Home PindemadderBobler Fredagsbar med Asger Jorn på SMK – Statens Museum for Kunst

Fredagsbar med Asger Jorn på SMK – Statens Museum for Kunst

by Nicolai Klingenberg

For omtrent en måned siden blev jeg inviteret til fredagsbar på SMK – Statens Museum for Kunst. På tapet og vægge var Asger Jorn at finde, men der var også fri adgang til resten af museet, en herlig bar, diverse happenings og spisemuligheder. Få et tilbageblik i dagens indlæg – og vær i øvrigt klar over, at Asger Jorn udstillingen stadig er aktuel.

Fulde huse - og glade gæster hos Statens Museum for Kunst.

Fulde huse – og glade gæster hos Statens Museum for Kunst.

Det var alt for længe siden, jeg sidst havde sat mine ben på museet, men til gengæld blev jeg mindet om, hvor stor en oplevelse, det kan være, at spankulere rundt i smukke omgivelser med kreative løjer på væggene. At det samtidig blev tidligt mørkt, gjorde det kun til en større oplevelse. Udover de Jorn’ske kreationer tog vi turen rundt i den danske afdeling for moderne kunst, hvor talrige værker kunne både fascinere og skræmme. Og forundre.

Jeg spottede en Kvium anno 1987. Titlen er i øvrigt Rodeoscene

Jeg spottede en Kvium anno 1987. Titlen er i øvrigt Rodeoscene

En fredagsbar på SMK fungerede aldeles udmærket for mig. Og mange, mange flere. Stedet var fyldt, men de herlige omgivelser efterlader ikke den mindste form for klaustrofobi. At du derudover kan spankulere frit omkring giver dig desuden mulighed for at trække afsides og se på andre løjer, hvis du vil have et afbræk fra det pågældende omdrejningspunkt til fredagsbaren.

Der er også noget for de mindste... Eller for de ældste. Jeg oplevede ikke denne del af fredagsbaren...

Der er også noget for de mindste… Eller for de ældste. Jeg oplevede ikke denne del af fredagsbaren…

Jeg fik desuden set på Jorns pudseløjerlige opfindelse i form af Triolektisk fodbold, hvor tre holder spiller mod hinanden i stedet for to. Som jeg husker det, skal spillet udfordre det gængse syn på for og imod, øst og vest samt venner og fjender. Spillet kunne afprøves i bordfold-form, men da mine evner udi et sådant spil er temmelig ringe, ville jeg nødig trætte nogle potentielle udfordrere med at vinde spillet for nemt.

Triolektisk bordfodbold

Triolektisk bordfodbold

Og lidt mere om det Jorn'ske spil

Og lidt mere om det Jorn’ske spil

Har du mulighed for at deltage næste gang, vil jeg anbefale dig at gøre det – du får fri adgang, en kunst- og kulturoplevelse i smukke rammer og mulighed for at sippe et og andet, inden du enten tager hjem eller ud og spiser. God fornøjelse!

Hang arounds and walk arounds

Hang arounds and walk arounds

Udstillingen “Asger Jorn – Rastløs Rebel” løber frem til den 15. juni, og der er jævnligt omvisninger, hvor du bliver guidet rundt. Se bare i kalenderen her – på selv samme link kan du også læse mere om næste fredagsbar

 

Der er i øvrigt flere foredrag og diverse aktiviteter til fredagsbar-arrangementerne. Og det er vist gratis hver gang. Afsted med dig!

Der er i øvrigt flere foredrag og diverse aktiviteter til fredagsbar-arrangementerne. Og det er vist gratis hver gang. Afsted med dig!

 Besøg My Pleasure på Facebook

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk