Home Pindemadder En saga om et måltid morgenmad på The Union Kitchen

En saga om et måltid morgenmad på The Union Kitchen

by Nicolai Klingenberg

I stærk kontrast til den nylige artikel om rejsetips, hvor man nemt kunne forvente, at jeg var en berejst ungersvend, mødte jeg op i lufthavnen otte timer før flyet skulle gå. Jeg havde kigget forkert på et dokument, og derfor gik turen retur til City igen. Jeg vidste dog fluks, hvad ventetiden skulle bruges på: En omgang morgenmad på The Union Kitchen.

Det er det, du skal med ind i dagens indlæg.

Det er det, du skal med ind i dagens indlæg.

Der findes ikke ret mange steder i centrum, hvor man kan få morgenmad fra klokken 07.30 (søndag klokken 08.00), men jeg har slubret en del kopper kaffe og spist en enkelt portion laks på stedet i forbindelse med et par morgenmøder. Efter en returkørsel til Kongens Nytorv var sulten og lysten til et reelt morgenmåltid uden dikkedarer stor, og jeg gik derfor aldeles målrettet til den hyggelige matrikel i Store Strandstræde.

April skud med laks.

April skud med laks.

Mad – såvel som menukort – er aldeles simpelt. Og på nogle punkter “fresh” i mere end en forstand. For eksempel kan man få en formiddagsburger med Fernet Branca på siden, hvis man har ondt i tåen. Min tå var dog i allerfineste form, hvorfor jeg bestilte en omgang appelsinjuice som start. Hvis du er i tvivl om, hvordan en sådan ser ud, så se her.

Indrømmet. Jeg brugte sugerøret.

Indrømmet. Jeg brugte sugerøret.

Første gang jeg var på “Unionen”, var det for at tale med indehaveren Paul Muldowney, og her blev jeg budt på røræg og laks. Dermed var den variant af morgenmaden afdækket og da min lyst til noget fedt og flæsket var allestedsnærværende, var valget af trioen røræg, pølser og bacon lige til højrebenet og gaflen i venstrehånden.

Direkte til Insta. Hvis du føler for det.

Direkte til Insta. Hvis du føler for det.

En simpel, men frisk brødkurv kom først til bordet i vinduet, hvor jeg havde placeret mig med både rygsæk, kamera og datamat. I den bagerste ende af lokalet sidder en lille flok og holder møde. De er ikke fra Danmark, og jeg synes, de ligner ikke umiddelbart nogen, der har noget til fælles, men min evne til at genkende folk er så godt som ikke eksisterende. Senere viser det sig, at det var medlemmer fra Pussy Riot og en europæisk ambassadør med repræsentantskab i Danmark. Der kan man – tilsyneladende – bare se (når det bliver forklaret).

Jeg ville have et foto af den flotte lampe bagerst og fik efter sigende og aldeles uvidende lidt Pussy Riot med

Jeg ville have et foto af den flotte lampe bagerst og fik efter sigende og aldeles uvidende lidt Pussy Riot med

Brødkurv og kesser.

Brødkurv og kesser.

Nuvel. Det er tid til at sætte bestikket til tallerkenen og indtage det til bordet netop ankomne måltid. Røræg, pølse og bacon som tidligere nævnt. Der er ingen vilde overraskelser, men til gengæld er der tale om et reelt måltid mad og en drønfrisk juice af appelsin.

Clean 'n' simple

Clean ‘n’ simple

Jeg må forlade min plads i vinduet, da Den Flinke Vinduespudser ankommer. Det er faktisk helt i orden, for jeg har spist op, er mæt og parat til at nyde den sidste del af besøget. En hokus-pokus befriet kop kaffe med mælk.

Skinny-frappo-moccacino-with-whipped-cream-and-organic-cinnamon. I løgnerland.

Skinny-frappo-moccacino-with-whipped-cream-and-organic-cinnamon. I løgnerland.

Look you guys - they have bacon!

Look you guys – they have bacon!

I øvrigt skal du vide, at matriklen også byder på markiseudhæng og siddepladser med borde på fortovet foran beværtningen. Der er drønhyggeligt, begrænset trafik og ydermere mulighed for at få aftensmåltider med fokus på kødboller torsdag, fredag og lørdag, men det er en ganske anden historie og oplevelse, jeg har til gode.

Karismatisk indretning med gennemgående god stil

Karismatisk indretning med gennemgående god stil

Udeservering med markise

Udeservering med markise

Besøg The Union Kitchen på Facebook og få mere info her

Smid en tommeltot opad på My Pleasures Facebook-side her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk