Home Pindemadder Jeg blev Månedens Kjøbenhavner – forvent sommerbuk til maven

Jeg blev Månedens Kjøbenhavner – forvent sommerbuk til maven

by Nicolai Klingenberg

Nogle vil måske mene, at jeg har skrevet en del om Restaurant Kjøbenhavn. Det er nu også sandt. Så denne gang skal jeg gøre det kort. Men vigtigt. Det er nemlig således, at jeg blev spurgt, om jeg ville være Månedens Kjøbenhavner. Det ville jeg i virkelig gerne. Og nu er retten altså på plads.

Riesling fra Markus Moliter. Den er smagt før... Og hermed var der lidt at starte på.

Riesling fra Markus Moliter. Den er smagt før… Og hermed var der lidt at starte på.

Jeg blev faktisk ovenud begejstret, da jeg blev prikket til i forbindelse med en plads på menuen, og jeg gik fluks i tænkeboks. Det nemme valg – som kødelsker – ville være en bøf, men det er både nemt og tidligere set på menuen. Tataren har allerede været på menuen, og min første tanke var umiddelbart en pariserbøf. Rasmus – aka Rasser – synes ikke idéen var helt tosset, men den var umiddelbart for frokost-agtigt. Og det måtte jeg erkende. I stedet faldt valget på – tadaa – sommerbuk.

Forretten skal du ikke snydes for. Den Hvide Kødby Hvide asparges - Skagen skinke - asparges mayo - syltede løg. Og der er andet at vælge i mellem...

Forretten skal du ikke snydes for. Den Hvide Kødby
Hvide asparges – Skagen skinke – asparges mayo – syltede løg. Og der er andet at vælge i mellem…

På kortet lyder retten som følger: Sommerbuk – asparges – senneps hollandaise – løg, og jeg har spist retten to gange. Det passer, hvad der står på menuen. I øvrigt stor ros for saucen, der er tilpas afstemt, og som er tilpas stærk uden at blive krads. Kødet? Det kan du glæde dig til. Jeg vil ikke skrive mere – du må selv smage. Bukken kan blive din for 250 kroner.

Der var den! Sommerbukken altså.

Der var den! Sommerbukken altså.

I forbindelse med “udnævnelsen” blev jeg spurgt om et og andet. Du kan læse mine svar på disse spørgsmål her

Et par spørgsmål. Og svar.

Et par spørgsmål. Og svar.

Følg My Pleasure her

You may also like

2 comments

Simon Algren 16. juni 2014 - 22:25

Ønsker i fremtiden at have titlen “stamgæst” samme sted – samme bord hver onsdag.

Reply
nicolaiklingenberg 17. juni 2014 - 10:44

Jeg forstår dig aldeles udmærket!

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk