Home Living Rose Marie Angelo Johansen – en kropsfascineret illustrator taler ud

Rose Marie Angelo Johansen – en kropsfascineret illustrator taler ud

by Nicolai Klingenberg

Det sker aldeles ofte, at jeg render på mennesker med et fascinerende eller kreativt virke. Enten møder jeg dem direkte – eller indirekte. I dag skal vi blive klogere på Rose Marie Angelo Johansen, som kan et og andet med en blok og en pen. Jeg blev særdeles fascineret, da jeg så nogle af hendes kreationer, som rummer en flot, flot detaljerigdom. Hvordan hun kom i gang, hvad hun funderer over, og hvad der ellers rør sig, kan du læse herunder.
Rose – du fifler med noget kreativt. Kan du fortælle hvad?
– Ved siden af mit daglige job som studio manager, arbejder jeg også som illustrator. Indtil videre har jeg for det meste tegnet for bands, men I foråret var jeg en del af gruppe udstillingen ”œTræfpunkt” på Galleriet Blyme og Hegnholm, som blandt andet Frederik Næblerød, Casper Christoffersen og mange andre også var en del af.

Hvor længe har du gjort det – og hvordan kom du i gang i sin tid?
– Jeg vil helt sikkert skylde skylden på min far, Morten Angelo. Han tvang både min bror og jeg til at lave ting med vores hænder, hvilket jeg i dag er ham evigt taknemmelig for. Min tegning tog dog først rigtig fat, da jeg fik lov til at sidde og nørkle med det til langt ud på natten i stilhed.

Et skud fra Instagram - af noget der er tegnet i hånden af dagens kvinde.

Et skud fra Instagram – af noget der er tegnet i hånden af dagens kvinde.

Hvordan vil du beskrive din stil overfor en, der står med ryggen til en af dine kreationer?
– Jeg tror min stil kan blive fortolket på mange måder. Dog kan jeg da beskrive den som dyster, mørk og super detaljeret. Selvom jeg normalt værner omkring det menneskelig kød og blod, så tegner jeg dog også andre ting. Jeg elsker at tegne forældede medicinsk instrumenter, fauna og flora.

Kroppen lader til at være en vigtig inspirationskilde – hvad fascinerer dig ved kroppen?
– Min mor er læge, og hendes erhverv har betydet rigtig meget for min opvækst. Begge mine forældre arbejdede meget, da jeg var lille, så nogle gange tog jeg med min mor på nattevagt.  Jeg var med på våd og tør studiesal på Panum, og jeg fik også lov til at rede hospitals senge. Udover det legede jeg i de lange gange under Riget.  Der noget helt specielt ved lugten, stemningen og ansigterne, som du møder på et hospital. Jeg er dybt fascineret af det. Den dag i dag elsker jeg stadig at komme med min mor på arbejde.

Jeg har ikke set noget lignende før. Og synes i øvrigt godt om det.

Jeg har ikke set noget lignende før. Og synes i øvrigt godt om det.

Har du et budskab med det, du laver?
– Jeg føler ikke, at jeg har noget konkret budskab med det, jeg kreerer. Dog elsker jeg at chokere folk, og jeg tager nydelse i, når de væmmes ved den virkelighed, mine tegninger befinder sig i. Jeg synes det er sjovt, når folk ikke føler, at værket og mennesket bag fyldepennen ikke hænger sammen.

Arbejder du hen imod noget særligt med din kunst?
– Det er ikke længe siden, at jeg flyttede til NYC, så jeg har været enormt heldig, da jeg allerede har fået mulighed for at udstille. Jeg har mit første solo show i West Chelsea lige ved siden af The Gagogian den 3. september i år. Tro mig – jeg er ved at dø at skræk.

En kvinde med utallige år på bagen

En kvinde med utallige år på bagen

Hvad går typisk gennem hovedet på dig, når du arbejder med et værk?
– Jeg tror måske ikke, der går så meget igennem hovedet på mig, når jeg tegner. Jeg tror, det er derfor, jeg elsker det så højt. Jeg har en meget travlt og stressfyldt hverdag, hvor jeg tit arbejder 11 timer om dagen, så når jeg tegner kobler jeg helt af og forsvinder ind i min egen verden. Det er mit mørke frirum, der er mit lyspunkt. 

Og hvordan arbejder du bedst?
– Jeg har ikke haft et skrivebord i over to år, og derudover laver jeg et kæmpe rod, når jeg arbejder. Jeg vil helst have alt mulig foran mig, før jeg kan gå hen og tegne. Lige nu står der en halvbygget ”Visable Man” model ved siden af mine tegneredskaber og en lille projekteringslampe af den nordlige stjernehimmel. Jeg arbejder helt sikkert bedst om dagen, da jeg elsker naturlig sol lys. Måske ville jeg også drikke en kop kaffe, men langt væk fra tegningerne. Jeg har totalt paranoia over at spilde.

f

Lidt dystert? Muligvis. Men originalt.

Hvad skal man stille op, hvis man vil vide mere eller erhverve sig noget af det, du har lavet?
– På nuværende tidspunkt er min hjemmeside lige på trapperne, så der ville man kunne kontakte mig, hvis man var interesseret i at høre mere. Ellers kan man jo fange mig igennem de obligatoriske internet platforme. Dem bruger jeg meget til at dele og vise mine ting frem.

Slutteligt – hvornår er noget kunst i din optik?
– Jeg synes det er et forfærdeligt svært spørgsmål. Jeg ved i hvert fald, at jeg sætter stor pris på et godt håndværk og uforklarlige teknikker, fascinerer mig meget. Jeg elsker den udfordring om at løse gåden, omkring hvordan folk har båret sig an.

Torso

Torso er navnet på denne sag

Tre hurtige til Rose Marie Angelo Johansen

Hvor og med hvem har du sidst spist et mindeværdigt måltid?
– Sidst jeg spiste et fantastisk måltid, var her forleden, da jeg besøgte mit ynglings dumpling house i Chinatown. Der er altid fyldt med gamle sure mænd og koner, som skælder hinanden ud. Man får aldrig hvad man bestiller, og jeg er 100 % sikker på, at jeg betaler dobbelt så meget som alle andre. Det er fantastisk!

Hvad byder din sensommer på?
– Min sensommer står på en lille weekend tur til Cape Cod, hvor jeg skal på hvalsafari. Derudover står den på midnats-filmvisninger og kolde øl.

Det er hende her, der hele handler om i dette indlæg

Det er hende her, der hele handler om i dette indlæg

Hvad drømmer du om for tiden?
– Jeg drømmer om at tage til Yellow Stone med min kære og se en moskusokse.

Du finder Rose Marie Angelo på Instagram ved at søge på Rosemariejohansen – alternativt kan du fange hende på Facebook her

 

My Pleasure er på Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk