Home Living Nanna Kronborg – en kreativ kvinde og illustrator taler ud

Nanna Kronborg – en kreativ kvinde og illustrator taler ud

by Nicolai Klingenberg

Der er gode historier overalt. For eksempel faldt jeg over Nanna Kronborgs kreationer på i en kombineret møbelbutik og vinbar i Store Strandstræde. Jeg var så heldig, at hun selv var på pletten med et par venner og et glas vin. Jeg tænkte, at den unge kvinde skulle ud med sproget, da der var noget aldeles særligt og dragende ved hendes kreationer. Den tanke er blevet til dagens indlæg. Tag godt imod Nanna Kronborg, som slår et slag for tilgængelig kunst.
Nanna – du kan et og andet med en pen, men hvor længe har du rodet med det kreative?
– Jeg har altid tegnet, været kreativ og interesseret mig for kunst. Men i løbet af de sidste to år har jeg gjort noget ved det. Min familie og mange af mine veninder har altid sagt til mig, at jeg skulle gøre noget ved det, for jeg kunne noget specielt og anderledes. Det prøvede jeg så stille og roligt til at begynde med, men jeg fandt ud af, at det hurtigt udviklede sig, og jeg blev mere og mere hooked på ideen og er næsten blevet afhængig af kreativiteten.

Smokey Rose

Smokey Rose

Hvordan vil du beskrive din stil overfor en person, der ikke har set dine kreationer?
– Det er sjovt, jeg bliver spurgt om netop dette, da jeg flere gange har prøvet at forklare min blinde mormor, hvordan mine værker ser ud. Men jeg vil beskrive min stil som rig på detaljer, men stadig med det simple udtryk. Matte og enkle farver som giver værkerne mulighed for at vise de markante og næsten følelsesmæssige udtryk.

Tattto

Tattto

Du kalder dig selv illustrator, men er du ikke også kunstner?
– Jo, men en illustrator er vel også en kunstner? Kunst er mange forskellige ting, og det er derfor svært at definere. Alle kalder mig kunstner, og jeg vil da heller ikke sige, at jeg ikke er en kunstner. Jeg har bare valgt at sætte et andet ord på, da en illustrator bedre kan beskrive mine værker. For mig er en illustrator en kunstner, som gengiver eksisterende ting, og det er netop det, jeg gør. Mine værker prøver altid at udtrykke en følelse, eksistens, tilværelse eller personlighed.

Aztec

Aztec

Hvad går typisk gennem hovedet på dig, når du tegner?
– Chokolade, glæde, begejstring, forventning og overskud. Tegning er som terapi for mig! Når jeg tegner, lever jeg mig ind i min egen verden. Jeg glemmer alt andet omkring mig og bliver trukket ind i stregerne på papiret. Det er den fedeste følelse, som jeg er blevet afhængig af.

Du studerer også på arkitektskolen – hvad har det givet dig hidtil?
– Det har givet mig meget, da det har lært mig selv at give slip. Jeg ser tingene i hverdagen på en anden måde, end jeg hidtil har gjort. Det har udviklet min sans for kunst, kreativitet og produktion. Muligheden for at skabe og videregive noget er blevet en relativitet.

Dreng med briller

Dreng med briller

Prøv at fortælle, hvad det giver dig at tegne?
– Overskud, glæde, tilfredsstillelse. Det giver mig muligheden for at kommunikere og udtrykke mine tanker, ideer og følelser. Alle mine værker er dybt personlige, og det er altid svært at se folks første reaktioner på det, jeg laver, men det giver mig eftertanke og gejst til at lave endnu mere.

Hvad vil du gerne med din kunst?
– Jeg vil gerne have, at mit arbejde får flere unge og ikke-kunstinteresseret til at få øjnene op for kunst. Det er fedt at flere unge har muligheden for at få rigtig kunst hængene på deres vægge, i stedet for at have kedelige plakater og andet skrammel hængene. Kunst giver glæde, nysgerrighed og stemning i hjemmet, og jeg synes derfor, at det er vigtigt, at alle skal have muligheden for at få det. Så det ikke kun er folk med mange penge, som  kan have kunst hængene i deres hjem.

Stormtrooper

Stormtrooper

Hvad arbejder du på lige nu og her?
– Jeg har hele tiden noget i gang, men jeg går for tiden og bygger på en masse nye originaler, som kommer til at stå i en serie. Jeg håber selvfølgelig, at det ender med en stor fernisering i et galleri.

Og et bud på en drømmeopgave?
– Helt klart en stor fernisering! Jeg kunne også vildt godt tænke mig at lære at tatovere.

Hund

Hund

Du har også lavet specialopgaver”¦?
– Jeg har lavet billeder til begge Cocks and Cows restauranter og deres bar Bird and the Churchkey. Dette kom i gang, da jeg kender en af medejerne af stederne. Det har givet mig mange henvendelser og faste kunder. Jeg glæder mig til at se, hvordan det kommer til at forløbe sig i deres nye restaurant, som snart åbner.

Hvordan er det med værkerne – nogle er unikke og andre trykte?
– Jeg starter altid med at lave et originalt håndtegnet værk. Når jeg er tilfreds og færdig, får jeg det trykt i en serie mellem 20-30 stykker. De bliver alle signeret og nummereret i hånden. Når hele serien er solgt, bliver de aldrig trykt igen. Således får alle kunder noget unikt, og der kommer således også hele tiden nye værker. Mine originaler bliver også signeret og solgt og fremstår derfor som ekstra unikke.

Der er tosset mange smukke og fine detaljer i Nannas kreationer

Der er tosset mange smukke og fine detaljer i Nannas kreationer

Hvor kan man se mere til dine sager?
– Jeg har min egen hjemmeside og webshop her: NannaKronborg.dk
Jeg på et online galleri som hedder 42gallery: www.42gallery.dk
Artrebels sælger også mine billeder: www.artrebels.com
Jeg har også mine værker hængene hos Clarrods Interior, Store Strandstræde 19, Kbh K.

Tre hurtige til Nanna Kronborg:

Hvor og med hvem har du sidst spist et mindeværdigt måltid?
– Jeg var med min kæreste i London i december sidste år. Vi spiste på en restaurant, der hedder Zuma i Kensington, som bare var helt fantastisk japansk mad! Det lækreste og hyggeligste måltid længe.

Frk. Kronborg

Frk. Kronborg

Hvad skal du bruge resten af dit forår på?
– Jeg skal forberede en kæmpe messe her i Påsken – det er Finders Keepers. Ellers skal jeg nyde vejret, være sammen med kæresten og venner, tegne noget mere og måske et smut til London og besøge min veninde.

Hvad drømmer du om for tiden?
– At rejse langt væk og få en masse sol og inspiration!

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk