Jeg gik i grundskole med en sjov gut. Han hedder Carl Johan, og vi havde tysk sammen. Vores lærer var en ældre dame, som skulle tituleres Fru Balslev, men det er en anden historie. Carl Johan er i dag direktør hos Meyers Køkken, og han spurgte, om vi ikke skulle lave en lynkonkurrence, hvor en læser kunne vinde seks kuverter til Nytårsaften. Den er mægtig, tænkte jeg. En lynkonkurrence kom i spil – men først et par ord fra Hr. Direktør.
Carl Johan – hvad er temaet og tankerne bag årets nytårsmenu?
– Fest! Lokale råvarer, hvor vi også selv har stået for en del af forædlingen og produktionen, samt en menusammensætning vi tror vil skabe glæde og begejstring. Vi ryger for eksempel selv laksen ved lav temperatur i lang tid i vores rygeovne i Nordhavn – det gør smag og konsistens enestående og tager røget laks til nye højde. Grøntsagerne er danske, ligesom oksemørbraden til hovedretten kommer fra Himmerland. Sauce og dressinger er tilsmagt med eddike fra vores eget eddikebryggeri, og desserten er blandt andet lavet på Valrhonachokolade, som vi selv importerer. Til menuen følger som kronen på værket økologisk brød fra Meyers bageri.

Koldrøget laks
Sennepssyltet blomkål, blomkålspuré, urter og rugknas
Hvad står din egen nytårsaften på?
– Forhåbentlig lidt fred og ro med børn og kæreste! Med 40 mand på arbejde og lange dage mellem jul og nytår, er der ikke så meget benzin i tanken den 31., så det bliver formentlig relativt roligt. Altså en aften, der mest handler om at forkæle dem derhjemme.
Og hvad skal du indtage af vådt og tørt på årets sidste dag?
– Vores egen menu naturligvis – og da jeg personligt synes, at vin jo er lavet på druer og kommer fra Frankrig (eller Lilleø!), står den på champagne fra Jacques Selosse og formentlig rødvin fra det nordlige Rhône. Til desserten dog muligvis en kirsebærvin fra Frederiksdal gods, så ingen regel uden undtagelser.

Oksetournedos fra Himmerland
Syltede, brændte løg og løgkompot med persille og løvstikke
Glaserede gulerødder og smørbagte kartofler
Karl Johan svampesauce med hyldebæreddike
Hvad sker der i 2014 i konglomeratet Meyers?
– Vi har i 2013 åbnet en del nye forretninger: 700m2 hus i Lyngby med alt det bedste vi ved: Kafferisteri, pizzeria, restaurant, madskole og food court. The Standard med jazzklub og tre restauranter. Spisested og eventlocation på den blå planet. Det betyder, at 2014 primært kommer til at handle om at passe godt på de nye store projekter – dog også nye ting, som jeg desværre ikke kan sige så meget om endnu, men som helt sikkert kommer til at sætte aftryk på det gastronomiske landkort både her og i udlandet. More to come..
—

Chokoladetrifli
Solbærcremeux, kakaomakron og gran-vanillecreme
Knas af karamelliseret mysli med solbær og kakaobønner
Hurra! Du kan vinde seks kuverter!
Det er nemt. For tiden er knap. Du kan deltage til og med den 28. december klokken 12. Smid en mail til nk@my-pleasure.dk med dit svar på følgende simple spørgsmål:
Hvilken sætning afslutter H.M. Dronningen som oftest sin Nytårstale med? Vinderen får direkte besked den 28. december. Maden kan leveres mod egenbetaling eller afhentes. Se hvor her.