Home Tech Nordic Appeal – der skal træ til en elektronisk tango

Nordic Appeal – der skal træ til en elektronisk tango

by Nicolai Klingenberg

Vi skal et smut ind i teknikkens verden. Det handler om at forene bæredygtighed med elektronik. Hvordan? Man tager noget… Nej, det er bedre at lade Maria og Martin forklare. Tag godt imod dem og deres kreationer. Det har andre nemlig gjort.

Et blandt flere af Nordic Appeals kreationer...

Et blandt flere af Nordic Appeals kreationer…

I står bag Nordic Appeal – hvad er det kort fortalt?
– Nordic Appeal er en lille design virksomhed, der laver ergonomiske og bæredygtige produkter i træ til MacBooks, iMacs og Apples skærme.

Og hvordan kom I på idéen til biksen?
– Det startede med en computerhylde på væggen i en gammel Vesterbro lejlighed. Maria fangede hurtigt ideen og lavede det til hendes bachelorprojekt på universitetet i Edinburgh. Det var en smart måde at lavet en sikker forretningsplan og få feedback fra erfarne erhvervsfolk.

Monitor Stand

Monitor Stand

Hvordan ville det lyde, hvis I skulle beskrive jeres designkoncept?
– Bæredygtigt og ergonomisk design med flere funktioner til Mac’s.
Mere detaljeret er det ergonomiske møbler til det mobile kontor og designs, så ens bærbare computer har en fast plads i hjemmet. En anden vigtig del er bæredygtigheden, hvor vi tænker meget på miljøet og anvender derfor kun træ fra bæredygtig skove med svanemærket og PEFC. Derudover at kunne støtte op om ”œMade in Denmark” ved at anvende en dansk fabrik, som så også er med til at spare på CO2 og bevare kontrol over alle led i produktionen.  

Ganske fikst at vægmontere "Shelf"'en...

Ganske fikst at vægmontere “Shelf’en”…

Og hvordan er jeres produkter blevet modtaget?
– Rigtig godt – vi har sendt ordre afsted til det meste af Europa og USA – specielt har amerikanerne være interesseret i vores nordiske look. Vi har sågar udsolgt af nogle af vores produkter og er i gang med at køre en større produktioner i stilling, så vi kan levere alle vores produkter igen.

En MacBook Stand i sin rene - og bæredygtige - form

En MacBook Stand i sin rene – og bæredygtige – form

Hvad er ønskeligt fremadrettet på produktdelen?
– Vi har et funktionelt design i ærmet til iPad’en og at fremstille vores designs i farver.

Et godt råd til andre, der gerne vil være selvstændige?
– Kort sagt handler det om at klø på og tro på sine egne ideer. En forretningsplan med forbrugerundersøgelser kan hjælpe på at holde fokus og give en selvtillid, hvis projektet går lidt sløvt. Pas på med alt for mange gode råd og eksperthjælp. Vores strategi er helt klar: Kan vi selv – gør vi det selv. Vi har lavet egen pressemeddelelse, egen hjemmeside, egen patent ansøgninger, egen prototyper you name it – do it yourself. Selvfølgelig er der ting, man skal have hjælp til, men det er vigtigt, at man tager ansvar og er inde i alle processer.

Færdig arbejde? Så smid mus og tastatur i skjul, og klap låget i

Færdig arbejde? Så smid mus og tastatur i skjul, og klap låget i

Og hvor kan man få fat i sagerne henne?
– Foreløbigt på vores egen online shop på hjemmesiden her eller komme ud forbi vores showroom på Bådehavnsgade i Sydhavnen.

Tre hurtige til Maria og Martin:

Hvad byder jeres forår på?
– Vi skal på fototurné med vores foto business; Foto Factory, og tage billeder af en masse dansk natur. Vi har boet i Skotland de sidste fire år, så vi vil nyde at være hjemme i Danmark i foråret, hvor her er så smukt.

Maria og Martin - parret bag blandt andet Nordic Appeal

Maria og Martin – parret bag blandt andet Nordic Appeal

Hvor og med hvem har I sidst spist en mindeværdig middag?
– Vi fejrede Marias mors fødselsdag på Brøndums Hotel i Skagen i februar. Det var helt specielt, midt i en snestorm, vi var de eneste gæster med super betjening og grøn vodka sauce på havtaske med mandeldrys!

Hvad drømmer I om for tiden?
– At få vores produkter udbredt i USA og at se vores designs i en ”œæble butik”.

Tag din laptop med til My Pleasures Facebook univers her

You may also like

2 comments

Martin Bay 6. marts 2014 - 09:13

Tak for at bringe historien om vores design shop.

Reply
nicolaiklingenberg 6. marts 2014 - 10:53

My Pleasure så at sige.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk