Home Pindemadder Restaurant Congo – torsdags galimatias og en flot coiffure

Restaurant Congo – torsdags galimatias og en flot coiffure

by Nicolai Klingenberg

I torsdags skulle aftenmåltidet spises ude. Valget faldt på Restaurant Congo. Dels fordi stedet ligger i kort afstand fra hoveddøren, men også fordi der nemt kan blive festligt. Her er jo både bar og diskjockey. Og et menukort.

Menuen...

Menuen…

Jeg havde telefoneret til et par Congo-relationer inden middagen for at høre, om det var nødvendigt at booke bord på en torsdag. Det var det. Egentlig havde det været nemmere blot at booket bordet direkte, men nok om det. Nu er vi nemlig fremme, der ER fint fremmøde, stemningen er flot og bordet er klart.

...

De gange, jeg tidligere har spist på Congo, har vi været et større selskab, som røg på et af restaurationens varemærker: Bush Meat. I dag skal det dog være anderledes, så vi vælger ud fra menukortets sektion med Anretninger. Før vi kommer så langt, er det dog huset, der byder på et og andet. Det gælder alle gæster – bare så du ved det. Her kan du forvente en lille skarp a la Belvedere Vodka lemonade (med garanti et godt samarbejde for begge parter), popcorn med cheddar, let-delbart brød med interessant kryddertop, som vistnok har toner af bær samt dyppelse af en blanding af smør og forårsløg. Det er “sjovt” og en oplevelse med et sådant tiltag – og en fin gestus. Det bedste af det tilkomne var brød og smør.

Introen på huset

Introen på huset

Valget af de næste tre anretninger er truffet. Jeg begynder med kammuslinger. Perfekt stegte, saftige og i selskab med spæk, tang og broccolipuré. Der mangler dog et eller andet, som bryder – om det skal være syre eller noget helt frisk, kan jeg ikke helt afgøre, men retten manglede noget kant eller noget, der brød.

Kammuslinger

Kammuslinger

Vi skal videre til en rød servering i form af tatar. En ret, der kan serveres rørt, ren og med eller uden fritter. På Congo kommer den rørt, men ganske fin – måske nærmest feminin – i smagen. Et skævt alko a la cognac eller whisky kan jeg ikke fornemme, men derfor nemt anbefale. En svært delikat estragon-creme passer så fint til kødet. Den fine eller lette smag skal også kobles til det faktum, at kødet stammer fra en kalv.

Tatar

Tatar af kalv

Kødfascinationen lader sig ikke fornægte, hvorfor tredje og sidste ret er oksemørbrad. Den er grillet eller i hvert fald stegt flot. Mit stykke synes en smule mere mørt end medspisende Kasper, men jeg klager ikke. Lækker stegeskorpe og i selskab med romainesalat, som også været en tur på en brandvarm pande, og som næsten smager mere af grill end kødet. Dyp kød, salat eller begge dele i den lune, hvide dyppelse, som står anført som varm mayo, men jeg mindes nu altså, at der også var noget frisk-ost i spil?

Okse

Okse

Alt imens jeg spekulerer over disse små herligheder, kommer en nyslået smykkeambassadør flyvende gennem restauranten med et buddhistisk unisex-smykke dinglende om halsen.  Hans begejstring for vort gensyn lader sig ikke fornægte, idet han griber ud efter et område på mit korpus, som enhver mand til hver en tid bør afholde sig fra at berøre. En lettere afværgelse er på sin plads, servietten ryger på gulvet, og tumulten undgås. En vaks – og i øvrigt sød – tjenerinde iler til med en frisk serviet.

Tumult

Tumult

Hy-ha for en seance. Det kræver en kande kaffe, og fluks kommer der nye gæster til bordet. Dog uden smykker og i dette tilfælde efter aftale. Selskabet består af Gordon og to andre gode gutter. Vi mindes et og andet, og pludselig falder snakken på fænomenet “frisure”, som fluks bliver omdøbt til “coiffure”. Det lyder blot mere underholdende og langt mere dekadent. Brug det endelig.

Kaffen

Kaffen…

Coiffure

og coiffuren

Vi er færdige ved bordet. Jeg konstaterer, at der gennem tiden er blevet flyttet for meget rundt på det falske maskingevær, som før var at finde i gangen ved toiletterne. Skyderen er nu at finde bagerst i baren, men stemningen er – i hvert fald denne torsdag – lige i øjet. Det er et form for veltilrettelagt cirkus med flere “skøre” indslag, når man er på Congo. Jeg bryder mig fint om det.

Bar og skyder

Bar og skyder

Besøg My Pleasures cirkus på Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk