Home Rejser Cabinism.com – sublime opholdsperler

Cabinism.com – sublime opholdsperler

by Nicolai Klingenberg

Der findes et hav af flotte hoteller – du ved med roomservice, aircondition, conciergeservice og jeg-skal-komme-efter-dig, men der er også helt andre muligheder, når det kommer til et ophold væk fra hjemmet. En del af disse bud faldt jeg over, da jeg ramte hjemmesiden Cabinism.com – og lur mig, om rejsetrangen ikke steg til nye højder…

IJlst, Holland

IJlst, Holland – et tidligere skibsværft fungerer nu som overnatningsmatrikel

Hjemmesiden er såre simpel – og smuk. Manden bag hedder Heine Øster Hansen, og han har sat sig for at finde, hvad der nemt kunne være de bedste “cabins” eller get away boliger, som ligger halv-hemmeligt eller med en sublim udsigt. Tag nu for eksempel bare dette træ-hotel i Sverige.

Harads Sverige-2

Harads i Sverige. Medbring åbent sind og måske noget læsestof.

Der er noget for enhver smag og økonomi, for det nogle steder koster en unik overnatning et par tusinde kroner, andre under 1.000 kroner, men du kan også finde gratis overnatningssteder. I Sverige har man for eksempel allemansrätten, som blev en realitet efter 2. Verdenskrig – udtrykket altså. Det fejrer vi med en omgang “simple living” herunder.

Lidingö, Sverige

Lidingö, Sverige

 

Tiltaget giver dig lov til at bevæge dit frit til fods, plukke bær og overnatte i det fri – og fænomenet findes også i Norge og Finland (dog med lidt forskelligheder), men altså ikke i Danmark. Vi drager lige lidt nordligere – til Island – hvor denne udsigt med tilhørende bolig venter.

Akureyri, Island

Akureyri, Island

Du kender måske Gilleleje, men du kan overnatte til en pris fra 67 euro i denne arkitekttegnede frækkert fra 1958. Du kan boltre dig på 37 kvadratmeter, tage styrtebad i det fri og overnatte med tre andre i et dertilhørende anneks.

Gilleleje, Danmark.

Gilleleje, Danmark.

Vi springer fluks videre til et familiedrevet, svensk tiltag, som frister med holistiske naturoplevelser fra 121 euro pr. overnatning. Tiltaget har vundet en fornem turisme-pris i 2012, og der skulle vente gennemførte oplevelser.

Sjögetorp, Sverige

Sjögetorp, Sverige

I nabolandet mod vest, Norge, kan du tage en tur i bil på cirka halvanden time fra Oslo, hvorpå du rammer Rigsager skovene. Her er der træliv året rundt, og du kan selv tilberede din mad over ild.

Rigsaker, Norge

Rigsaker, Norge

Har du franske fornemmelser, kan du tage en overnatning på en flydende hytte eller bo på noget mere landfast til priser fra 130 euro.

Forge de Bonnal, Frankrig

Forge de Bonnal, Frankrig

I 1863 blev “klubben” eller foreningen Swiss Alpine Club stiftet, og i dag tæller tiltaget 152 hytter og over 100.000 medlemmer. Du kan få frisk luft og alpeliv samt overnatning fra 21 euro.

Kanton Switzerland-2

Kanton, Schweiz

Se endnu flere muligheder på Cabinism.com

 

Flyt ind på My-Pleasure.dk’s Facebook side her

 

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk