Home Ure Ugens ur – Universal Geneve Polerouter

Ugens ur – Universal Geneve Polerouter

by Nicolai Klingenberg

Efter et par uger uden ure til herlige læserpriser, er vi hermed tilbage med endnu en vintage-frækkert. Vi skal have et tit på noget, der har med piloter og luften at gøre, for denne gang er det et Universal Geneve Polerouter, der er i spil.

Et flot crew

Et flot crew spiller en væsentlig rolle i dagens indlæg og ugens ur

For over 60 år siden begyndte SAS at flyve over Nordpolen. Hvorfor? Fordi man kunne skære en væsentlig del af flyvetiden, når man for eksempel skulle rejse til eller fra Amerika. Det var drønsmart, og alt gik sådan set, som det skulle. Der var dog noget med en omgang magnetisme ved Nordpolen, som gjorde, at piloternes ure var knapt så præcise, som de burde være. Men det blev der rådet bod på.

Marketing anno ældre dage

Marketing anno ældre dage

Det var nemlig således, at SAS tog kontakt til Universal Genève, som kunne løse problematikken med de knapt så præcise ure, der tidligere havde siddet på piloternes håndled. Løsningen hed Universal Geneve Polerouter, og disse ure, blev de første ure, som kunne krydsede Nordpolen og beholde sin præcision.

Ugens ur

Ugens ur

Der er faktisk endnu mere “historie” at komme efter, men det kan du selv læse mere om hos Wristchronology.com her

Mikro-rotoren finder du også i uret

Mikro-rotoren finder du også i uret

Ugens ur er fra 1958, har micro-roter, to års garanti og koster vanligvis 7.600 kroner, men hugger du til inden en uge, kan uret blive dit for 5.600 kroner. Du Du sparer altså 2.000 kroner. Alle tider. Uret er i øvrigt 35 mm i diameter, nyserviceret, med ny rem og kommer med to års garanti.

Langdistance

Langdistance

Vil du vide mere? Så skriv til Joe fra Wristchronology.com på e-mailen jth@wristchronology.com – uret befinder sig i øvrigt i København.

Følg My Pleasure her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk