før man havde regnet med det. Det er ligesom champagne, jeg ville ikke anbefale en Dom Perignon til en, der ikke har drukket champagne før.

Den største misforståelse efter din mening, når det kommer til cigarer?
– Der er nogle stykker:
– Nej, den er ikke rullet på inderlåret af en Jomfru!
– Nej, den skal ikke dyppes i cognac. Det er synd for cigaren, og det er synd for cognacen.
– Nej, den SKAL ikke tændes med cedertræ. Det er kun for blær, og det asker over det hele.

Dominikaneren Davidoff

Dominikaneren Davidoff

Hvordan er de forskellige trin, når der skal fyres op og nydes?
Det vigtigste er først og fremmest vigtigt, at man ikke køber cigaren for tidligt, så den tørrer ud, før man skal ryge den. Det kan man klare ved at købe en, der ligger i rør, så holder den fugten i minimum 2 måneder. Samtidig er det ok lige at tjekke om ens cigarhandler nu også opbevarer dem ordentligt. Der skal gerne være et hygrometer, hvor man kan se, hvad fugtigheden er. Den skal være mellem 65 og 75 %
Nå man så skal i gang, skal den først klippes. Har man ikke selv en cigarklipper, kan man som regel bede salgstedet om at klippe den på forhånd. Væd cigaren, ved lige at give den et sut, så bliver tobakken smidigere, og knækker ikke så let. Man skal huske ikke at klippe for meget af – hvis man kigger efter i toppen, er der altid en ”hat” som holder sammen på tobakken. Der skal altid være en lille strimmel tilbage af den ”hat”, når man har klippet. Tændingen er næsten det vigtigste, som sagt før er det ikke nødvendigt med cedertræ, men ganske almindelig lighter kan fint gøre det. Det eneste ”no no” er en zippo lighter, den efterlader for meget smag af benzin. Når man tænder, skal man IKKE sætte flammen op og suge. Hvis cigaren bliver for varm for hurtigt, bliver den besk i smagen.
Lad spidsen af cigaren være skråt oppe over flammen uden at røre, og rotér den let. Pust ind i mellem til gløden for at sprede den. Når den så fylder ca. 80% af enden, så slukker man lighteren, og SÅ kan man give den et sug.

Således sættes der fut i løjerne

Således sættes der fut i løjerne

HUSK ikke at indhalere røgen, da en cigar indeholder væsentlig mere nikotin end en cigaret. Tag røgen ind i munden og lad den svirvle rundt, som var du til vinsmagning. Lad den forsigtigt sive ud af munden, og lad evt. en lille smule passere gennem næsen for at få de fine nuancer med.

Hvis kvinderne gerne vil ryge på noget andet end en cigaret, hvad vil du så pege på?
– En lille cigarillos virker stadig feminint, men smager af lidt mere, de fås også med smag som vanilje og andet sødt.
Vil hun give den hele armen, kan man også få gode håndrullede cigarer, hvor der tilsat smag af enten vanilje, kirsebær eller honning.

Hvad er det “nye” i din verden?
– Nicaragua er det helt store i øjeblikket – der kommer mange spændende mærker og nye smagskombinationer. Samtidig får man meget for pengene derfra.

Hvad skal du selv ryge den 31.12?
Jeg satser stærkt på at ryge en Davidoff Clubhouse Limited Edition 2013, som er noget af det bedste, jeg har smagt i flere år.

En god kasse røg

En god kasse røg

Og hvad går godt til en god cigar?
– Personligt mener jeg, at rom er den bedste ven til cigarer – hvilket også virker passende, da de stammer fra de samme kanter. (Caribien/Sydamerika)
Noget sødmefuldt er altid godt til en cigar, da det løfter smagen. Derfor kan portvinen også være en fremragende akkompagnement. Whisky på den anden side kan være lidt drilsk, da det kan give nogle pudsige kombinationer. Jeg drak engang en dejlig røget Ardbeg 1977, og nød en Montecristo A til, men der skete et kemisk sammenbrud i munden, og jeg sad tilbage med en smag af”¦marcipan!

Cubaneren

Cubaneren

Tre hurtige til Ulrik:

Hvor og med hvem har du sidste nydt en mindeværdig cigar?
– Den førnævnte Davidoff Clubhouse, sammen med alle vores kære gæster i cigarloungen.

Hvad byder 2014 på for dig?
– Røg, røg og mere røg. Og samtidig pusler vi med at lave en cigarfestival”¦

Hvad drømmer du om for tiden?
– Juleferie og mere tid til at nyde en cigar.

Se mere til Ulriks verden på www.Paul-Olsen.dk

Ryg til My Pleasures Facebook side her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk