Home Ure Longines Heritage 1968 – et kvadratisk dresswatch

Longines Heritage 1968 – et kvadratisk dresswatch

by Nicolai Klingenberg

I 1832 blev urfirmaet Longines født. Det er uhyggelig mange år siden, og tiden har da heller ikke stået stille siden da. Der har været flere interessante epoker – nogle er glemt, mens andre bliver genoplivet. Tag nu for eksempel bare Longines Heritage 1968, som ret beset – eller efter min mening – kan kaldes et dresswatch.

Nyheds-klokken fra Longines. Fås også i rødguld - og uden grammofonplade

Nyheds-klokken fra Longines. Fås også i rødguld – og uden grammofonplade

Hvis du er kvik til hovedregning, vil du i løbet af nul komma fem kunne regne ud, at Longines fyldte 180 år sidste år. Det blev blandt andet fejret med en række “hyldestmodeller”; men også en komplet renovering af ur-husets museum i St-Imer. Blandt et hav af modeller fandt man et kvadratisk ur frem fra gemmerne, som blev inspirationen til det, du ser her på My Pleasure.

Børstet grå skive er standard.

Børstet grå skive er standard.

Uret var oprindeligt fra 1968, hvilket sjovt nok kan læses i det nuværende urs navn – og hvis du gætter på, at uret hører til i Longines’ Heritage serie, har du igen gættet rigtigt. Vanligvis ser jeg et rundt ur for mig, når jeg tænker “dresswatch” – og typisk med en diameter på 33 til 38 millimeter. Og gerne i en tynd urkasse og med læderrem af en art. Men hvad nu hvis ur-kassen er kvadratisk? Ja, så kan det stadig være “dressy”, hvis du spørger mig.

Rødguld

Rødguld er ganske populært for tiden, og Longines Heritage 1968 fås slet ikke i “gult guld”

Her er tale om et clean eller på dansk rent udssende: Et logo, romertal, tre visere og en datorude, som er placeret mellem IV og V markeringen. Datoruden er i øvrigt asymmetrisk, og  Man kunne med rette slynge tre chokoladerelaterede ord i spil: Kvadratisk, praktisk, god.

Skive close-up med datodetalje

Skive close-up med datodetalje

Longines Heritage 1968 er skabt i to størrelser – 26 x 26 mm og 33 x 33 mm. Der er rødguld og stål i spil på materialefronten. Priserne for stål uanset størrelse er 11.900 kroner, mens rødguldsvarianterne koster 36.600 og 39.650 kroner. Urene har i øvrigt mekanisk urværk med automatisk optræk, og smækkes om håndledet via en sort alligatorrem.

Du bør følge My Pleasure på “Faceren” her

You may also like

2 comments

Protrek Wrist watches 6. februar 2014 - 11:11

Simple yet cool watch, the grey colour in dial is the speciality of this watch. thanks for the post !

Reply
nicolaiklingenberg 6. februar 2014 - 12:01

Thanks for the comment! 🙂

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk