Home Pindemadder En sublim aften på Restaurant Kadeau med Dali & Lukas Graham

En sublim aften på Restaurant Kadeau med Dali & Lukas Graham

by Nicolai Klingenberg

Af og til går tingene op i en højere enhed. Hvor alt spiller. Musikken, maden, vinen, gæsterne og højtalerne. Og netop den kombination fik jeg fornøjelsen af at opleve, da højtalerfirmaet Dali inviterede til samling omkring noget af det bedste i Danmark på Restaurant Kadeau…

To af de tre vigtige elementer fra aftenen. Foto: Kim Wendt

To af de tre vigtige elementer fra aftenen. Foto: Kim Wendt

Når pressen inviteres til sammenkomst, kan det være af virkelig forskellig karakter. Nogle gange står den på lange PowerPoint præsentationer, og andre gange handler det om at få en sublim aften i spil. Dali kan et og andet med lyd og passion. Firmaet er dansk og har lavet højtalere i en (ung) menneskealder. Man er drevet af den gode lyd, og man har en passion, som gerne skal føre til, at vi sætter større pris på netop lyden. Og at vi deler den. Via gode højtalere for eksempel.

Flid og passion på højeste niveau. Tilsat stolthed. Foto: Kim Wendt

Flid og passion på højeste niveau. Tilsat stolthed. Foto: Kim Wendt

Dali har set lyset i Lukas Graham, og højtalerproducenten har etableret et samarbejde, der gør, at det er lidt sjovere at være Lukas Graham med følge. Og det er godt set. Man er fortaler for god lyd og deling af netop lyd og musik med andre, når man er Dali, og hvis du skulle være i tvivl om, hvordan Lukas Graham lyder, så skal du se nedenstående video, jeg skød på aftenen. Bemærk i øvrigt, at trommespiller LoveStick har brækket den ene arm, men det skal ikke holde ham tilbage. Det er sgu godt gået. Og spillet.

Jeg tog mit i at lytte med både åbne og lukkede øjne, og jeg ved ikke, om Lukas Graham selv er klar over, at han stritter med den højre tommelfinger, når han er på og indlever sig i sin musik med lukkede øjne. Det var i hvert herligt at både observere og lytte.

Den svært velsyngende ungersvend. Foto: Kim Wendt

Den svært velsyngende ungersvend. Foto: Kim Wendt

Det er i øvrigt torsdag aften. Det har regnet hele dagen, men tidlig på aftenen brød solen igennem. Vi er på Christianshavn, der er ikke en vind, der rør sig, og Danmark er absolut i topform. Solen går stille og roligt ned, mens stemningen stiger, dialogen bliver højere og latteren tiltager ved bordene. Du kan nemt tale om en tre-enighed udi det gode liv.

Foto: Kim Wendt

Klapsalver til Lukas G. Foto: Kim Wendt

Men hvad er det så lige med Dali? Hvorfor indbyder man til et sådant gilde? Det skal jeg fortælle dig. Dali har netop lanceret en ny højtalerserie, der går under navnet Rubicon. Nogle dele er lavet i Danmark, andre materialer er lavet og importeret fra Europa, men jeg vil garantere dig, at der er lagt hjerteblod, passion og teknisk snilde i de flotte kabinetter. Jeg talte med en repræsentant for Dali, som kunne fortælle, at hun – som kvinde – fravalgte at se TV. I stedet satte hun sig og hørte musik. Hun stod også ved, at lyd kan være noget teknisk nørderi, men at samtlige gæster på hjemmematriklen, der fik en lydoplevelse til en fest, kunne høre en tydelig forskel fra deres egne hjemmeanlæg eller en halvsløj højtalerdock. Jeg tror hende. Så absolut. Bare informationsmaterialet fylder 15 sider i en PDF fil – vidensdeling på højt niveau!

Rubicon fra Dali - en musikspreder til dit hjem. Fås sågar i andre farver og størrelser

Rubicon fra Dali – en musikspreder til dit hjem. Fås sågar i andre farver og størrelser

Maden kunne med rette klare sidevis af skriverier, men jeg vil lade være. Ikke fordi jeg ikke har lyst, men fordi Kadeau leverede en oplevelse, jeg meget nødigt ville have været foruden. Det er madkunst på højt plan. Og med en tilhørende vinparring, der løftede maden (og humøret) til flot, flot højde. Og så er det alt andet end traditionelt. For eksempel bydes der på hønsefødder (egentlig hønseben), og det smager himmelsk. Man er glad for danske – og gerne Bornholmske – råvarer, og selvom fjerkræs-fussen ikke er yndig, så fortjener den at blive foreviget. Og fejret med en servietfoldning, som hylder et stykke fjerkræ.

Hønsefod

Hønsefod

Grillkylling og vigtigfinger. Foto: Kim Wendt

Grillkylling og vigtigfinger. Foto: Kim Wendt

Negative tunger vil måske postulere, at Danmark “bare” er klaphatte, Muddi & Salamidrengene og fadbamser, men det er den største løgn på to ben. Vi kan så meget mere. Og nu gør vi det også. Faktisk har vi gjort det i en længere periode – man skal bare ville det. Og finde det.

Et stemningsmoment med  asparges

Et stemningsmoment med asparges

Jeg vil gerne have lov til både at bukke og tak for en sublim aften. Tak til StepItUp, som har bundet det hele sammen. Det var intet mindre end fornøjelse og et privilegium at få lov til at deltage. Hvis du har mod på at blive klogere på Dali, så klik dig forbi hjemmesiden her.

 

My Pleasure er på Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.