Home Depeche Kenneth Nguyen – en autodidakt succes

Kenneth Nguyen – en autodidakt succes

by Nicolai Klingenberg

Jeg bliver tit betaget af flotte fotos. Det kan være pæne kvinder eller flotte landskaber, der får mig til at standse op. Og tænke. Depechen er i dag havnet hos Kenneth Nguyen, som kan et og andet med et kamera. Og han har lært sig det hele selv.

Hvad roder du med rent fotografisk for tiden?
– Lige for tiden er det mine egne projekter, jeg roder rundt med. Instagram har været et af de projekter, som har betalt de fleste regninger, og som også har sendt mig ud i verden for at dokumentere mine oplevelser. Udover det er jeg også i gang med et T-shirt projekt, som jeg tror nok skal blive fedt.

Hovedstaden. Set fra oven.

Hovedstaden. Set fra oven.

Hvordan vil du beskrive din fotografiske stil overfor en person, som ikke har set dine fotos?
– Jamen i den sidste stykke tid har mit fotografiske øje ændret sig meget. I og med at jeg rejser meget, og at jeg lever af mine egne projekter, er det ikke kun det visuelle, jeg lægger præg på, men også oplevelsen af mine billeder. Jeg synes, jeg er meget fortællende i de billeder, jeg skaber, og det er vigtigt, at beskueren føler, at de er med mig, når jeg lægger noget ud. Dog skal der også smør på brødet, så jeg laver også en del kommercielt. Jeg er uskolet og har sådan set lært det meste selv.

The Morning After part 11

The Morning After part 11

Hvordan blev du i sin tid klar over, at du ville beskæftige dig med fotografering?
– Det skete i 2007, da ungdomshuset blev lukket ned. Jeg ejede ikke et kamera på det tidspunkt, men jeg var ude og observere optøjerne på Nørrebro. Der var kæmpe bål i gaderne og tåregas over det hele. Da man så billederne på diverse forsider dagene efter optøjerne, blev jeg opslugt af dem og følte min tilstedeværelse i billederne. Da gik det op for mig, hvad jeg skulle bruge min fremtid på.

November 2012

November 2012

Et mindeværdigt øjeblik fra en optagelse?
– Der er så mange, men jeg husker tydeligt en tur til Island sidste år. Det var så smukt deroppe, og tankerne bragede igennem mit hoved men samtidigt var der så fredfyldt. Jeg følte mig alene i verden, det var helt perfekt!

The Morning After part 3.

The Morning After part 3.

Hvad vil du gerne med dine fotos?
– Før i tiden havde jeg en drøm om at tjene en masse penge og tog derfor imod alle de jobs, jeg fik tilbudt. Det endte med, at jeg arbejdede konstant, og til sidst følte jeg mig bare ikke inspireret af de ting, jeg lavede. Det var fedt at tjene penge på fotografering, men jeg kunne ikke længere sige, at jeg levede af at lave noget jeg elskede. Så sidste år tog jeg den beslutning, at jeg kun vil lave det, der interessere mig. Jeg har hverken børn eller kæreste, så min drøm lige nu er bare at se og fotografere verden. Det vigtigste er, at jeg er glad.

Gammel Kongevej anno 2011

Gammel Kongevej anno 2011

Hvornår er kvinder efter din mening smukkest?
– En kvinde er smukkest, når man kan se og mærke, at hun er stolt af at være den, hun er!

Og hvornår er et foto rigtig godt i din verden?
– Når jeg kan mærke det og har lyst til at kigge længe på det. Nu til dags er alt visuelt, Instagram, andre sociale medier osv. Det er sjældent, at et billede holder fat i mig i mere end 5 sekunder, før jeg scroller videre. Det er lidt ligesom fotojournalistik – det meste ligner hinanden. Den eneste forskel er de forskellige historier, og det er ofte det, der fanger en.

Fra den nok så populære serie The Morning After. Her part 7.

Fra den nok så populære serie The Morning After. Her part 7.

Findes der noget værre end nervøs velour, når vi taler om fotografiske baggrunde?
– Ja, en fotograf skal ikke være genert. Man skal være i stand til at have en kommunikation med det, man fotografere. Jeg er kæmpe fan af Jacob Holdt, man kan se igennem hans billeder, uanset om det er KKK eller narkomaner, han fotograferer. Man kan se på billederne, at folk har haft tiltro til ham, og det er også sådan, man kommer helt ind til benet på folk og dermed får de bedste fortællende billeder, fordi folk viser ægte følelser.

Hvilken kvinde ville du helst fotografere og hvorfor?
– Puha der er godt nok mange. For øjets skyld er det nok Emily Ratajkowski og Kate Upton, og jeg behøver vel ikke sige hvorfor? Men ellers skulle det nok være Michelle Obama. Hun er den første, sorte 1st lady og gift med verdens mest omtalte og mægtigste mand. Udover at få lov til at fotografere og fortælle, så ville det nok også være en vild oplevelse at blive inviteret indenfor i det Hvide hus og komme bagom, og se, hvordan det hele fungerer.

Bingo - skudt på Østerbro

Bingo – skudt på Østerbro

Hvad kan man gøre som amatør for lige at peppe sine fotografier op?
– Jeg er selvlært og har aldrig åbnet en manual. At forstå sit udstyr er altid en god ting, og hvis man kan peppe sit billede op i Photoshop, så hvorfor ik? Men bottom line handler det om at have øjet for fotografiet. Lad dig blive inspireret af alle, og vær åben. Man holder aldrig op med at lære, så skyd løs.

Hvor kan man se mere til dine fotos?
Jeg er mest aktiv på min Instagram profil, hvor 99% af billederne er taget med min telefon. @kennethnguyen
Ellers kan man tjekke mine yndlingsbilleder ud på min tumblr her http://killyoursweethearts.tumblr.com/ . Jeg har også en blog med billede serier og historier her
http://kennethnuigen.blogspot.dk/

Der sker en del på Instagram...

Der sker en del på Instagram…

Tre hurtige til Kenneth

Hvad byder den kommende tid på?
– Jamen jeg rejser meget lige pt. for det meste er det betalte rejser, hvor det har noget at gøre med Instagram. Ellers tager jeg en dag af gangen og venter på de gode ting dukker op på min mail 🙂

Dagens mand.

Dagens mand.

Hvor og med hvem har du sidst spist et godt måltid ude?
– På Café Høegs hvor jeg tit sidder og arbejder med billeder på computeren. Tror det var med en af mine homies, der sad og biksede ideer sammen til hans nye bar & spisested – Foderbrættet, kalder han det. 🙂

Hvad drømmer du om for tiden?
– Rejse, rejse, rejse og atter rejse. Jeg vil bare gerne se verden igennem mine egne øjne og kamera.

My Pleasure er på Facebook. Lige her.

You may also like

2 comments

Kevin Chung 23. februar 2014 - 14:54

Den mand er så cool! #verdensmand
Fedt interview ligeledes! 🙂

Reply
nicolaiklingenberg 23. februar 2014 - 17:52

Mange tak for “det med interviewet”. Og ja – han er cool ham N-guy’en.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.