Home Bobler International Gin & Tonic dag – og en malariakur – Hendrick’s Gin

International Gin & Tonic dag – og en malariakur – Hendrick’s Gin

written by Nicolai Klingenberg 9. april 2014
Pin It

Vidste du, at den 9. april er international Gin & Tonic dag? Hvis ikke gør du det nu. Jeg har dog kun fundet en enkelt side, hvor datoen i dag nævnes. Jeg gik nemlig på research, efter jeg modtog nyheden. Men hvordan er det nu med den simple, men verdenskendte drink? Er der en spændende historie bag, som ligefrem har relation til malaria. Det kan du tro – og skåle – på!

Forvent mere af denne slags skitser og løjer på Hendrick's hjemmeside..

Forvent mere af denne slags skitser og løjer på Hendrick’s hjemmeside..

Indtil i år har man ikke slået noget slag for at fejre den internationale G&T dag i Danmark, men nu skal det være. Du kan enten tage en bedre halvdel ud, eller invitere venner hjem og byde dem på Gin & Tonic. Hvorfor? Fordi det er drønhyggeligt, og fordi drinken med stor sandsynlighed har været med til at redde soldater i 1800-tallet.

Drinken kom til verden ved et tilfælde – og det i Indien. En flok soldater fra det britiske Ostindiske kompagni indtog dagligt kininbaseret tonicvand for at holde den bidske malariamyg på afstand og dermed også den farlige sygdom. I om med drikken i sig selv ikke var super velsmagende, valgte man at hælde et strejf gin i tonicen. Jeg skal ikke kunne benægte, at malariaforbyggelsen også blev mere festlig, men det er gisninger. Under alle omstændigheder blev Gin & Tonic en realitet.

Leve det Ostindiske kompagni

Leve det britiske Ostindiske kompagni

Hendrick’s Gin er – for mit vedkommende – initiativtageren til, at vi skal skåle i dag. Jeg modtog et lille “malaria kit” (bare rolig, der er tale om få centiliter, så du skal ikke være jaloux), samt en epost med en opskrift, der lægger op til, at du ikke behøver at spare på gin’en.

Remedier til dagen i dag, som ankom med pakkeposten.

Remedier til dagen i dag, som ankom med pakkeposten.

Traditionel Gin & Tonic
6 cl Hendrick’s Gin
12 cl Fever Tree Tonic
To skiver agurk

Hæld Hendrick’s Gin i et highball glas med knust is. Tilføj tonic og rør en smule. Pynt med agurkeskiver.

Agurk udmærker sig aldeles fint til en Hendrick's Gin & Tonic. Jeg har smagt den. Flere gange.

Agurk udmærker sig aldeles fint til en Hendrick’s Gin & Tonic. Jeg har smagt den. Flere gange.

Hendrick’s Gin er ikke som de andre. For det første er de “skæve” – jeg har set flasken talrige steder og sågar erhvervet mig en på grund af deres alternative indpakning, hvori der medfulgte en te-kop til at drikke gin af. Der udover er Hendrick’s destilleret i mindre partier i lune kobberkedler, hvor man også tilsætter ekstrakt fra agurker og rosenblade.

Pudseløjerligt - og skægt.

Pudseløjerligt – og skægt.

Skål med My Pleasure på Facebook

Pin It

You may also like