Home Tech Bagmanden fra Bragi taler ud

Bagmanden fra Bragi taler ud

by Nicolai Klingenberg

Det er hverken et sæt høretelefoner. Ej heller en in ear løsning. Det er faktisk en datamat i miniatureformat, som gør livet på farten optimalt. Det handler om musik, støjreduktion og meget andet. Jeg har spurgt bagmanden Nikolaj Hviid om et og andet, og opfinderen svarer herunder. Forvent desuden en imponerende succes på Kickstarter.com..

Meget mere end en in-ear løsning - hvorfor finder du ud af i dag.

Meget mere end en in-ear løsning – hvorfor finder du ud af i dag.

I står bag firmaet Bragi, men hvad er det, I laver?
– Vi laver diskrete produkter, der gør, at man kan nyde livet i endnu højere grad.

Og hvis vi skal gøre det lidt mere konkret, så vil jeg anbefale dig at se filmen her

Markedet bugner af hovedtelefoner, men I har løftet barren for, hvad en “in ear” løsning kan. Fortæl!
– Vi laver egentlig ikke hovedtelefoner, men en computer i et meget lille format. Computeren sidder i øret. For at man kan være i dialog med computeren, har vi tilføjet sensorer, mikrofoner, højtalere etc. The Dash (vores produkt) ser ud som en hovedtelefon, men er meget mere.

Det lyder som en dyr opstart, men I gjorde noget snedigt?
– Hele teamet består af dygtige mennesker med mange års erfaringer, der kender hinandens svagheder og styrker. Jeg har etableret eller været med til at etablere en række virksomheder og har lært af tidligere med- og modgang.

Hver side har sin egen funktion

Hver side har sin egen funktion

Vi har fulgt en struktureret design og udviklingsprocess og været lukket inde i vores projekthule i næsten et år, før vi er nået til, hvor vi er i dag. Det har været yderst effektivt. Vi har ikke haft eksterne investorer eller banker, der skulle være en del af beslutningsprocessen. Skulle der købes et dyrt måleapparat, skete det med det samme. Risikovurderinger kunne foregå øjeblikkeligt. For os har den mulighed for at fokusere været afgørende.

Og hvad er planen fremadrettet?
– Vi ønsker ikke at lave funktioner, men nye oplevelser. Som person køber jeg ikke produkter, som har en funktion, men produkter der muliggør en oplevelse. BRAGIs opgave er at gøre de associerede oplevelse så gode som mulige.

Der har du lidt info om løjerne

Der har du lidt info om løjerne

Det handler dog ikke kun om lyd, men også om stilhed?
– Det handler om, hvad brugeren på et givent tidspunkt ønsker, og hvordan man kan hjælpe brugeren på vej. For eksempel med lyd eller stilhed. (Og det er det, produktet også kan).

Hvad mener I selv, gør jer endnu bedre end andre løsninger?
– Vi har ikke nogen financielle controllere, der reducerer løsningen eller gruppebeslutninger, der ofte resulterer i laveste fællesnævner. Vi har kunnet tage dyre og svære beslutninger. Vores batteri er for eksempel fem gange dyrere end standardbatterier. Ellers ville løsningen ikke virke. Vi har taget alle vore valg for at skabe optimale brugeroplevelse.

Samspil på højt plan

Samspil på højt plan

Hvor er teknikken udviklet?
– Teknikken er udviklet i München og Wien. I München har vi udviklet konceptet, designet, algoritmerne og software, mens vores folk i Wien har stået for elektronikken, mekanikken og akustikken.

Hvordan ser det ud med pris og distribution?
– The Dash kommer til at koste cirka 2.000 kroner i Danmark. Fra vores tidligere aktiviteter har vi tilgang til forhandlernetværk i store dele af Centraleuropa, Mellemøsten, Indien, Australien og USA.

Sættet

Sættet

Hvad skal enhver M/K vide om transportabel in ear løsninger?
– Det sansende menneske glæder sig over gode oplevelser. Om det er mad, dufte eller lyd. En in ear slutter tæt i ørekanalen, men forbliver behagelig. Når den slutter tæt, lyder in ear hovedtelefonen bedst. Kablet, hvis der er et sådant, skal desuden være fleksibelt.

Tre hurtige til Nikolaj Hviid:

Hvor og med hvem har du sidst spist et mindeværdigt måltid?
– Det var for et par onsdage siden, hvor jeg spist på “Zum goldenen Kalb” i München med en god kammerat fra Danmark.

Nikolaj Hviid himself

Nikolaj Hviid himself

Hvad er dit bedste råd til andre iværksættere?
– Nyd rejsen, nyd modgang, nyd medgang, der er intet mål, forglem dig ej.

Hvad byder dit kommende forår på?
– Masser af oplevelser, som jeg glæder mig til.

Besøg Bragi her

Følg My Pleasure her

You may also like

1 comment

Jess Christian Fleischer 31. marts 2014 - 20:50

Fedt Interview, stærkt gået af Bragi!

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk