Home Living Vasanthi – et dansk lampeeventyr med referencer til Østen

Vasanthi – et dansk lampeeventyr med referencer til Østen

by Nicolai Klingenberg

I dag handler det om lys. Til hjemmet. Det danske par Jacob og Hanne fik en fiks idé på en ferierejse til Østen. Idéen er nu blevet en realitet under navnet Vasanthi, og i dag kan du blive klogere på deres “brand”.  Martin Kaufmann har skudt billederne, Sanne Korsholm stylisten og lokationen hedder Bryggergården.
Jacob – du og din hustru står bag lampebrandet Vasanthi, men hvad er det? (med dine egne ord så at sige)
Brandet Vasanthi er et univers, der er fyldt med lys, der skaber stemninger. Vi har to linjer: Design og Living, der tilbyder lamper og lyskæder af høj kvalitet til indretning. Alle produkterne er håndlavede, og der er derfor ingen af produkterne, der er 100% identiske.

Vores designlamper er designet af Tine Mouritsen og andre lampeskærme er smagsfuldt udvalgt hos vores leverandører – blandt andet BIG by Vasanthi. I vores webshop kan du selv designe sin egen lyskæde, et produkt vi kalder Unique by Vasanthi. Det hele er bundet sammen af en fryd over lækkert og smukt lys samt lysten til at skabe lys, der gør en forskel i folks hjem.

Foto: Martin Kaufmann

Foto: Martin Kaufmann

Hvordan kom I på idéen?
Historien om Vasanthi begyndte i Thailand i januar 2012, hvor vi rejste rundt i landet i en måned med vores datter på, dengang, ni måneder. Igen og igen oplevede vi, at vi blev draget af alle de smukke og håndlavede produkter, der havde med lys at gøre. Tænk hvilke stemninger og hvilken hygge, de kunne være med til at skabe! Skulle vi selv skabe noget? Med lys? Vi smilte ved tanken og fyldte den største kuffert vi kunne finde med lampeskærme, lyskæder og børnelamper og rejste hjem. Vel hjemme lagde vi store planer. Vi udfoldede et mindre univers af lysende ideer, om man vil, og dette endte med at blive til Vasanthis første forretningsplan.

I vinteren 2013 rejste vi igen til Thailand. På forretningsrejse. Sådan rigtigt. Mødte leverandører, besøgte fabrikker og workshops. Så på lamper og lyskæder. Rigtig mange lamper og lyskæder. Vi drak frisk kold limejuice og spiste pad thai, mens vi tænkte os om. Godt om. Vi kunne mærke, at vi var glade. Det føltes rigtigt at skabe vores eget. Nu skulle der handles. Og sådan blev disse rejser til Thailand startskuddet til Vasanthi.

Foto: Martin Kaufmann

Foto: Martin Kaufmann

Der findes allerede et hav af lamper, så hvor ser I jeres plads i markedet?
Mange lamper opfylder ikke nødvendigvis kravet til både funktionalitet og æstetik. Det gør YarnBomb’en for eksempel. Den kan altså bruges både funktionelt og dekorativt. Og så udskiller YarnBomb’en som gulvlampe sig væsentligt fra andre gulvlamper – der findes simpelthen ikke særlig mange flotte designgulvlamper med ’op-lys’.

Pendlerne BIG by Vasanthi adskiller sig ved, at du i den grad kan skabe stemninger og liv lige fra det teatralske Moulin Rouge til det helt lyse og stilrene nordiske look med enten pangfarver eller de let duchede farver, som du kan skabe skygger og farvespil med.

Foto: Martin Kaufmann

Foto: Martin Kaufmann

Hvordan ville det lyde, hvis du skulle beskrive jeres lamper?
Vasanthi tilbyder det bedste af forskellige verdener: Vi blander den nordiske rene og lyse stil med østens magi og farverigdom, der tilsammen skaber et varmt lysspil, der giver et hvert rum karakter og personlighed.

Idéen blev til – hvad med produktionen?
Vasanthis produkter er fremstillet af dygtige thailandske arbejdere. Når du køber vores lamper og lyskæder, er du med til at støtte et helt samfund af kvinder i Chiang Mai i Thailand. Det betyder meget for os, at vi kender kvindernes arbejdsvilkår, og vi har derfor besøgt de workshops, hvor vores produkter bliver lavet. Alle workshops foregår udenfor, under halvtag. Workshops’ne er baseret på den thailandske regerings projekt OTOP, der er udviklet til at støtte små bæredygtige forretningsprojekter i landdistrikterne i Thailand.
Lampefødderne bliver drejet i træ af vores danske trædrejer Rasmus Petersen fra Woodturning. Og alle lamper bliver samlet og pakket fra Vasanthis lille værksted på Frederiksberg.

Foto: Martin Kaufmann

Foto: Martin Kaufmann

I har også haft en dansk designer i spil”¦?
Det har vi nemlig, Tine Mouritsen. Vores samarbejde tog fart efter et møde, hvor vi sparrede med Tine om nogle ting i forbindelsen med opstarten af Vasanthi. Under dette møde viste vi nogle af produkterne til Tine, der synes, at vores ide med Vasanthi havde potentiale  … og efter nogle dage dumpede der nogle designforslag ind i mailboxen. Vi har spurgt Tine, hvad der gav hende lyst og inspiration til at indgå et samarbejde med Vasanthi. Hertil svarer hun:
Helt klart jeres energi, jeres behagelige personligheder og enorme gå på mod. Jeres professionelle tilgang og store investering i jeres drøm. Jeg kunne genkende meget af den der begejstring og tilgang til jeres virksomhed, som jeg selv har – og så troen på, at selvfølgelig kan vi det her! 

Foto: Martin Kaufmann

Foto: Martin Kaufmann

Hvad kan vi forvente at se fra jer fremadrettet?
Spændende nye designs. Spændende samarbejder. Vores produkter i endnu flere butikker. Masser af spændende artikler om lys og design på vores blog og endnu flere herlige indblik i virksomhedens hverdagsliv via de sociale medier.

Hvor får man fingre i jeres lamper?
Du kan købe YarnBomb by Tine Mouritsen i vores webshop … vi opdatere løbende forhandlere på website, så når lamperne når ude i butikkerne, så vil det stå på websitet. BIG by Vasanthi og muligheden for at designe din egen lyskæde er ligeså at finde i vores webshop. På websitet kan du under forhandlere se, hvor vores produkter allerede nu findes ude i butikker.

Foto: Martin Kaufmann

Foto: Martin Kaufmann

Hvad mener du, at enhver M/K bør vide om  lys?
Det er egentlig enkelt. Lys fremhæver former og materialer, og er et af de vigtigste elementer til at skabe rum. Lys spiller en stor rolle for vores oplevelse af et rum. Det kan forandre en hel bygning og forme et enkelt rum. Lys skaber rum i rummet, det være sig både i indretning, udstillingsdesign og til at skabe en stemning uanset størrelse, stilart eller personlighed.

Tre hurtige til Jacob:

Hvor og med hvem har du sidst spist et mindeværdigt måltid?
Det var på Cafe Sokkelund på Frederiksberg. Det var min fødselsdag, og jeg nød et skønt måltid med Hanne og vores datter Eva Luna. Det var en fantastisk morgen … solen skinnede sådan rigtig dejligt maj-agtigt. Og hvor hyggeligt: Personalet havde pyntet op med hvide roser og flag og serverede, som altid, det skønneste morgenmåltid. Æg med røget skinke, bønnesalat, hjemmebagt rugbrød og smør, friske bær med skovsyre og mynte, glohed kaffe og the med limestykker og frisk juice. I sandhed en lise for sjælen … skønne to timer med mine yndlingsmennesker.   

Foto: Martin Kaufmann

Foto: Martin Kaufmann

Hvad byder dit efterår på?
Vi venter i øjeblikket på, at en lillesøster til Eva Luna ankommer til juli, så mon ikke efteråret bliver fyldt godt op med at lære hende at kende – det bliver da stort! I Vasanthi arbejder vi på nye spændende designs sammen med Tine Mouritsen og udvider naturligivs vores forhandler-netværk.

Hvad drømmer du om for tiden?
Det er jo rigtig svært spørgsmål og alligevel meget enkelt. Jeg drømmer om et langt og sundt liv med Hanne, fyldt med eventyr. Jeg drømmer om, håber og ønsker, at mine piger voskser op og bliver livsglade og nysgerrige på livet. Vasanthi drømmen handler om at tiltrække lækkert design og blive en afgørende spiller på lampe-markedet.

Erhverv dig din egen Vasanthi lampe her

Tænd lyset på My Pleasures Facebook side her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk