Home Living Det var Dråben – en Arne Jacobsen stol. Og et bord fra Jaime Hayon

Det var Dråben – en Arne Jacobsen stol. Og et bord fra Jaime Hayon

by Nicolai Klingenberg

Det tog fire år at designe verdens første designhotel, som ligger i København. Hotellet hedder SAS Royal Hotel, og der er skrevet uhyggelig meget om denne matrikel. I dag handler det dog mere om et særligt møbel, der blev designet til hotellet; nemlig Arne Jacobsen stolen Dråben. Du får også et smugkig på bord – for både bord og stol er nu i handlen.

Her har du

Her har du to Dråber og et bord i baggrunden. Det er disse løjer, det handler om i dag. 

Ham der Arne Jacobsen, han kunne så sandelig noget med design – det har du sikkert hørt mange gange før. Måske vil det overraske nogle, at Jacobsen faktisk ikke kun har designet en række møbler til det førnævnte hotel, som fik Arne Jacobsen design af føle på samtlige etager – blandt andet i form af håndtag, bestik, peberkværne og lamper. Plus en hel del mere. Dråben har – i modsætning til Arne kreationer såsom Svanen og Ægget – aldrig været sat i produktion, da siddemøblet aldrig nåede længere end hotellet. Hvorfor stolen ikke kom i produktion, skal jeg ikke kunne sige, men efter 50 år i dvale, er de gamle skitser blevet blæst fri for støv og er nu i produktion og til salg hos forhandlerne.

Her ser Dråben i brug - fotoet stammer fra en artikel, jeg skrev i 2010, da hotellet fyldte år

Her ser Dråben i brug – fotoet stammer fra en artikel, jeg skrev i 2010, da hotellet fyldte år

Man har valgt at lancere Dråben i tre varianter – en efter min mening halv flad udgave i formstøbt plast, en fuldpolstret halvfrækkert og en særdeles lækker sag i læder. Stolene koster fra 2.100 kroner, og understellet leveres forkromede eller som pulverlakeret.

Plastfrækkert

Plastfrækkert

Halvfrækkert

Halvfrækkert

Helfrækkert

Helfrækkert

Hvem var ham med Jaime Hayon, tænker du måske. Han er designer og har rumsteret med alt fra indretning af butikker og restauranter til design af emballage og møbler, men han har også kendt for sine kunstværker. Og nu også et bord, der går under navnet Analog.

Bordet med de herlige ben

Bordet med de herlige ben

Bordet blev præsenteret i april i Milano og er nu så småt på trapperne til levering. Det vil sige i oktober i dette tilfælde. Bordet beskrives som atypisk, for “det er hverken firkantet, rundt eller ovalt. Det præsenterer en helt ny form, som bringer det bedste fra de tre verdener sammen i en ny, organisk form”. Nuvel – det lyder flot, men ligner måske ikke en decideret nyopfunden form, som udfordrer geometrien, men lur lige på benene og den vinkel, de er monteret på selve bordpladen.

Jaime Hayon med sit bord

Jaime Hayon med sit bord

Analog fås i to størrelser, som hedder seks eller otte personer. Du kan desuden vælge mellem bordplade i hvid laminat, finér eg eller valnød, og startskudet på prislappen begynder ved 11.000 kroner.

Til seks eller otte...

Til seks eller otte…

Sæt dig til bords med My Pleasure på Facebook

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.