Home PindemadderBobler Ooh The Decadence – en foie gras drink på Restaurant Kliché

Ooh The Decadence – en foie gras drink på Restaurant Kliché

by Nicolai Klingenberg

For ganske kort tid siden åbnede Restaurant Kliché i Store Kongensgade. Tidligere havde Restaurant Congo til huse på matriklen, og den nye indflytter har valgt at beholde en del af det gamle look – og modificeret det let hist og pist. Jeg rendte på Michael Olsson, som er at finde i Klichés bar, på åbningsaftenen – og rygtet lød, at der var en svært dekadent drink på vej. Den bliver vi hermed klogere på…

To gode gutter fra Kliché - og det er Michael Olsson til højre

Christian Zwicky til ventre og Michael Olsson til højre – således går kokke- og bartenderfaget op i en højere enhed.

Michael – du har kreeret en drink, der hedder Ooh The Decadence. Hvad består den af?
– Ooh The Decadence består af Gosling’s Black Seal Rum, som er blevet “Fat washed” med foie gras – en moderne teknik, hvor man bruger fedt, for at give smag til spiritus. Derudover er der også citron og ahornsirup i drinken. Forholdene er i øvrigt som følger: 60 ml Foie gras rom, 20 ml Citronjuice og 12 ml Ahorn Sirup.

Der shakes

Der shakes

Hvordan kom du på idéen?
– Da jeg var i Dubai, arbejde jeg sammen med en rigtig dygtig kok, som fortalte mig, at han en gang havde lavet en foie gras ahornsirup. Jeg synes, det lød virkelig lækkert, så selvfølgelig skulle jeg smage. To sekunder efter fik jeg idéen til, hvordan jeg bruge den i en drink. Første forsøg smagte rigtigt godt, men drinken så virkelig klam ud. Det var her, jeg så tænkte, at man kunne lave en “fat wash”, hvor man fjerner alt fedt fra drinken, men samtidig beholder smagen. Min chef dernede var dog ikke klar på drinken, så jeg gemte idéen til senere, som så er nu. Dermed er  Ooh The Decadence født og en realitet på Restaurant Kliché.

Der "streames"

Der “streames”

Hvad er et godt match til den?
– Vi anbefaler drinken til vores oksemørbrad, men den fungerer fint og aldeles glimrende til vores højreb også

Du står desuden i baren på det nyåbnede Kliché. Hvad kan man forvente i denne bar?
– Med al respekt for mit fag, så synes jeg, det til tider kan blive lidt for seriøst for tiden. Der er kommet så mange dygtige bartendere, som har styr på sine klassiske cocktails, og det er intet mindre end fantastisk, men jeg tænkte, at der stadig skulle være plads til “noget sjovt” i baren. Med det mener jeg blandt andet visuelle drinks og sjove farver, som gør, at gæsten overrasket, når han eller hun får sin drink. Vi vil også gerne slå et slag for ”bespoke” konceptet, hvor man har et lille samtale om smagsnuancer og favoritter, hvorefter man får “skræddersyet” en cocktail på baggrund af ønskerne. Hos Kliché laver vi drinks til gæsten – og ikke til os selv.

Der serveres

Der serveres

Slutteligt – hvor og med hvem har du sidst drukket en mindeværdig cocktail?
– Det var sidste gang, jeg var i byen med min dejlige veninde Bella, hvor vi besøgte Viktor Hägglund, som er Barchef på Holmens Kanal. Det lyder måske lidt kedeligt at bestille en klassisk French 75, men den sad lige i skabet. Jeg elsker oplevelsen af at bestille en en klassisk drink, som så overstiger dine forventninger! Jeg vil i øvrigt også gerne sige stort tak til mine drenge bag baren, Frederik Hansen og Christian Fich Bech-Jessen, for hjælp og engagement. Uden jer havde jeg ikke overlevet åbningsweekenden!

Et flot sæt.

Et flot sæt.

Er du blevet nysgerrig på ovenstående, kan du jo passende kigge forbi Restaurant Kliché i Store Kongensgade 34.

Vær dekadent på My Pleasures Facebook side

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk