Home RejserGO Traveling Velkommen til min by – Lars Seier Christensen tipper til Zürich

Velkommen til min by – Lars Seier Christensen tipper til Zürich

by Nicolai Klingenberg

I dag får vi et herligt input fra magasinet GoTraveling, som jeg har udveksler artikler med fra tid til anden. I dag handler det om Lars Seier Christensen,, som Iben Albinus Sabroe har interviewet omkring byen Zürich. Byen giver ofte København kamp til stregen i de årlige konkurrencer om at blive kåret som storbyen med verdens højeste livskvalitet. Saxo Bank-direktør Lars Seier Christensen anbefaler de bedste steder at nyde livet i Schweiz’ største by. 

Limmat floden og Fraumuenster kirken

Limmat floden og Fraumuenster kirken

Lars Seier Christensen er direktør i Saxo Bank og bosat lidt uden for Zürich med sin hustru Yvonne og deres fem døtre. Han arbejder på koncernplan over hele verden, så når han er i Schweiz, har han tid til det private og til at slappe af. Så går tiden med at læse og dyrke interessen for samfundsforhold og politik, samle på kunst og nyde god mad og god rødvin. Han er også meget sportsinteresseret, men efter eget udsagn bedre til at se på end at udøve.

Lars Seier Christensen

Lars Seier Christensen

Hvorfor Zürich?
– Zürich er ofte ligesom København helt i toppen af lister over byer, hvor livskvaliteten er høj. Det er en ret lille by med kun ca. 400.000 indbyggere, så den er overskuelig og meget smuk. Alt fungerer med en præcision som – nå ja – et schweizisk urværk.

Hvad skal man foretage sig?
– Spadsere en tur i indre by og på Bellevue ved Zürich-søen, besøge Kunsthaus Zürich og gallerierne, besøge luksusbutikkerne på Bahnhofstrasse og spise på byens dejlige restauranter.

Zürich i skumringstid

Zürich i skumringstid

Hvor skal man spise?
– For klassisk italiensk er Casa Ferlin super med gamle italienske tjenere og rød-/hvid-ternede duge. Skal det være lidt mere moderne og funky, så er det Bindella eller Accademia. Sala de Tokyo er en spændende, lidt gammeldags japansk restaurant, og Kronenhalle er et must, hvis du er til en klassisk schweizisk frokost. Der er blevet gjort mange forretninger dér i årenes løb. Hvis man kan komme ind, så er Haut på 13. etage et godt udsigtspunkt, men det er en privat klub, så man skal kende nogen. Hvis man gider at køre 100 km, er Schloss Schauenstein en fantastisk trestjernet Michelin restaurant.

Bindella

Bindella

Hvor skal man shoppe?
– Det skulle du næsten spørge min kone om ”¦ Men Bahnhofstrasse har mange af de store luksusbrands og urmagere. Der er stadig mange penge rundt omkring i verden, kan man se på den gade. Og så er Globus et godt stormagasin. Vil man købe noget med hjem, kunne det være et armbåndsur, et kukur eller en schweizerkniv (nå, nej så bliver man anholdt i Kastrup). Vi har også haft god succes med at forære venner og bekendte et fondue- og raclette-sæt, som er sjovt at lave mad på.

Hvor skal man overnatte?
– Der er tre rigtig gode hoteller i Zürich. Det nok bedste er Dolder Grand, der har en fantastisk udsigt og kunstsamling og en tostjernet Michelin-restaurant. Jeg kender ejeren, og jeg ved, hvad det kostede at bygge hotellet om igennem fire år. En enorm investering, og det kan ses. Hotel Baur au Lac ligger nede ved søen og har også en god restaurant. Endelig er Hotel Widder, der ligger i det gamle centrum, ret fantastisk, bygget sammen af gamle byhuse. De har en fremragende cocktail- og whisky-bar, og det er jo altid rart at have tæt på …

Hotel Baur au Lac

Hotel Baur au Lac

Hvordan skal man forkæle sig selv?
– Dolder Grand Hotel har et fantastisk spa, hvor man kan leje en slags lejlighed til sig selv, med jacuzzi, sauna, dampbad, behandlinger, etc. Det kan min kone godt lide, og det kan jeg egentlig også godt. En hyggelig dag, og man behøver ikke bo på hotellet.

Dolder spa

Dolder spa

Dolder Spa - ved aftentid

Dolder Spa – ved aftentid

 

GO Traveling er et gratis rejsemagasin til din tablet. Følg magasinet her

My Pleasure er på Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.