Home Ure Ugens ur – Eterna KonTiki – Automatic – 1960

Ugens ur – Eterna KonTiki – Automatic – 1960

by Nicolai Klingenberg

Endnu et et ur, endnu en fantastisk historie og endnu et godt tilbud. Ugens ur er tilbage – lettere forsinket – og denne gang er det et flot Eterna Kontiki, der er i spil. Og produktionsåret hedder 1960.

Underspillet elegance

Underspillet elegance

Da den norske opdagelsesrejsende Thor Heyerdahl tog på opdagelse i 1947 var det blandt andet for at bevise, hvordan et folkefærd oprindeligt var rejst fra Peru for sidenhen at slå sig ned i Polynesien. Ekspeditionsholdet havde alle et ur om håndledet, som sjovt nok var fra Eterna. Urene blev på håndledet under hele turen, og da missionen var fuldført som en succes, havde Eterna pludselig også fået en særlig status.

Mandfolk på ekspedition

Mandfolk på ekspedition

Det er mindst lige så vigtigt at vide, at ekspeditionen foregik på tømmerflåde, og at denne “flåde” blev døbt KonTiki.

Tømmerflåde signatur

Tømmerflåde signatur

Omkring et årti senere – i 1958 – lancerer Eterna en linje, der går under navnet på tømmerflåden og Inkaernes solgud: Kontiki. Dengang var uret et rigtigt brugsur, som klarede 200 meter vand grundet kassekonstruktionen.

Markedsføring fra Eterna

Markedsføring fra Eterna

Ugens ur er fra 1960, har en diameter på 36 millimeter, kommer med to års garanti og en sprit ny rem fra Hirsch, har fået ny krone og er med automatisk optræk. Du kan læse meget mere om uret her

Remmen hedder i øvrigt Mariner

Remmen hedder i øvrigt Mariner

I og med du læser disse ord, er der læserrabat i spil. Uret koster vanligvis 5.800 kroner, men det kan blive dit for 4.800 kroner, hvis du slår til senest den 11. maj. Vil du vide mere? Så send en mail til Joe fra Wristchronology på jth@wristchronology.com

Skive close-up

Skive close-up

SMUT MED PÅ FACEBOOK

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.