Home Ure Om at købe et vintage Omega Constellation af guld i Thule i 1970

Om at købe et vintage Omega Constellation af guld i Thule i 1970

by Nicolai Klingenberg

I dag skal vi tilbage i tiden. Og nordpå. Ganske langt nordpå faktisk. Det handler om at handle et ur af guld for mere end 44 år siden, og så har du faktisk mulighed for at erhverve dig uret. Det er sågar et komplet sæt, som er i flot stand.

Guld og gamle dage

Guld og gamle dage

Det er onsdag den 3. juni, og året er 1970. En mand ved navn Elmer huserer på Thule Air Base, hvor han arbejder. Om Elmer har gået i tænkeboks over længere tid, skal jeg ikke kunne sige, men han bevæger sig i hvert fald ind til en Omega forhandler. Og slår til.

Sirlig håndskrift, som har holdt i 44 år

Sirlig håndskrift, som har holdt i 44 år

Han har erhvervet sig et Omega Constellation i 18 karat guld. Uret har Pie Pan skive, er chronometer-certificeret og har en lænke af 14 karat guld monteret. Med Omega spænde. Jeg er sikker på, at Elmer har været svært begejstret for sit køb, og det ville ikke undre mig, hvis han har fremvist sit køb til kollegaerne på den kolde arbejdsplads. Måske efter fyraften – eller midt om natten, hvor midnatssolen har genskinnet i det ædle materiale.

Med boksen i baggrunden og uret på håndledet

Med boksen i baggrunden og uret på håndledet. Dog uden midnatssol

Lidt research har afsløret, at uret er fremstillet i 1968 – altså to år før Elmer har slået til. Om det har ligget til skue hos den grønlandske forhandler, skal jeg ikke kunne sige, men til gengæld ved jeg, at der fandtes to Omega ”agents” i Danmark på daværende tidspunkt – en i Aarhus og en i København og begge med samme navn: J.C. Filtenborg A/S.

Omega agents fra nær og fjern

Omega agents fra nær og fjern

11 dage efter Elmer har købt sit ur, sker der store ting i sportsverden, for Brasilien løber af med titlen som verdensmestre i fodbold, og præcis en måned senere – den 11. juli –  bliver den danske tennisspiller Frederik Fetterlein født. På den kulturelle front er der ungdomsoprør, hvorfor en række kulturelle personligheder slår sig ned på Kulturministeriets trappe den 6. juli, hvor de ryger hashish. Den 21. oktober får danskerne en Lillebæltsbro, og den daværende trafikminister, Ove Guldberg, er overbevist om, at Kong Frederik den niende ikke behøver at klippe den røde snor ved indvielsen, men den udmelding giver ramaskrig, og Ove lader i sidste ende Frede både klippe og indvie den nye bro.

Frederik den 9. - konge og bor-invier. H.K.H. var i øvrigt kendt for sit valgsprog: Med Gud For Danmark. Foto: Wikipedia - Johannes Jaeger

Frederik den 9. – konge og bor-invier. H.K.H. var i øvrigt kendt for sit valgsprog: Med Gud For Danmark.
Foto: Wikipedia – Johannes Jaeger

I 1970 bor der i øvrigt 3.692.492.000 mennesker i verden, og det er Asien, der har flest folk i bogen. Hittet ABC med Jackson 5 og Black Magic Woman med Santana er populære indslag på pladespillerne og i radioen.

Du får det lige igen.

Du får det lige igen.

Vi springer til 2014, hvor jeg har erfaret, at Elmer desværre ikke længere er iblandt os. Der er derfor hans ur er kommet på auktion. Det indeholder original boks, en kuvert med matching numbers til urets værk, håndskrevet dokument og booklet. Det er sjældent, jeg ser sådan et sæt, men til gengæld elsker jeg at skrive om et sådant fund.

Matching numbers

Matching numbers

Du kan byde på uret her

 

Lad tiden gå på My Pleasures Facebook side her

You may also like

2 comments

Niclas Asmund Møller Dam 31. august 2014 - 18:06

er selv ved at købe et Constellation.. så meget rammende artikel for mig. – og interessant!
tak Nicolai 🙂

Reply
nicolaiklingenberg 1. september 2014 - 20:49

Jamen tak for feedback! Lad mig endelig høre, hvordan det udvikler sig.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk