Home Ure Ugens ur – Tissot Pointer Date manual – 1953

Ugens ur – Tissot Pointer Date manual – 1953

by Nicolai Klingenberg

Har du svært ved at holde rede på datoen? Og er du samtidig til en lidt utraditionel visning af netop datoen på dit ur? Godt. Hvis du oven i købet er på jagt efter noget med 61 år på bagen, så er dagen i dag lige noget for dig. Et Tissot Pointer Date er nemlig på tapetet – med læserrabat.

Prøvet på mit håndled for ikke så længe siden...

Prøvet på mit håndled for ikke så længe siden…

I dag hører Omega og Tissot til under samme “hus” eller gruppe, om man vil. Det har de faktisk gjort siden de tidligere 1930’ere, og hvis du ikke var klar over det, så kommer navnet Lemania også i spil. Lemania har produceret egne ure og calibre, og hvordan det hænger sammen med ugens ur, kan du læse i linket længere nede.

Ugens Tissot gør det aldeles godt i mon bog. Faktisk har alle ugens ure vækket begejstring, og sådan skal det gerne være, før jeg smider noget i spil eller i omtale på My Pleasure. Tissot Pointer Date’en har en klassisk størrelse med en diameter på 35 millimeter, men har et mere sporty udtryk end en vanlig “vintage dressy”. Hvorfor? På grund af den blå datoviser og de røde og blå datoer. En mindre detalje? Muligvis – men med stor effekt.

Close up af skive

Close up af skive

Mere? Jamen så gerne. Uret har fået ny, lækker Hirsch rem i læder, og kommer med to års garanti.

Bagside og ny rem

Bagside og ny rem

Uret koster vanligvis 8.600 kroner, men fordi du har læst hertil, og fordi du med garanti er alle tiders, kan du få uret til 6.600 kroner, hvis du klapper til senest den 17. april 2014.

Tilsæt dit eget håndled, og du har dermed styr på både tiden og datoen. Husk selv at trække uret op. Det er drønhyggeligt

Tilsæt dit eget håndled, og du har dermed styr på både tiden og datoen. Husk selv at trække uret op. Det er drønhyggeligt

Vil du vide mere eller slå til, så send en mail til jth@wristchronology.comog skriv Tissot Pointer Date i emnefeltet. Hvis du er til endnu mere information om uret, så skal du glæde dig til at læse mere om uret her: Wristchronology.com her

Slå et smut forbi My Pleasure på Facebook her

You may also like

7 comments

Henning Larsen 11. april 2014 - 00:49

6.600….. Det er jo en absurd pris. Rabat eller ej.

Reply
Joe Henningsen 11. april 2014 - 11:40

Hej Henning,

Tak for din henvendelse på ugen ur – Tissot Pointer Date fra 1953.

– beklager du ikke finder uret pris fordelagtig, dog finder vi hos WristChronology intet belæg for at uret på nogen måde skulle være prissat for høj og syntes immervæk at en rabat på DKK. 2000 er at yde en reel forskel på mere en 20% i købers favør. Derudover er det relevant at have i mente, at uret er fuldstændig ny serviceret, sælges med 2 år garanti på uret og så er det selvfølgelig monteret på ny rem fra Hirsch.

Tissot Pointer Date er som beskrevet på vores site – Wwww.WristChronology.com
– ikke et af Tissots standart ure. Uret blev udviklet i tiden hvor Omega & Tissot producerede ure under samme tag,og i stor takt fusionerede med deres tidligere konkurrencer.

I den forbindelse opkøbte de ur firmaet Lemania, der var kendt for at lave ekseptionelle urværker og blandt andet har produceret urværker på licens til Patek Phillippe såvel som Vacheron Constantin.

Lemanias Caliber 27 blev efter fusionen implementeret i Omega’ ure, men særligt i Tissot ure. Ren faktisk blev det fra 1935 til ca. 1955 til en hel serie af Tissot ure med calibre 27 som base. Serien går fra 27-1X til 27-7 og kan identificeres som følger:

1: Incabloc device

2: Sweep second

3: Shock Resist device

4: never seen yet

5: Chronograph

6: Pointer Date

7: Super Shock Resist

Ugens ur er på mange måder ganske specielt ikke alene grundet dets forbindelse til firmaet Lemania, men også fordi uret er og forbliver et udtryk Tissot altid eksisterende evne til nytænke opfattelsen af det eksisterende – i dette tilfælde metode for og anvendes af dato visning.

Uret blev det sidste i Pointer date serien og udmærker sig særlig ved at være udstyret med en caliber 27-61T, hvilke indikere at denne model er shock resistent. En detalje de tidligere Pointer Date med caliber 27-63 fra 1944-1945 desværre ikke var udstyret med.

Du kan blandt andet finde et tilsvarende Ugens Ur på fx Chrono24
http://www.chrono24.com/en/tissot/quantieme-calendar-original-1953-bulls-eye-dial-waterproof-steel-case-cal-276t-chronoservicech-guarantee–id2703801.htm

eller på dette engelske site hvor der er en flot Pointer Date til salg –
dog redialed. – http://www.antiquewatchcouk.com/watchesforsale/tissotpointerdatearibicnumbersface3.htm

Til jer der ønsker mere info på ugens ur eller bare generel viden om
Tissot så klik et smut forbi –

Venligst

Joe Henningsen
CEO – WristChronology ApS
http://Www.WristChronology.com

Reply
Joe Henningsen 11. april 2014 - 16:16

Hej Henning,

Tak for din henvendelse på ugen ur – Tissot Pointer Date fra 1953.

– beklager du ikke finder uret pris fordelagtig, dog finder vi hos WristChronology intet belæg for, at uret på nogen måde skulle være prissat for høj og syntes immervæk, at en rabat på DKK. 2000 er at yde en reel forskel på mere en 20% i købers favør. Derudover er det relevant at have i mente, at uret er fuldstændig ny serviceret, sælges med 2 år garanti på uret og så er det selvfølgelig monteret på ny rem fra Hirsch.

Tissot Pointer Date er som beskrevet på vores site WristChronology ikke et af Tissots standart ure. Uret blev udviklet i tiden hvor Omega & Tissot producered e ure under samme tag, og i stor takt fusionerede med deres tidligere konkurrenter.

I den forbindelse opkøbte de ur firmaet Lemania, der var kendt for at lave ekseptionelle urværker og blandt andet har Lemania produceret urværker på licens til Patek Phillippe såvel som Vacheron Constantin.

Lemanias Caliber 27 blev efter fusionen implementeret i Omega’ ure, men særligt i Tissot ure. Ren faktisk blev det fra 1935 til ca. 1955 til en hel serie af Tissot ure med calibre 27 som base. Serien går fra 27-1X til 27-7 og kan identificeres som følger:

1: Incabloc device


2: Sweep second


3: Shock Resist device


4: never seen yet


5: Chronograph


6: Pointer Date


7: Super Shock Resist

Ugens ur er på mange måder ganske specielt ikke alene grundet dets forbindelse til firmaet Lemania, men også fordi uret er og forbliver et udtryk Tissot altid eksisterende evne til nytænke opfattelsen af det eksisterende – i dette tilfælde metode for og anvendelse af datovisning.

Uret blev det sidste i Pointer date serien og udmærker sig særlig ved at være udstyret med en caliber 27-61T, hvilke indikere at denne model er shock resistent. En detalje de tidligere Pointer Date med caliber 27-63 fra 1944-1945 desværre ikke var udstyret med.

Venligst

Joe Henningsen

CEO WristChronology ApS

Reply
nicolaiklingenberg 11. april 2014 - 17:08

Jeg kunne forstå, der har været nogle vanskeligheder med at poste links, så here goes:

Til alle jer der har interesse for Ugens Ur kan der findes mere info på fx Chrono24: – http://goo.gl/WCTJs7

eller på dette engelske site hvor der er en flot Pointer Date til salg – dog Re-Dialed. – http://goo.gl/nicJJO

Til jer der ønsker mere info på ugens ur eller bare generel viden om Tissot så klik et smut forbi –

Reply
Jean Farup Møller 12. april 2014 - 17:14

Er det originale viser på uret? Er viserne relumineret ?

Reply
Joe Henningsen 12. april 2014 - 17:54

Hej Rene,

tak for din henvendelse på Tissot Pointer Date – 1953.

I 1930 til slut 1940 benyttede man i ur industrien radium, når man skulle producere et ur med selvlysende timeindex samt visere. I slut 1940’erne fandt man ud af radium var sundhedsskadeligt for de arbejdende urmagere. Derfor skiftede man brugen af radium ud med tritium, der var mindre sundhedsskadeligt.

Forskellen på de to stoffer er, at radium har en halveringstid på ca. 110 år, hvorimod tritium har en halveringstid på max 12 år. Det betyder at ure med en skrive, hvor man har benyttet tritium i indextal samt visere desværre pulverisere, krakelere og inden for 30-40 år efter produktionstidspunktet er omsat til støv på urskiven. Derfor restaurere vores urmagere visere der tidligere har haft tritium i viserne ved at indsætte ny luminor så uret atter kan få original look tilbage i stedet for at have ”tomme” visere. Dog skal vi gøre opmærksom på, at vi aldrig putter ny luminor i eller på selve urskiven, da det ville nedsætte urets værdi og tilmed eliminere samlerens interesse for uret.

Venligst

Joe Henningsen

CEO WristChronology

Reply
Joe Henningsen 12. april 2014 - 18:07

Og til dem der bedst kan lide korte svar 😉

Urets visere er fuldt ud originale, dog re-lumineret. Hvis de skulle være i original stand ville det være uden indhold i viserene, da stoffet trutium, der er selvlysende har en halveringstid på 12 år og forgår og bliver til støv på skiven efterfølgende (iløbet af ca. 30-40 år)

Derfor har du helt ret i din antagelse, når du beskriver, at du mener urets visere fremstå re-lumineret.

Vores urmagere restaurere visere, der tidligere har haft tritium i viserne ved at indsætte ny luminor så uret atter kan få original look tilbage i stedet for at have ”tomme” visere. Dog skal vi gøre opmærksom på, at vi aldrig putter ny luminor i eller på selve urskiven, da det ville nedsætte værdien af uret samt samler interessen.

Venligst

Joe Henningsen

CEO WristChronology ApS

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk