Home Ure Chili Klaus og hans armbåndsure

Chili Klaus og hans armbåndsure

by Nicolai Klingenberg

Jeg har moret mig gevaldigt over talrige ting på Yortube – blandt andet mennesker, der smager stærke løjer. Såsom chili. Kongerigets karl nummer et 1 på chilifronten hedder Klaus, og ham skrev jeg til, da jeg spottede ikke bare et, men to ure i en video. Bliv klogere på Klaus’ ure, hans syn på tiden samt drømmeuret.

Klaus – du begejstres nemt ved stærke løjer, men jeg har bemærket, at du af og til bærer to ure. Hvorfor?
– Som så mange andre ur-elskere synes jeg, at et ur er det eneste smykke, som virkelig klæder en mand. Den anden arm kommer let til at se lidt forarmet ud, hvis den ene arm har et ur på, så jeg har forbarmet mig over den anden arm og tildelt den et ur …

Og hvilke ure er der tale om?
– Det ene er en Omega Seamaster fra 57, som jeg har arvet efter min far. Det er et ur, jeg har kendt hele mit liv og af en eller anden grund, indeholder det ur alt, hvad jeg søger.
Det andet ur er en Omega Constellation “Pie Pan” fra 1962 – El Classico.

Anno

Constellation anno 1962

Har du fået nogle reaktioner eller kommentarer for dine ure?
– Selv folk der ikke interesserer sig for ure, reagerer ofte på mine ure; jeg tror de synes, at lige præcis ”œsådan” skal et ur se ud?
Jeg møder ofte nye mennesker og synes, at en snak om ure er en genvejstast til en relation med et andet menneske.

Hvornår og hvordan opstod din interesse for ure?
– Min far snakkede ofte om, hvor stabilt og slidstærkt hans Omega ur var. Da de digitale ure kom frem i 70´erne, holdt han stædigt ved sit oprindelige ur og mens alle andre indleverede deres ur til batteriskift, indleverede han sit Seamaster til smøring og rensning. Da gassen var gået af de digitale ure sad Seamaster’en stadig på min fars arm. Det blev trofast trukket op hver morgen og et bevis på, at noget overlever og noget andet dør. Fascinerende …

Close-up af den fine Seamaster med small seconds

Close-up af den fine Seamaster med small seconds

Og dit første ur?
– Mit første ur var et Junghans, som blev skiftet ud til min konfirmation. Jeg brugte alle mine konfirmationspenge på et Seiko digitalur med stopur, mellemtid og datovisning.

Hvad rummer din samling ellers?
– Et Omega Dynamic Geneve og et Speedmaster fra ’72

Bagkasse-skud

Bagkasse-skud

Døjer du med en evig tilbagevende til et særligt ur, du gerne vil eje?
– Jeg har flere gange kastet lange blikke efter et Jaeger LeCoultre Memovox. Jeg synes det er ret fascinerende, at den har indbygget mekanisk alarm. Samtidig er det et ur, som har et helt fantastisk look. Vil man lave en overbygning på sit Omega setup, vil Jaeger LeCoultre være et naturligt sted at gå hen. Et Omega ur er vel ret beset et rigtig fint husmands-ur, hvorimod et Jaeger LeCoultre nok mere bæres af upperclass landmænd med noget større jordbesiddelser.

Et potentielt bud på Claus' favorit ur fra Jaeger LeCoultre. Foto: Chrono24

Et potentielt bud på Claus’ favorit ur fra Jaeger LeCoultre. Foto: Chrono24

Hvad mener du, at enhver M/K bør vide om armbåndsure?
– Hmmm ”¦ sko og ure fortæller rigtig meget om mennesker. Så vil du vide mere, så hold øje med netop disse to ting …

Og om tiden?
– Jeg har svært ved at finde valeur i disse år. Der er alt for mange ting, der står på skuldrene af noget der var og ikke er.

Der var Constellation'en igen

Der var Constellation’en igen

Tre hurtige til Klaus:

Hvor og med hvem har du sidst spist et mindeværdigt måltid?
– Jeg spiste et par chilier med nogle af landets førende madanmeldere for nylig – det var herligt lige at brænde deres forvente tunge lidt…

Hvad byder din vinter på?
– Jeg skriver på en bog for tiden – det er mere omfattende, end jeg nogensinde havde forestillet mig.

Chili Klaus himeself

Chili Klaus himeself

Hjælper det helt alvorligt på den brændende fornemmelse, når du børster bordet af for fiktive krummer eller små-rokerer på skærebrættet?
– Njaaa – det er ikke noget jeg er bevidst om, men kan selvfølgelig godt selv set det. Jeg tror, det er kroppens måde at sige: “fint Mester Jakel – skulle du ikke lige finde på noget fornuftigt at lave?”

Mød My Pleasure på Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk