Home Automobiler En panter i provinsen De Tomaso Pantera

En panter i provinsen De Tomaso Pantera

written by Nicolai Klingenberg 16. december 2013
Pin It

Mød Peter Heydenreich. Han har ikke blot en flot coiffure, en veltegnende og velskrivende pen – han er også begejstret for opera. Og biler. Vi skal tilbage i tiden og fascineres af en bil, der har været på My Pleasure for nylig. Tak til Peter for både ord og illustration. Forvent herligt sprog, benvarmere, klaplygter og en pige, der hedder Randi.

Illustrationen er kreeret af Peter Heydenreich

Illustrationen er kreeret af Peter Heydenreich

I min lille by i sen-70’erne var der et danseinstitut. Det lå sådan lidt gemt, bagved den lokale Shell-tank. Det blev bestyret af Randi og hendes mand. Randi gik altid med pandebånd, benvarmere og tætsiddende tights. Fandt aldrig ud af, hvad Randis mand egentlig hed, men ved siden af danseinstituttet havde de også det lokale band ”˜Randi og Sunbeams’, et orkester som hver weekend stillede op med tidens hits til enten halballer, ringridning eller på et lokalt diskotek. De havde en røgmaskine og et lysanlæg, og så kunne de spille alle hits’ene!

Screen dump fra Productioncars.com af vintage-reklame for vognen.

Screen dump fra Productioncars.com af vintage-reklame for vognen.

Randis mand havde også en bil. Han havde en cremehvid De Tomaso Pantera, og sådan en havde jeg aldrig set – eller hørt – før. Den kom kun ud når det var godt vejr, nypudset og liret, og så trillede han ellers op og ned af det lokale strøg til stor glæde for alle os knægte som han passerede. De voksne syntes det var en værre omgang pral, og hvad det dog skulle ligne sådan at føre sig frem på sådan en måde. Men det var en eksotiker som lyste op i en hverdag der ellers var præget af hverdagsbilmærker som Opel, Volkswagen og Datsun. BMW når det gik højt. Og jysk blæst og regnvejr.

Af og til kørte han så syd for grænsen for at ”˜give den en spand hø,’ hvorefter han kom tilbage overstrøet med døde fluer og andre klistrede insektefterladenskaber og vi kunne kun drømme om, hvor hurtigt han havde kunnet køre nede på den forjættede Autobahn.

Peter himself

Peter himself

Hvordan en “panter” kan lyde, kan du få et indtryk af herunder…

Hvad der er blevet af Randi og Sunbeams, hendes mand og hans bil ved jeg ikke, men De Tomaso’en var en af de første ”˜superbiler,’ måske i virkeligheden en skrammelkasse af en bil, dårlig samlekvalitet, rustede for et godt ord og var måske ikke så hurtig endda, men den massive V8 Ford centermotor, det faktum at man kunne se ned til den, de brede dæk og ikke mindst klaplygterne og de fire udstødningsrør gjorde, at her var noget der gjorde indtryk. Noget der buldrede potent og magtfuld og gav mig fornemmelser jeg ikke endnu helt forstod hvad var.

Følg med på Facebook her

Pin It

You may also like