Home PindemadderBobler Et kig på Havana Club Añejo Especial og en nem drink

Et kig på Havana Club Añejo Especial og en nem drink

by Nicolai Klingenberg

Inden længe venter der dig en konkurrence, hvor du kan vinde et herligt Havana Club Añejo Especial kit. Indtil den sag kommer på, skal vi lige gøres klogere på en særlig rom og folkene bag…

Uha, det ser hyggeligt ud. Det er sådan set også...

Uha, det ser hyggeligt ud. Det er sådan set også…

Der er rom, og så er der årgangs-rom. Og i dag skal vi se på sidstnævnte. Det er Havana Club, som lancerer en særlig Havana Club Añejo Especial, der er em anelse sødere i smagen. Dermed skulle den oven i købet være ekstra godt egnet til den klassiske Cuba Libre drink, som du får en DIY-guide til her:

Opskrift på Cuba Libre:
Fyld et glas op med isterninger
Tilsæt saften fra en limebåd
2 cl Havana Club Especial
Top op med cola

Således ser en Cuba Libre ud. Den kan du fint lave. For eksempel nu.

Således ser en Cuba Libre ud. Den kan du fint lave. For eksempel nu.

Den gyldne farve, som Havana Club Añejo Especial har, skyldes en lagring, der kan vare op til fem år. Lagringen finder sted på egetræsfade, som altså giver farve – og smag. Der er dog også en række Maestros Roneros i spil. Det er vaskeægte rom-mestre, som kan deres kram – via know how og en talrige års arbejde (faktisk omtrent femten år kræver det) er de med til at sikre en høj kvalitet på det endelige resultat, som det også gør sig gældende, når en wine-maker jobber. I dette tilfælde betyder mestrenes indblanding, at du kan se frem til en rundere romsmag, der byder på noter udi sød karamel, lidt vanilje, kanel samt appelsinskal.

Tønder? Ja, egentlig, men det er jo faktisk det, man kalder fade.

Tønder? Ja, egentlig, men det er jo faktisk det, man kalder fade.

Som du måske husker, så vil flere og flere bartendere slå for, at man forsøger at mixe mad med cocktails. Jeg spurgte Janncik Gram om, hvad han som dygtig bartender kunne forestille sig, ville være et godt match til en Cuba Libre, og svaret kom prompte:
– Mexicansk og generel fedtholdig mad, cola og rom er tunge i sukker og bør derfor supporteres med noget bastant, således balancen rammens. Tænk lasagne, gryderetter, generel – men god og greasy – fastfood.

Brug den for eksempel til en Cuba Libre - og tilsæt gerne mad

Brug den for eksempel til en Cuba Libre – og tilsæt gerne mad

Etiketten foreskriver i øvrigt, at “huset” er grundlagt 100 år før, jeg blev født – og dermed skal vi tilbage til 1878 for at finde startskuddet til Havana Club. Brandet er i øvrigt dybt forankret i den cubanske kultur, og Havana Club er blevet et nationalt ikon, som befolkning anser for at være et af de bedste produkter, der promoverer Cuba i den store verden. Den nye Añejo Especial koster overkommelige 159,95 kroner, og hvis jeg ikke husker meget galt, så er “rom & cola” faktisk den drink, som de fleste mænd ynder at drikke, men det er en anden historie…

Har du et bud på et godt match til en Cuba Libre, må du endelig smide en kommentar i det dertilhørende felt.
Skrivelsen er blevet til i samarbejde med Havana Club

 

Skål med på Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk