Home RejserGO Traveling Johannes Langkilde guider til Washington D.C.

Johannes Langkilde guider til Washington D.C.

by Nicolai Klingenberg

Som du måske ved, så skriver jeg af og til for andre medier. Et af disse er tabletmagasinet GO Travelling, og i forbindelse med samarbejdet, har jeg fået adgang til en række artikler. Den første ser du i dag, og den omhandler en dansk mand i Washington. Manden hedder Johannes Langkilde, og udover at være DR’s Washington-korrespondent, guider han i dag til hovedstaden i Amerika.

Washinton Monumentet by night...

Washinton Monumentet by night…

Hvorfor Washington D.C.?
– Washington D.C. er en fascinerende by på mange måder. En ting er, at det er hovedstaden i verdens mest magtfulde nation, hvilket i sig selv giver en fantastisk stemning. Men det er også en arkitektonisk byplanmæssigt smuk og pudsig by, fordi den dels rummer enormt meget natur, dels fordi bygningerne ofte ligner det, man ville forvente i Rom eller Athen. Washington D.C. er grundlagt i 1790 og er altså relativt ung. Men mange bygninger er neoklassiske med store søjler og krummelurer. Det er sjovt og giver et schwung af storhed.

U.S. Capitol by night

U.S. Capitol by night

 Hvad skal man prøve?
– Man skal besøge alle de store og flotte monumenter, Kongressen, Det Hvide Hus, gå tur på The Mall, Washingtons berømte parkområde og langs Potomac-floden. Og så skal man besøge nogle af alle de gratis Smithsonian-museer. D.C. har en række meget flotte museer, hvor man kan fordybe sig i så forskellige emner som luft- og rumfart til amerikansk historie og kunst, og så har byen en flot zoologisk have. Udbuddet er meget imponerende. 

Hvor skal man bo?
– Jeg har ikke selv oplevet at bo på hotel i byen, da jeg jo bor her fast, men jeg vil anbefale, at man vælger et sted nær Georgetown. Det er en hyggelig lille, gammel bydel med rækker af townhouses langs vejene, og som ligger tæt på Potomac floden. Det er et godt udgangspunkt for alle andre aktiviteter, fordi man enten kan gå eller tage en taxa til alt herfra. About.com anbefaler for eksempel boutique hoteller i Georgetown – se mere her

Georgetown

Georgetown

Hvor skal man spise?
– Washington har masser af gode restauranter, og man kan spise alt fra gourmet over traditionel amerikansk BBQ til upscale etiopisk mad. Jeg er glad for det brasilianske bøfhus, Fogo de Chao. Det er en kæde, men kvaliteten af deres kød er fremragende. Tjenerne løber rundt med store grillspyd læsset med kød, og man spiser til man bliver flov – hvilket sker meget sjældent for en nordjyde som mig. Byen har også en række fine franske og italienske bistroer. Og hvis man rejser med børn er Cheesecake Factory på Wisconsin Avenue et must. Og så skal man prøve Ben’s Chilibowl. En legendarisk grillbar, hvor præsident Obama og adskillige filmstjerner har spist. Prøv en Chili Cheese Dog eller en Half Smoke.

Ben's Chili Bowl

Ben’s Chili Bowl

Hvor skal man gå i byen?
– Georgetown og Adams Morgan er rigtigt gode steder at gå i byen. Adams Morgan er et kvarter, der  har en stor mængde latinamerikanske immigranter, og hvor der ligger mange restauranter og barer. Det ligger mellem 18th street og Columbia Road, der er flankeret af townhouses med beværtninger i stueetagen. Bymidten i D.C. er relativt død om aftenen, men de omkringliggende bydele er levende og sjove efter solnedgang. At være i Georgetown på en fredag aften kan være som at være til festival.

Hvor skal man shoppe?
– Der er mange gode forretninger i Georgetown, men hvis man vil opleve et rigtigt amerikansk mall, skal man køre til Pentagon City Mall på 1100 S Hayes St, Arlington i Virginia. Det er en køretur på cirka 20 minutter fra Georgetown, og så ligger det på D.C.’s metrosystem. Det er et imposant storcenter, hvor man snildt kan bruge en hel dag – og alle sine penge, selv om priserne her i USA generelt er betydeligt lavere end i Danmark. 

Shopping mekka

Shopping mekka

Hvordan forkæler man sig selv lidt ekstra?
– Washington byder på en masse nail-, spa- og massagesteder, som er bemærkelsesværdigt billige. Så hvis hustruen har lyst til en manicure, mens far og ungerne går på Air and Space Museum, så kan det hele klares for få hundrede kroner. Ofte behøver man ikke bestille tid, men kan gå ind fra gaden og få forkælelse med det samme.

Navn: Johannes Langkilde
Alder: 36
Bopæl: Washington D.C., USA

Dagens mand på arbejde

Dagens mand på arbejde – og med ikke så amerikansk arkitektur i baggrunden

Civilstatus: Gift med Sisse
Profession: Udenrigskorrespondent for DR
Fritidsinteresser: Spiller klaver er og nyder i sin sparsomme fritid at cykle rundt og nyde byens smukke arkitektur.

Tosset med rejseartikler? Så download seneste eksemplar til den tablet her:

iTunes
Google Play

My Pleasure er på Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk