Home Ure Ugens ur – LONGINES – TWO TONE – AUTOMATIC – 1958

Ugens ur – LONGINES – TWO TONE – AUTOMATIC – 1958

by Nicolai Klingenberg

Jeg har truffet manden bag Wristchronology.com en del gange, og hver gang går møderne over tid. Det handler om ure. Tendenser. Priser. Og gisninger. Men det handler også om at tænke i forskellige former for samarbejde, og sidstnævnte er hermed en realitet.

Hvad er nu det? Det er gammelt Longines...

Hvad er nu det? Det er gammelt Longines…

Wristchronology.com er vintageure med talrige år på bagen. Og typisk ure, som du ikke lige ser hver dag. Det handler også typisk om rem frem for lænke, da vi tidsmæssigt befinder os i 1940’erne og 1950’erne – plus minus naturligvis.

Nå, hvad går løjerne så ud på? Det går ud på, at præsentere dig for nogle ure, som Wristchrnology har i “stalden” – men til priser, der for en kort stund ligger lidt under, hvad de er udbudt til. Altså: Rabat til dig, der er My Pleasure læser, og som er hurtig på den fiktive beslutningstagerknap.

Forvent garanti på uret, hvis du slår til...

Forvent garanti på uret, hvis du slår til…

Det første ur er et Longines fra 1958. Forvent inhouse værk af den automatisk slags, en diameter på 35 millimeter og en kasse af stål. Måske mindst lige så interessant? Uret er nyserviceret og sælges med to års garanti. Der er faktisk en uhyggelig (god) mængde historie om værket og uret, men det kan du selv bede om, hvis du har en interesse i uret. Du kan skrive til jth@wristchronology.com

Fristet? Jeg forstår.

Fristet? Jeg forstår.

Uret er pt. udbudt til 10.800 kroner, men tænker du “Det ur er lige mig, så jeg slår til”, så får du det for 8.600 kroner – tilbuddet gælder i syv dage.

Voila!

Voila!

I øvrigt var 1958 året, hvor Pizza Hut blev grundlagt, Grandmaster Flash bliver født og Sputnik 1 ryger ud af sin bane og styrter ned…

Nyd tiden med My Pleasure på Facebook her

You may also like

2 comments

Jacob Winther 26. marts 2014 - 22:01

Dejligt ur men noget renskuret efter min smag. Prisen er desværre ren bondefangeri.

Reply
Joe Henningsen 27. marts 2014 - 00:54

Hej Jacob,

Glad for du kan lide uret !

Hos WristChronology polerer vi aldrig ur-kassen på vores ure, da det slider på
kassens facon og dermed ændre det originale design, herunder urets udtryk dets
tiltænkte vinkler & liner og dermed urets facon som helhed. Yderligere fjerner vi heller aldrig hairlines eller dings fra urenes-kasse med henblik på at få urene til at fremstå nyere eller mindre anvendte end deres patina vidner om. Vi afrenser tilmed heller aldrig urskiven på vores ure, da det direkte påbegynder nedbrydningen af urskiven, da en afrens fjerner det beskyttende lipidlag som en vintage skive er forseglet med/i, hvilke påbegynder oxyderingen af skiven, hvilke igen nedsætter urets overall stand og dermed samlerværdien. Derfor syntes jeg naturligvis, at det er ærgerligt, hvis du antager, at uret har gennemgået en større restauration, fået re-dial & tyndpoleret og dermed renskuret. Et Longines Automatic med en 22AS calibre er ikke en metervare og dette eksemplar er tilmed i usandsynlig velholdt stand – kassen er ikke poleret og skiven er hverken re-dialed eller refurbished. 😉

Longines automatiske calibre 22AS er af omverden og Longines selv blevet betragtet som en af de fineste automatiske calibre der har forladt Longines produktionshal i perioden 1940 – 1968. Longines automatiske calibre 19A blev oprindeligt udelukkende solgt til militært brug og var kendt for sin høje pression, hvorfor Longines et par år senere lancerede en ny og mere avanceret automatisk calibre – 22A ( Sub Second) & 22AS ( Sweep Second ) med kommercielt
salg for øje, hvilke blev en stor succes.

Urværket uret du her ser til salg er udrustet med er en calibre 22AS fra 1958, hvilke
gør uret og dets værk til et af de sidste af sin slag der er blevet produceret
in-house af Longines og dermed ganske specielt, da det repræsentere en vigtig periode i virksomheden – Longines – historie.

Bemærk venligst, at der ikke er tale om et klassisk Sport Cheif eller for den sags skyld en plain FalgShip model med en mindre inspirerende calibre 30L. Men i stedet et ganske særligt ur med en særlig calibre, der både var noget af det første, bedste og sidste Longines producerede in-house.

Til alle jer der har interesse Longines – så kig med på disse links der repræsenter
hele spektret fra de tidligere automatisk calibre 19A til 22AS :
http://omegaforums.net/threads/sotlc-state-of-the-longines-collection.6299/
http://omegaforums.net/threads/how-about-a-longines-automatic-chronometre.8994/

Endvidere kan I her finde lidt priser på Longines ure fra samme år med samme calibre, der tilmed ikke sælges ny-renset eller med garanti; uden ny rem, uden nyt glas og nye pakninger og tilmed med gennempoleret stålkassen; ikke særlig flot skive og sidst men ikke mindst uden uoriginal optrækskrone;

http://www.chrono24.com/en/longines/vintage-automatic-caliber-22–id2461060.htm

http://www.chrono24.com/en/longines/sei-tacche-1951-military-style-waterproof-case-cal-22-as-chronoservicech-guarantee–id2560188.htm?query=longines+22&suchen=Search&dosearch=true&searchexplain=1&resultview=list&dosearch=true&urlSubpath=/search/index.htm

her er en fra sammen periode med en calibre 22a: http://www.chrono24.com/en/longines/vintage-automatic-steel–id2458730.htm

Calibre 22A blev nævn i IWmagazin som en af Longines vigtigste milestones i deres
produktion og udvikling fra A til Z.

Venligst

Joe Tobias Henningsen
CEO – WristChronology ApS
http://Www.WristChronology.com

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk