Home Automobiler En panter i provinsen De Tomaso Pantera

En panter i provinsen De Tomaso Pantera

by Nicolai Klingenberg

Mød Peter Heydenreich. Han har ikke blot en flot coiffure, en veltegnende og velskrivende pen – han er også begejstret for opera. Og biler. Vi skal tilbage i tiden og fascineres af en bil, der har været på My Pleasure for nylig. Tak til Peter for både ord og illustration. Forvent herligt sprog, benvarmere, klaplygter og en pige, der hedder Randi.

Illustrationen er kreeret af Peter Heydenreich

Illustrationen er kreeret af Peter Heydenreich

I min lille by i sen-70’erne var der et danseinstitut. Det lå sådan lidt gemt, bagved den lokale Shell-tank. Det blev bestyret af Randi og hendes mand. Randi gik altid med pandebånd, benvarmere og tætsiddende tights. Fandt aldrig ud af, hvad Randis mand egentlig hed, men ved siden af danseinstituttet havde de også det lokale band ”˜Randi og Sunbeams’, et orkester som hver weekend stillede op med tidens hits til enten halballer, ringridning eller på et lokalt diskotek. De havde en røgmaskine og et lysanlæg, og så kunne de spille alle hits’ene!

Screen dump fra Productioncars.com af vintage-reklame for vognen.

Screen dump fra Productioncars.com af vintage-reklame for vognen.

Randis mand havde også en bil. Han havde en cremehvid De Tomaso Pantera, og sådan en havde jeg aldrig set – eller hørt – før. Den kom kun ud når det var godt vejr, nypudset og liret, og så trillede han ellers op og ned af det lokale strøg til stor glæde for alle os knægte som han passerede. De voksne syntes det var en værre omgang pral, og hvad det dog skulle ligne sådan at føre sig frem på sådan en måde. Men det var en eksotiker som lyste op i en hverdag der ellers var præget af hverdagsbilmærker som Opel, Volkswagen og Datsun. BMW når det gik højt. Og jysk blæst og regnvejr.

Af og til kørte han så syd for grænsen for at ”˜give den en spand hø,’ hvorefter han kom tilbage overstrøet med døde fluer og andre klistrede insektefterladenskaber og vi kunne kun drømme om, hvor hurtigt han havde kunnet køre nede på den forjættede Autobahn.

Peter himself

Peter himself

Hvordan en “panter” kan lyde, kan du få et indtryk af herunder…

Hvad der er blevet af Randi og Sunbeams, hendes mand og hans bil ved jeg ikke, men De Tomaso’en var en af de første ”˜superbiler,’ måske i virkeligheden en skrammelkasse af en bil, dårlig samlekvalitet, rustede for et godt ord og var måske ikke så hurtig endda, men den massive V8 Ford centermotor, det faktum at man kunne se ned til den, de brede dæk og ikke mindst klaplygterne og de fire udstødningsrør gjorde, at her var noget der gjorde indtryk. Noget der buldrede potent og magtfuld og gav mig fornemmelser jeg ikke endnu helt forstod hvad var.

Følg med på Facebook her

You may also like

1 comment

CKolding 17. december 2013 - 15:09

Verden er lille… Den omtalte
Randi og hendes mand (Bjarne) er nogle af mine meget nære venner, og vi
bor 500 meter fra hinanden. Jeg har gået i deres danseskole siden jeg
var 4 år, og de har sidste 20 år været blandt mine rigtig gode venner.
Det var enormt morsomt at læse om en mands (drengs) fascination af bilen
– sådan havde hele byen det dengang. Jeg kan fortælle, at bilen (som
har tilhørt Bøje Nielsen der gjorde den berømt ved at køre fra politiets
farthelikopter på Køge Landevej) netop er total restaureret for et
ukendt 6 cifret beløb, og fremstår nu med 650 HK. Randi og Bjarne er
stadig musikere og har stadig danseskolen som voksede sig til en af DK’s
største, og De Tomasoen har følgeskab af bla en Cadillac cabriolet, En
GMC Starcraft amerikanerbus mit alles drum und dran og adskillige andre
køretøjer. Min opvækst i dette miljø gav mig en musiksmag med base i
50’ernes Vegas miljø og (nå ja) et snært af Bjarnes FLASHY gen (guld og
bril). Den kører stadig med stor Hollywood villa med indendøres pool,
sauna, solarie, bar & diskotek, penthouse lejlighed på Mallorca,
dans & musik. En update på din læsers historie
om Randi fra 70′ erne med benvarmere og stramme tights.

Alt godt
Claus

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk