Home Pindemadder Om at spise en hamburger på Bubby's High Line

Om at spise en hamburger på Bubby's High Line

by Nicolai Klingenberg

Kan man tage til Amerika uden at spise en hamburger? Ganske givet. Men jeg undlader det sjældent. Jeg er nemlig både glad for hamburgere og Amerika, og da jeg tidligere har dumset rundt i området for kødpakning gik turen retur hertil ved sidste besøg. “Kunne du ikke have prøvet noget nyt?”, tænker du måske. Og jo. Men det bliver næsten gang.

Det er her, du skal med til bords...

Det er her, du skal med til bords…

Det er muligt, at The Meatpacking District har været ultra hipt for år tilbage, og det kan også være, at jeg er so last season, men der er og forbliver hyggeligt i området. Dog satte jeg mig til bords udendørs på en ny restaurant, da jeg sidst var afsted – området lignede sig selv, men der var altså sket lidt udvikling på området, så folk kommer der altså stadig. Det skyldes måske, at det herlige The Standard Hotel ligger skråt overfor min udeplads. Vejret er i øvrigt alle tiders – omtrent de 30 grader. Celcius i øvrigt.

Min udsigt - hvis jeg vendte mig om vel at mærke.

Min udsigt – hvis jeg vendte mig om vel at mærke.

Jeg bestiller en lokal øl, mens jeg beslutter mig for, hvilken hamburger jeg skal kaste mig over. Det blev i øvrigt denne her øl, jeg valgte.

Den her lokale draft, tak

Den her lokale draft, tak

Og den var svært forfriskende.

Sådan så den ud. Chiliflasken længst til venstre  er i øvrigt at foretrække.

Sådan så den ud. Chiliflasken længst til venstre er i øvrigt at foretrække.

Jeg afgiver mit ønske fra kortet. Det bliver en ganske vanlig hamburger – og så alligevel ikke. Hvorfor? Fordi at Bubby’s High Line slår sig på god kvalitet. For eksempel bager man sine egne boller til hamburgeren. Og så er der kødet. Det leveres i hele stykker, hvorpå kokken i restauranten selv hakker kødet til hamburgeren på stedet. Og hver dag. Det faktum minder mig om Rasmus og de andre gode gutter på Restaurant Kjøbenhavn, så de får en tanke, mens jeg sipper i den førfremviste øl. Kødet kommer i øvrigt fra lokalområdet og fra en bondegård med køer, der går under navnet Josef Meiller Slaughter House and Farm.

This hamburger, please.

This hamburger, please.

Ordren er afgivet. Jeg tænker igen. Denne gang til mit sidste visit i selv samme område. Der spiste jeg på en diner lige overfor. En helt anden kvalitet. Men mindst lige så charmerende. Her faldt jeg i snak med en dame, som var ganske lokal. Hun kunne berette, at meatpacking-området var noget værre noget i 1980’erne. Dengang kunne man ikke gå rundt her om natten uden at blive gokket i nøden eller tilbudt at blive gokket af en glædespige. I dag kan du ikke gå her uden at blive strejfet af en Helmut Lang pose. Med et efterfølgende: – Oh I am so sorry. Det er med andre ord sikkert at færdes her.

Uh, her var farligt i firserne.

Uh, her var farligt i firserne.

Tankerne bliver afbrudt en flot hamburger, der kommer til bordet. Og det i selskab med fritter, som er pyntet med lidt grønt. Og en herlig flot – og ikke mindst velsmagende pickel, som man oven i købet også selv har syltet på matriklen. Det viser sig i øvrigt, at stedet kun har eksisteret i et par år. Det glæder mig. Så er jeg da ikke “so five years ago”. Og havde det været sådan, så ville jeg blæse på det, for hamburgeren smager virkelig godt. Saftigt kød med masser af smag. Og stegt efter mine anvisninger, for de spørger nemlig til, hvordan man ønsker sin hamburger stegt. Det kan jeg godt lide.

En absolut lækker hamburger med kød fra en ikke så langt bortliggende bondegård

En absolut lækker hamburger med kød fra en ikke så langt bortliggende bondegård

Jeg spiser op og drikker ud. Jeg har det godt. Amerika er bare alle tiders, og Bubby’s High Line har netop bevist, at man godt gider ordentlig mad, omend “retten” kan synes virkelig traditionel og uinspirerende. Prøv det bare, hvis du kommer til New York.

Flash dine burgerboller på My Pleasures Facebook side

You may also like

0 comment

Jesper 12. december 2014 - 04:56

Hey… der spiser jeg en gang om ugen. Men dog som regel en Cobb Salad. Herligt sted!

Reply
nicolaiklingenberg 12. december 2014 - 09:02

Så tager vi et catch up næste gang – med Cobb Salad! 🙂

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk