Home Karismatiske mænd The Urban Huntsman – om at skyde modeller og vilde dyr

The Urban Huntsman – om at skyde modeller og vilde dyr

by Nicolai Klingenberg

I dag skal vi på jagt med Danny Christensen. Han er en dansker, der er bosat i New York, hvor han skyder modeller og dyr. Førstnævnte i kraft af sit virke som fotograf og sidstnævnte som The Urban Huntsman. I forbindelse med de fantastiske jagteventyr med blandt andet bue og pil, er bogen The Urban Huntsman blevet til – forvent opskrifter, eventyr, sublime fotos og andet godt!
Danny – du står bag bogen The Urban Huntsman, kan du kort fortælle, hvad den omhandler?
I bogen tager jeg læseren med på visuel spændende, inspirerende og eksklusive ture i den Nordamerikanske natur, hvor jeg er på jagt efter et vildt måltid. Jeg drager ud efter blandt andet hjorte og bjørne i New York og fisker efter kongelaks med en indianerhøvding i British Columbia. Til hver tur er der en lille historie og nogle lækre opskrifter, som er kreeret til de dyr, jeg nedlægger og fanger.

Bogen, som Danny har begået

Bogen, som Danny har begået

Dit liv er kendetegnet af at skyde – enten med kamera eller med jagtvåben. Er der en sammenhæng mellem de to “skydninger”?
Man kan sige, at når det er med kameraet i hånden, så giver skuddet objektet liv. Er det derimod med et jagtvåbnet, tager skuddet livet fra objektet. Der er noget helt specielt ved begge situationer, og begge dele fortjener hele ens sjæl.

d

Bone(r)

Dit foretrukne jagtvåben?
Det er helt klart min bue. Med den kommer jeg helt tæt på mit bytte, og det bliver i den grad personligt. Man kan simpelthen ikke få det mere intenst.

I et med naturen...

I et med naturen…

Den største forskel på at fotografere modeller og jagtbytte/dyr?
I den helt lavpraktiske afdeling kan man jo sige, at modellerne står stille, når de får besked på det! For det meste da. Forskellen er, at modellerne, tøjet og moden, på alle planer er noget fabrikeret. Det er noget, der er sammensat og produceret til at fremstå smukt og unikt, så det kan sælge. Jagtbilleder og billeder af jagtdyr er den ægte vare, hvor jeg søger efter det smukke og romantiske ved det rå og brutale.

Hvilken opskrift er du mest begejstret for i bogen?
Carpaccio af hjortefilet – det er en utrolig lækker og simpel ret at lave, og så er det min favorit, fordi den anvender dyrekød på en lidt utraditionel måde.

sdf

Det handler om at jagt med respekt – og om at spise de fantastiske dyr

Hvilken er den mest mindeværdige anekdote i bogen?
Det må helt klart være bjørnejagten. Efter fire dags intens jagt i bjergene uden af havde set skyggen af en bjørn, stod jeg pludselig ansigt til ansigt med en fantastisk sort bjørn. Pilen får kontakt, og da jeg knæler ned ved siden af dette fantastiske dyr, kommer alle følelserne. Jeg havde nedlagt en af naturens mægtigste skabninger bjørn, som er over os i fødekæden. Det var utrolig beærende, overvældende og ydmygende på samme tid.

Hvilket dyr er mest overset som spise?
Det er klart bjørnen. Bjørnen er jo omnivore (altædende), så man ved aldrig helt, hvad man kan forvente sig at kødet. Dog er det generelt en smule sødt, lidt ligesom hestekød. Det var først, da jeg smagte bjørnekød, til mit store velbehag, at jeg mentalt og følelsesmæssigt var klar til at gå på bjørnejagt.

Jagtmarker

Jagtmarker

Du bor i New York – hvad savner du mest naturmæssigt fra Danmark?
– En kold, mørk og blæsende vinterdag ved en dansk strand.

Hvad kan vi forvente at se fra dig fremadrettet?
Mere mad, jagt og spændende møder med andre kulturer – specielt indfødte stammer. Måske kommer der snart noget Urban TV.

Og hermed en opskrift. Tryk på fotoet for at få den i endnu større udgave.

Og hermed en opskrift. Tryk på fotoet for at få den i endnu større udgave.

Tre hurtige til Danny

Hvor og med hvem har du sidst spist et mindeværdigt måltid?
Oppe i mit hus. Det var en lækker hjemmelavet pizza med gorgonzolasauce, hjortefilet og rucola. Og så var det sammen med min kone og min gode ven Rasmus.

Hvad har du sidst spenderet +100 dollars på?
En rigtig fed håndsmedet jagtøkse fra Svenske Gränfors Bruk

Hvad drømmer du om for tiden?
Balance, familie og The Urban Huntsman

En glad jæger

En glad jæger

Smut med over til My Pleasure på Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.