Home VW Volkswagen Beetle Dune – en potent og potentiel bobbel

Volkswagen Beetle Dune – en potent og potentiel bobbel

by Nicolai Klingenberg

Fra tid til anden dukker der en konceptbil op i mailboksen. Sidste gang det skete, var afsender Volkswagen. Bilen, der var blev præsenteret, er hidtil kun set som coupé eller cabriolet. Men går det, som det tit gør, så behøver der ikke være langt fra koncept til realitet. Tag godt imod Beetle Dune.

Dagens herlige køretøj i omgivelser, der passer til navn og køreegenskaber

Dagens herlige køretøj i omgivelser, der passer til navn og køreegenskaber

Den nye karet blev kørt til skue i Amerika, hvor gæsterne til North American autoshow i Detroit, kunne opleve den mere rå og offroad-inspirerede Beetle. Den skal ses som et oprigtig bud på, hvordan en “cross-version” af den legendarisk “boble” eller “bobbel” kan tage sig ud.

For eksempel har man valgt at hæve bilen fem centimeter i undervognen i forhold til standard-øsen. Det giver ekstra frihøjde, som giver føreren mulighed for at køre i mere ufremkommeligt terræn. Skal vi trække den helt oplagte parallel, så er det sand-dyner, men sne er også et fint bud.

I slut 90erne kom den første relancering af den populære bil. Efterfølgeren fra 2013 var mere maskulin, og nu er testosteron niveauet løftet endnu engang.

I slut 90erne kom den første relancering af den populære bil. Efterfølgeren fra 2013 var mere maskulin, og nu er testosteron niveauet løftet endnu engang.

Man har også mokket et par 19 tommer fælge på Dune, mens offroad-looket også skal ses i de matsorte skærmkanter, som i øvrigt har øget bredden med 24 millimeter i hver side. Mere? Så gerne. En ny konfanger med alu-ramme og større luftindtag, får bilen til at se mere maskulin ud.

Dune-signatur her og der. Og automatgear så klart.

Dune-signatur her og der. Og automatgear så klart.

Taget er sortlakeret og har integreret tagbøjle, mens hækspoileren har fået en omgang gær og er vokset. Der er også blevet plads til luftindtag og alu-look på sidespejlene.

Bliver den til noget? Muligvis. Beetle Dune bliver nemlig omtalt som “”den næsten produktionsklare konceptbil…”. Klapper du motorhjelmen op, vil du finde en 210 hestes motor med 6-trins DSG-gear. Det er måske ikke så offroad-agtigt, men til gengæld ganske komfortabelt. Motoren sender dig i øvrigt til 100 kilometer i timen på syv komma tre sekunder.

Der var noget med et luftindtag...

Der var noget med et luftindtag…

Vær en alle tiders person, og kom med på Facebook

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk