Home EkviperingKluns Ulrich Thomsen – nu som dressmand

Ulrich Thomsen – nu som dressmand

by Nicolai Klingenberg

I Amerika er der folk, som slår sig på at være “actor slash model”. I Danmark har vi Ulrich Thomsen, og han er hidtil anerkendt som skuespiller. Nu er han også blevet model, og det hilser jeg velkommen. Hvorfor? Fordi han er cool. Og en dygtig mand. Faktisk siger klæder ham ikke al verden – til gengæld sidder Matinique kollektion aldeles pænt på ham.

Voila! En dansker med internationalt islæt i dansk tøj med... internationalt islæt. Foto: Jonas Bie

Voila! En dansker med internationalt islæt i dansk tøj med… internationalt islæt. Foto: Jonas Bie

Lad mig – som jeg har det med at gøre – begynde med en lille anekdote. Vi skal tilbage til medio 90’erne, hvor jeg brugte tiden på at gå i gymnasiet. Af og til skulle der handles klæder for de opsparede penge fra fritidsjobbet. Et køb, jeg skræmmende nok stadig kan huske, bestod af en trøje. Den var lysebrun – nogle vil måske kalde den beige – med tre-fire sorte striber og en V-hals. Den var fra Matinique. Og jeg var glad for den. Omtrent samtidig debuterer dagens model (ordet dressmand lyder langt bedre) i filmen Nattevagten.

Sættet til den moderne mand. Foto: Jonas Bie

Sættet til “den moderne mand”. Foto: Jonas Bie

Vi springer til nutiden, for det er her, det bliver interessant. Ulrich Thomsen lægger nemlig krop og ansigt til indeværende års spring-summer kollektion. Et træk jeg vender tommeltotten op for. Her er tale om en mand, der ligner en mand, og stilen er “ærlig” – her ses rynker og skægstubbe, og Thomsen beskrives som en mand, der ærligt indrømmer, at han ikke går al verden op i mode, frem for at vi kunne blive præsenteret for en androgyn model, der i øvrigt kan oplyse, hvor meget Matinique betyder (og i øvrigt altid har betydet) for vedkommende.

Duck face? Not so much. Foto: Jonas Bie

Duck face? Not so much. Foto: Jonas Bie

Ulrich Thomsen fyldte 50 år i december og kan for tiden ses i serien Banshee, som jeg har til gode. Thomsen kan ses som en repræsentant for den moderne mand, som beskrives således af Matinique: “Han går på arbejde i velsiddende jakkesæt med skarpe hvide skjorter, mens hans fritidsgarderobe udgøres af jeans kombineret med t-shirts (red.: T-shirts) og afslappede blazers eller chinos med skjorter og klassiske merino-striktrøjer.” Passer du ikke 100 % på den beskrivelse, er der dog – efter min mening – ingen fare for, at du er umoderne.

Dikkedar-fri hvid skjorte

Dikkedar-fri hvid skjorte

I øvrigt forlyder det således om Matinique i nyhedsskrivelsen:
Stiftet af Niels Martinsen i 1973 i København
Leverer stilfulde kollektioner til den urbane mand, der sammensætter det formelle med det casual og værdsætter kvalitet med prismæssig tilgængelighed.

De flotte skud er i øvrigt taget af den danske fotograf Jonas Bie.

Følg My Pleasure på Facebook

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk